Buraski - już w domach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 05, 2007 18:03

Całuski dla Samby i Migdałka :love:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon lut 05, 2007 21:48

Ale mi się dostało od wszystkich za biadolenie - nad sobą. Chciałam uciec do wątku bezsensownego ale tam mnie nie chcą drukować. Więc tutaj oznajmię, że to już wszystkie - 5 burasków - są w tymczasowych domkach u wspaniałych opiekunek. Mają już piękne imiona i szykują się do adopcji bardzo się starając; Samba i Migdałek oraz Tola, Tolek i Bolek (to ten z białym?). Mądra kotka i 4 przyjazne, przemiłe maluchy odratowane z bezdomności i poznające inny świat.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Wto lut 06, 2007 0:57

:P
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto lut 06, 2007 16:02

Samba już jest po zabiegu. Okazało się, że była w ciąży i to w dodatku bardzo licznej. Całe szczęście, że w odpowiednim momencie udało się ją zabrać spod bloku i przywieźć do mnie. Dzięki temu już nigdy więcej nie urodzi niechcianych kociątek.
Bardzo się cieszę z kazdej kotki, którą uda mi się wysterylizować. Jak sobie pomyślę ile kocich tragedii i nieszczęść dzięki temu się nie wydarzy, to aż lżej mi się robi. Przecież i tak wystarczająco dużo jest do zrobienia z tymi, które już są.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto lut 06, 2007 17:17

Jaaga jesteś kochana
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto lut 06, 2007 17:58

Jaaga, tak się cieszę , to byłoby niemożliwe, by te koty przetrwały nawet latem, a tutejszy ZŁY człowiek nie pozwolił by im dorastać.
Dzięki..., teraz Samba ma naprawdę szansę zmienić swoje życie, uspokoić się wewnętrznie i odstresować. Jest przecież młodziutka i nauczy się cieszyć spokojnym weselszym życiem.

Samantha

Post » Wto lut 06, 2007 19:14

Ręce mi opadły, jak to przeczytałam. Na dogo jest wątek o kotkach, które są u mnie i o tych, które pojechały do Justyny_ebe. Nie potrafię wkleic tu konkretnej wypowiedzi z Dogomanii, więc wstawię całość. Przeczytajcie sobie wypowiedź york luba.
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost3169471

Widziałam, że ktoś ma tu, na forum w podpisie filmik dotyczący rozmnażania nierasowych zwierząt. Czy znalazłby się ktoś, kto tej osobie przesłałby go do oglądnięcia, żeby zobaczyła, że świat nie składa się z samych szczęśliwych z życia yorkusiów :evil: .

Jaaga

Post » Wto lut 06, 2007 20:52

Jaaga pisze:Ręce mi opadły, jak to przeczytałam. Na dogo jest wątek o kotkach, które są u mnie i o tych, które pojechały do Justyny_ebe. Nie potrafię wkleic tu konkretnej wypowiedzi z Dogomanii, więc wstawię całość. Przeczytajcie sobie wypowiedź york luba.
http://www.dogomania.pl/forum/showthrea ... ost3169471

Widziałam, że ktoś ma tu, na forum w podpisie filmik dotyczący rozmnażania nierasowych zwierząt. Czy znalazłby się ktoś, kto tej osobie przesłałby go do oglądnięcia, żeby zobaczyła, że świat nie składa się z samych szczęśliwych z życia yorkusiów :evil: .

wyślę, na dogomanii jestem XWegaX więc nie ma problemu :)

Następnym razem poproszę o pw w podobnej sprawie.

I nie przejmuj się, bo robisz wspaniałą robotę! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lut 06, 2007 21:02

Jaaga, nie warto brać sobie do serca wypowiedzi osób, które widzą tylko koniec własnego nosa. I które mają horyzonty rozmiarów łazienki (w której nigdy nie przechowywały chorego kota). Szkoda nerwów - robisz wspaniałą robotę i dzięki takim ludziom jak Ty świat staje się lepszy :)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto lut 06, 2007 21:45

Dziękuję za wsparcie. Nie mam po prostu sił do takich ludzi. Przecież za te pieniądze, które wydałam na zabieg, mogłam np. kupic dziecku zabawkę. Wybrałam jednak sterylizację, bo nieszczęść na tym świecie jest i tak wystarczająco dużo, a kolejna lalka nikomu nie pomoże.
XAgaX dziękuję za wstawienie filmiku. Na przyszłość będę wiedziała, ze to ty nim dysponujesz.
Przykro mi się zrobiło, że taka osoba mnie osądza. Ona nie wie, jak to jest zabierać ze schronu mioty tygodniowych kociąt wyciągniętych z piwnicy i zastępować im matkę.

Jaaga

Post » Wto lut 06, 2007 22:16

Jaaga i dla tego ze nie wie tak łatwo jest jej oceniać,gdyby nie stała z załozonymi rękoma tylko próbwała cos zrobic aby tych nieszczęśc nie bylo może i ona by dostrzegła że to poczatek góry lodowej.ale żeby cos robic trzeba pierw zauważyc problem......
Takie osoby widza tylko małe śliczne, kuleczki a ich losy ......Jaaga chyle czoła przed tobą i wszystkimi którzy tak ambitnie i z takim poswięceniem pomagaja naszym braciom mniejszym.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lut 06, 2007 22:18

Ja już gadałam na dogo z tym "York Luba" :? :roll:
On jest za przeproszeniem "walnięty".
On uważa że kotek nie wolno sterylizować bo one cierpią..

Aż nie chce tego komentować :roll:

Chyba wiecie o co mi chodzi...

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Wto lut 06, 2007 22:37

Jaaga, glowa do góry i dużo uśmiechniętych buziek Twoich podopiecznych. Twoje działania są rozsądne i dla dobra zwierząt. A ciąża była bardzo wczesna, może kilkudniowa, bo nie była widoczna. Ta kotka już kiedyś cierpiała, wychowała już własne młode tylko dzięki ludzkiej pomocy, a sama ledwo przeżyła. Teraz ma większą szansę na dalsze życie, nawet gdyby nikt jej nie zechciał i musiała wrócić na podwórko. :lol: Ugłaskaj buraski ode mnie i Twoje zwierzaki.

Samantha

Post » Wto lut 06, 2007 22:54

Agata_2 pisze:Ja już gadałam na dogo z tym "York Luba" :? :roll:
On jest za przeproszeniem "walnięty".
On uważa że kotek nie wolno sterylizować bo one cierpią..

Aż nie chce tego komentować :roll:

Chyba wiecie o co mi chodzi...

ekolog? wegetarianin? Przepraszam, to już mi się samo nasuwa... :oops: po prostu znajoma wegańska aktywistka używała podobnych argumentów, a i na gronie dostaję "miłe" listy od różnego autoramentu ekowegeludków...

od razu zaznaczam, iż wiem, że nie wszyscy wegetarianie są tacy :!:

XAgaX dziękuję za wstawienie filmiku. Na przyszłość będę wiedziała, ze to ty nim dysponujesz.

Zapraszam na pw, jeśli będę potrzebna :) Przynajmniej udało mi się gościa ośmieszyć :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lut 06, 2007 23:30

Ja adoptuje chlopczyka-Buraska :)

Annyyah

Od: Pon lut 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]