To i ja się pochwalę:
Imię: DRAHMA
Rasa : chodnikowa
Waga : na 4 kilogramach waga kuchenna mi się skończyła, generalnie troszkę za dużo
Umarszczenie : marmurkowe bure z czarnym, biały brzuszek obrzeżony rudawum futerkiem, biały sliniaczek i skarpetki
Właścicielka : Andorka czyli Anka i TZ (ale głównie ja)
Data urodzin : kwiecień 2004 r
Jest moim kotkiem od dnia: 10.06.04 r, kiedy to wyszliśmy z psem na wieczorny spacer i znaleźliśmy takie coś na chodniku, które jedynie po głośnym miauczeniu dało się zidentyfikować jako kot, bo było całe brudnobure (białość wyszła po jakiś 3 dniach) potargane i zaropiałe
Czasem nazywany/a: Duży KOT lub Gruby KOT
Ulubione zabawki :kulki z folii aluminiowej i łupinki od orzechów
Przyjaciele : brak - Drahma jest sama sobie, mimo 3 futer w domu i dwojga właściceli
Nie lubi: brania na ręce, wynoszenia z domu, gotowanego kurczaka i wogóle wtrącania się w jej kocią egzystencję
Lubi: spać na kaloryferze, wtrącać sie do wszystkiego co się w domu robi, w sezonie owadowym łapać wszystko co lata i wtedy bójcie się wszyscy, bo kicia nie patrzy po czym skacze
Jaka jest : Typowa indywidualistka i kot ozdobny: patrzcie jaka jestem piękna, ale wara z rękami i jest kotem niemiauczącym - chyba że ją ktoś przydepnie to wydaje z siebie wielkie MIAUUU ale jednorazowo (kota depczemy bardzo rzadko dodam)
Zdjęcie w podpisie
Imię: Glusia
Rasa : europejska
Waga : jakieś 2,6 kg
Umarszczenie : krówka czyli czarno biała
Właścicielka : Andorka czyli Anka i TZ (ale głównie ja)
Data urodzin : sierpień 2006 r
Jest moim kotkiem od dnia: 15.09.2006 r kiedy to kolega, który ma już 3 przygarnięte kicie mi ją wręczył, bo jemu się już nie zmieściła w domu, a ktoś go uszczęśliwił podrzucając maleńtasa do firmy
Czasem nazywany/a: w odróżnieniu od Drahmy Mały KOT
Ulubione zabawki :praktycznie wszystko co da się pogonić po podłodze
Przyjaciele : wszyscy Duzi i ci na stałe w domu i ci, którzy przychodzą w gościnę
Nie lubi: absolutnie żadnych podróży w transporterze mimo, że do transportera nic nie ma i chętnie w nim w domu sypia i obcinania pazurów
Lubi: Spanie na kolanach, przytulanie, miętoszenie i wycałowywanie, zajmować psu legowisko - a niech sobie kundel śpi na podłodze
Jaka jest :bardzo gadatliwa, typowo nakolankowa i bardzo pogodna taki kot stereotyp - przylepa, nie gryzie, bardzo rzadko drapie i łazi za nami jak cień:
Fotka: