SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 05, 2003 0:14

Ramzesek - Iams dla kastratow, inne iams'y, hils (wszystkie rodzaje),RC, puszki sheba , serek zolty, jogurcik, smietanka, serek bialy, miesko(kurczak, indyk, wolowinka,jagniecinka,cielecinka).
Milka to samo co Ramzio, tylko Rc dla kotek po sterylizacji. Od poczatku jak sa u mnie dostaja takie jedzonko, czyli Ramzio od poltora roku, Milka od pol.Ramzio klopoty ze zdrowiem, wynikajace ze wszystkich chorob przebytych w dziecinstwie-a nie z jedzenia, Milka- zdrowa jak rybka.
Z kocim mrukiem,
Ramzio & Miłka żyjący w coraz lepszych stosunkach Obrazek oraz Dominisia || Zapraszamy do Galerii!

Dominisia

Od: Nie cze 16, 2002 18:58

Post » Pon maja 05, 2003 1:12

Jakie faktycznie sa najlepsze to ja nie wiem... Kupuje Purine ( ostatnia odklaczajaca) bo jest w przystepnej cenie ( 12 zl za kilogram) a nie jest whiskasem :D
Do tego surowe miesko ( wolowina, drob, czasem nerki i serca), rybki ( gotowana lub tunczyk w sosie wlasnym), twarog, czasem zolteczko.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon maja 05, 2003 19:32

moj kicio - 2 m-ce; spozywa:
- czasem saszetki whiskas junior, do ktorych sie juz niestety przyzwyczail :(
- iams dla kociat - pasztety (ok. 5 zl) i suche (ok. 10 zl za 300 g) z tym, ze pasztety mniej chetnie ...
- mokre animondy (z kurczaczkiem i cielecinka) - oczywiscie rowniez dla kociakow (za miseczke - ok. 3 zl)
- no i suchy rc - junior (ok. 12 zl za 400 g)
poza tym lubi: sernik, serki homogenizowane oraz wszystko to, co akurat jest na stole i spozywane jest przez ludzi :) (z jajecznica i tostami wlacznie - oczywiscie w malych ilosciach) ;)

justy

Od: Śro kwi 16, 2003 15:19

Post » Pon maja 05, 2003 20:17

Olivia pisze:a ostatni przebój podaję przepis: pół piersi z kurczaka, starta marchewka, starty kawałek selerka i pietruszki, ugotować, pokroić drobno mięsko na koniec wrzucić łyżkę kus kus, minutke pprzegotować ostudzići ..podać do stołu, tj do miski. grymasnica wcina jak przegłodzony dziczek i jeszcze pięknie się przechowuje w lodówce pomrożone na małe porcje. smacznego :D

Olivio - sprobowalam, wg twojego przepisu... Moj Ssskarbie mnie wysmial 8) :evil: Mina pt "Sama sobie to zjedz", strzasniecie lapki, wasy i uszy stulone i kot idze spac :? ... Koszmar ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pon maja 05, 2003 20:25

A co do samego menu, Moj Ssskarbie je:

[suche] RC Persian (skutecznie go odklacza...)[/size], RC Indoor, a w lecie RC Outdoor; tyle z RC; dalej Purina urologiczna (ale nazwy nie pamietam dokladnie :oops: ); Iams... o qrcze, jakis na zeby ;), mial dostawac Iamsa light, (ale nie dawal sobie rady z jedzeniem tych drobnych kuleczek, wiec odstawilismy)

[mokre] na razie na zadne firmowe sie nie zdecydowalismy (moze ten watek pomoze podjac decyzje) ; kiedys, z powodu naszej niewiedzy karmilismy go jakis czas karmami dla samobojcow :? , udalo nam sie zerwac z tym nalogiem; obecnie dostaje przemrozona i zaparzona wolowinke i kaczke...

[lakocie] wszystko Gimpeta, dalej Malt Pasta beaphare'a, ser bialy, mleko bez laktozy, czerwona porzeczka prosto z krzaczka, banany, arbuz, surowe ziemniaki, surowe ogorki i czerwona papryka.

Chyba nic nie pominelam ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pon maja 05, 2003 20:49

zapomniałam o Lorkowych "słodkościach":)
- Hitem absolutnym są Katzen - Kuller Gimpeta. Ale nie w piłeczce - tylko same, najpierw turlamy, potem wcinamy , hej! :D
- następnie uwielbiamy Bezopet - ciamkamy z przymkniętymi oczami i tępym wyrazem pysia :D
- Topinis Oral Care - na ząbki
- czasem Laveta - bardzo nie lubimy, fuj, fuj, ślinotok murowany :D
- Maltkiss ( coś takiego)- całuski piękności
- witaminki Sanal
Ewer&Lorka&Dred Obrazek

Ewer

Od: Czw gru 26, 2002 23:10

Post » Pon maja 05, 2003 20:55

justy pisze:...
- mokre animondy (z kurczaczkiem i cielecinka) - oczywiscie rowniez dla kociakow (za miseczke - ok. 3 zl)

A gdzie kupilas animonde dla kociakow z cielecinka? Ja spotkalam do tej pory tylko taka z kurczakiem i wolowina. Bede wdzieczna za info, pozdrowienia i glaski :)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 05, 2003 22:17

ZAwsze Royal Canin
ale rodzaj, to w zależności od "okazji", jak Lili była kociakiem, a potem jej kociaki, to jadła dla kociaków, jak była w ciąży, to jadła dla kotek w ciąży, a tak ogółem, to je na włosy i skóre czyli 33 (paczka koloru pomarańczowego) :) koszt (przynajmniej koło mnie) 11,50 - 12,80 zł
To ja LILI.
PS. Nie umiem wstawić do podpisu fotki... łeeeeeee chlip chlip :(

Manta

Od: Nie kwi 27, 2003 15:25

Post » Wto maja 06, 2003 1:44

Moj Filut 7-letni wychowany na Hills'ie-okaz zdrowia,odpukac.
Antek niestety Hillsem gardzi-Purinowiec.
Obaj przepadaja za Feliksem-puszki ale niestety teraz pasztetow nie widze w sprzedazy. Czasami jak je napadnie jedza Gurmenty. Z zywnosci naturalnej miecho wolowe a Antos zjadlby kazda ilosc watrobki drobiowej. Czasami zoltko, smietanka 12% rozcienczona, jak sa w dobrym nastroju to kurczaka gotowanego dla suk, zaakceptuja. Namietnie podjadaja sukom sucha karme, jak nie zauwaze, a suki w dolkach startowych czekaja na resztki suchej karmy od kotow. Ale generalnie podstawowe jedzenie chlopakow to sucha karma :lol:

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Wto maja 06, 2003 8:09

Beata pisze:
justy pisze:...

A gdzie kupilas animonde dla kociakow z cielecinka? Ja spotkalam do tej pory tylko taka z kurczakiem i wolowina. Bede wdzieczna za info, pozdrowienia i glaski :)

w jankach w anna-zoo :)
a takze u siebie na wsi - czyli w otwocku ;)

justy

Od: Śro kwi 16, 2003 15:19

Post » Wto maja 06, 2003 13:14

Suche to dostają RC sensible, teraz dla próby kupiłam Chicopee i jakoś im nie wchodzi. Zastanawiam się nad karmą Sir John's.
Puchy Animondy-jak leci ; jagniecina z kurczakiem, kurczak z wątróbką, łosoś z tuńczykiem ; wszystko ma dodatek warzyw. Po minkach widać, że puchy to kochają nad życie, czasem im do tego dorzucam gotowany filet z kurczaka lub wołowinkę surową przemrozoną.
Smakołyki to Gimpet z algami i nowowść dla nich - co pokochały do szaleństwa - paszteciki z pastą w środku Beaphara. Czyste szaleństwo!!

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto maja 06, 2003 13:41

Kiara pisze:[
Olivio - sprobowalam, wg twojego przepisu... Moj Ssskarbie mnie wysmial 8) :evil: Mina pt "Sama sobie to zjedz", strzasniecie lapki, wasy i uszy stulone i kot idze spac :? ... Koszmar ;)

:D też byłam w szoku, że panna wybrednisia tak to wciąga.
a apetyt poprawił jej się, jak spotkała innego kota.
chyba jej się to na psyche rzuciło- ten kontakt wewnątrzgatunkowy....
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Wto maja 06, 2003 14:08

moje koty jedza;
sucha karma Trovet RRD
wołowine surową (1 raz dziennie) lub zamiennie rosołek z indyka
Niestety 4 z 7 maja diete i nie mam siły pilnować co kto i kiedy je.
Dlatego wszystkie jedza to samo.
Wychodzaca trójka czasami na ochotnika zjada kawałek, dowolnie wybrany, myszy lub ptaszka :cry:
okazjonalnie dostaja śmietanke 12% - te które moga ją pić.

lewka

Od: Pon lut 11, 2002 7:55

Post » Wto maja 06, 2003 15:43

To co juz zdazylam sprawdzic :)

Jeszcze miesiac Oli je - suche RC Baby Cat - 11 zl za 400g - w dowolnej ilosci ostatnio.
Mokre - Sheba od 2 do 3,19 PLN - wszystko oprocz krolika, ale to robota mojego dojezdzajacego TZta, ktory jej tlumaczyl, ze krolik jest ble...sam ma krolika :) Jakos mala chyba sie go slucha 8O
Oprocz tego je wolowinke przemrozona i indyka tez przemrozonego kilka dni, serek Danio w niewielkich ilosciach, jogurt naturalny w wiekszych ilosciach, oliwki z pizzy, lody, ale troszke :) tyle, co zdąży ukrasc.

Nie je zdecydowanie: masla, kurczaka nie surowego.

Jako witaminki dostaje czasami Sanal. Przysmak - dropsy Sheby :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto maja 06, 2003 16:32

Oberhexe pisze:- RC Kitten
- Purina Kitten Chow
[...]

8O 8O to Hacker jest jeszcze kociakiem?? 8O
a propos Axela to on zajada:
Purina cat chow
przemrożonego indyka
witaminki gimpeta