Niunia i Tigra - Niunia od wczoraj za Tęczowym Mostem :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 18, 2006 17:54

jest bialko, leukocyty, bakterie - troche erytrocytow
zapewne stan zapalny - czy tylko pecherza - wskazaloby badanie krwi
masz 2 wyjscia w tym momencie
wet zapewne bedzie chcial podac antybiotyk - i teraz ;
- albo wet daje antybiotyk od razu
- albo robisz posiew z moczu i antybiogram i leczysz wskazanym tam typem antybiotyku
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon sie 21, 2006 15:23

Jak Tigrunia? Byłaś u lekarza? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymam kciuki. :ok:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Śro sie 23, 2006 19:50

Kurczę, już myślałam, że nigdy więcej na forum mi się wejść nie uda, w ogóle nie chciało się łączyć :roll:

Z Tigrą lepiej, od tamtej pory kiedy ukradłam jej sioo grzecznie chodzi za każdym razem do kuwety, ani razu się nie zdarzyła podłoga czy wanna. Może przeczuwa rychłą wizytę u weta? :lol:

A wet niedługo - jak tylko wpłynie zapłata za pracę i będzie można zakupić transporter, zapłacić za wizytę u weta, badanie krwi od razu im zrobić, może też Niuńce podwędzić sioo i zanieść oba wyniki, od razu może też odrobaczyć za jednym zamachem...

To może trochę nowych zdjęć 8)

Niuńka podczas zabawy w wydzieranie mi siłą prześcieradła...
Obrazek

Zadumana Tigra...
Obrazek

Lubimy spać w symetrycznych konfiguracjach...
Obrazek
Obrazek

gocho80

Od: Pon paź 10, 2005 21:16

Post » Czw wrz 07, 2006 0:46

I co nowego u Tigruni? Jak ona się czuje? A co powiedział lekarz - mam nadzieję, że wszystko już w porządku. :lol:
Obrazek

kociabanda

Post » Pon wrz 25, 2006 22:56

Nie wiem co się dzieje z forum, czy tylko tak u mnie nie chce działać...? :?
Próbowałam już od tylu tygodni, za każdym razem albo "critical error", albo brak możliwości połączenia z serwerem...

U dziewczyn wszystko ok, już po wizycie u weta, zrobiłam Tigrze badanie krwi, nerki i wątroba w porządku, nie można się do niczego przyczepić :D Ale ma jakieś reakcje alergiczne (uszka lekko zaczerwienione, i niegroźny stan zapalny oczu), dostała zastrzyk, do tego dajemy krople do oczu 3 razy dziennie i wygląda na to, że już lepiej. Sprawdziłam też zęby, okazuje się, że dużo kamienia, na razie próbujemy z pastą do zębów (jakoś daje się ją spacyfikować, ale wcieranie i tak koślawo idzie, takie małe ząbki :lol: ), a przy najbliższej okazji zdecyduję się na usuwanie kamienia.

Niuńka to samo z kamieniem, więc zęby szorowane w duecie :wink: Obie tez przechodzą na dietę ścisłą, RC Obesity.

Niuńka: 4,55 kg
Tigra: 4,75 kg

Dziwne. Przeciez od kilku miesięcy są na diecie, po 30g RC dziennie...
No, ale już tyle czytałam o trudach odchudzania kota, że nie należy się chyba dziwić ;)

Reszta jutro (mam nadzieję, że uda mi się wejść na forum), może zdjęcia jakieś wrzucę.
Obrazek

gocho80

Post » Wto lis 21, 2006 0:01

Witaj, ale się wzruszyłam jak dziś zobaczyłam zdjęcia Niuni ...Ona to miała szczęście ! Z biednej , błąkającej się kotki, taka królewna :lol:
I widzę, że ma teraz "sistrzyczkę" . Świetne są w tych symetrycznych pozach :lol:
Straszne dawno mnie nie było na forum, ale to celowo...Tyle kociej biedy mam w moim nowym miejscu zamieszkania ( od roku nie ma nas już w Redzie - mieszkamy na Starym ( Dolnym) Mieście w Gdańsku ), że wolałam nie czytać o innych potrzebujących kiciach :(
Dzięki niezastąpionej Eve udało się wysterylizować 2 kotki, uratować 4 maluszki a z resztą próbuję poradzić sobie sama. Podaję tabletki antykoncep., ale nie zawsze skutecznie. I mam teraz takie 3 miesięczne maleństwo w piwnicy ( reszta rodzeństwa nie przeżyła) i brak pomysłu co robić? Kiciunia (bo to panienka) jest troszkę nie oswojona, więc nawet nie ogłaszam, że jest do wzięcia, bo kto weźmie dzikuska ? A tu zima za pasem, jak ta bidulka przeżyje w zimnej piwnicy?
No i tak to jest...
Pozdrawiam Was serdecznie, czasem tu zajrzę, może nawet częściej, bo jakos raźniej mi się zrobiło, że nie jestem sama jedna z kocimi nieszczęściami ( jak zwykle na forum tyle potrzebujących kotków...)
Trzymajcie się ciepło - całuski dla Niunki i jej siostrzyczki... :)

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Wto lis 21, 2006 0:16

Mayo! Wszelki Duch.. :)
Miałam do Ciebie odkopać nr ostatnio co się z Tobą dzieje :D

zresztą jak dostałam powiadomienie, że w wątku Niuńki i Tigry odpowiedź to myślałam, że może Gosia się odezwała, bo też chyba o forum zapomniała ostatnio :(
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Sob lut 03, 2007 14:20

Ekhm...
Ja chciałam wszystkim zainteresowanym powiedzieć, że Tigra jest już u mnie od roku, i że z małego strachajła zmieniła się w trochę mniejsze strachajło ;)

Otóż teraz jest tak:

* sama wskakuje na kolana (wręcz zdaje się czatować na odpowiedni moment) i od razu zaczyna traktorzyć, wić się, miziać i ugniatać; dla mnie to niesłychane, bo ona długo nawet nie dawała się wziąć na ręce na dłużej niż kilka sekund, zawsze jak sparaliżowana, że coś jej się stanie;

* śpi w łóżku (Niuńka zresztą też, to straszne jak sobie te dwie maupy zawłaszczają najwięcej powierzchni do spania :lol: ), coraz częściej na poduszce obok mojej głowy i czesze mi włosy :lol:

* potrafi się odgryźć Niuńce, a nawet na nią znienacka zapolować tak, że Niuńka zwiewa z przerażonym (acz podejrzanie radosnym) kwikiem :twisted:

Obiecuję, że niedługo napiszę więcej, i zdjęcia wstawię :D

Klaudia, mam już cyfrówkę i nie zawaham się przedstawić tego efektów :twisted:
Obrazek

gocho80

Post » Sob lut 03, 2007 16:22

W takim razie czekamy na foty...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob lut 03, 2007 17:46

niech mnie ktoś uszczypnie :!: :twisted: Gosia na miau 8O :lol:

to czekam na foteczki z dziewczynami w całej "ostrej" okazałości :wink:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Pt lut 09, 2007 0:01

Mogę uszczypnąć wirtualnie :lol:
I też poproszę o zdjęcia zrobione tą nówką cyfrówką :wink:

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Pt lut 09, 2007 10:13

Mayo pisze:Mogę uszczypnąć wirtualnie :lol:
I też poproszę o zdjęcia zrobione tą nówką cyfrówką :wink:

następna 8O :lol: miło Cię widzieć Mayo :D
taaa Gosia wpadła i znowu śladu po niej :roll: :wink:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Pt lut 09, 2007 11:53

Oj tam, od razu "śladu po niej"... 8)
Najpierw muszę pozmniejszać (a właściwie poprosić o zmniejszenie :wink: ) zdjęcia, bo strasznie duże są, i chyba nie bardzo mogę je tak wstawić w takich dużych rozdzielczościach...?
No i trzeba wybrać najbardziej reprezentatywne spośród milionów zdjęć, a co :twisted:
To moje zadanie na weekend... 8)
Obrazek

gocho80

Post » Pt lut 09, 2007 16:26

Możesz skorzystać z www.fotosik.pl tam Ci zmniejszy z automatu, jak za wielkie i ma takie miniaturki na forum, no i w ogóle - jest szybki, polecam...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lut 18, 2007 19:08

Czekamy na zdjęcia (pragnę zauważyć, że już drugi weekend mija). :lol: :lol:
Obrazek

kociabanda

[poprzednia][następna]