SUSINKA vel SASANKA zadomowiona :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 28, 2007 23:32

kciuki za zdrówko :ok: :ok:
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Sob lut 03, 2007 14:32

witam, wieści są dobre, w środę był zabieg, poszła ponad połowa ząbków :roll: Sasanka czuje się dobrze, wybudzanie po narkozie bez problemów, ma apetyt i leczymy dalej uczulenie. Niestety po drodze Mimbla złapała zapalenie spojówek.. :lol: jakby już nie miała kiedy. ale w pon. idzie na ostateczną kontrolę i kończy antybiotyk i nie wiadomo co dalej z uczuleniem.. niestety będę zmieniać veta, bo obecna ma niespecjalne podejście. opieprzyła mnie np. za dawanie kotom wątróbki :roll: . ktoś wie coś o jej szczególnej szkodliwości?? bo ja od swojej znajomej wetki nie słyszałam żadnych zastrzeżeń oprócz wszelkich postaci wieprzowiny i ryby u kocurów kastratów.. ale co vet to opinia widać...eh
LOVE IS REVOLUTION !!!
mój blog http://vegan-share.blogspot.com/
mimblaObrazekbukaObrazek Obrazek

snowcherry

Od: Śro gru 27, 2006 21:51

Post » Sob lut 03, 2007 18:24

O wątróbce słyszałam , że można dawać , ale rzadko . W większych ilościach i za często podawana szkodzi . Rybę daję raz w tygodniu ugotowaną . Ja z wątróbką nie mam problemu , bo Kuba nie lubi w ogóle podrobów .
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Czw lut 08, 2007 15:37

i co tam słychać u kociastych? :D

amee00109

Od: Czw lis 30, 2006 14:02

Post » Pt lut 09, 2007 14:28

już piszę :) Mimbel wyleczona, oczka ok. Sasanka już po kuracji antybiotykowej,uszka ok, dziąsełka się zagoiły, mniej się drapie i nie ma już nowych ranek a stare zarastaja futerkiem, więc chyba jest ok. przez miesiąc jest na samym kurczaku i zobaczymy. co do socjalizacji to bez wielkich zmian. wciąż nie daje do siebie podejść, zazwyczaj ucieka jak się podchodzi, ale daje się brać na ręce (jak już nie ma gdzie uciec), mruczy i jest zachwycona. no ale na tym koniec :roll: może trochę sestresowała ją dodatkowo ta cała bieganina z wetem ale na razie nie wiem co jeszcze mogę zrobić :? a z Mimblą jest generalnie przyjaźń choć bez większych czułości :)
LOVE IS REVOLUTION !!!

snowcherry

Post » Nie kwi 08, 2007 19:36

wiosna przyszła w końcu i mam trochę czasu żeby napisać. Sasanka ma się świetnie, wprawdzie z Mimblą nie zaprzyjaźniły się w jakis szczególnie czuły sposób, ale żyją obok siebie i często się bawią. Natomiast jeśli chodzi o nas, Sasanka całkiem już prawie się udomowiła, ucieka tylko jak spłoszy się nagłym ruchem, zaczęła się odzywać do nas (woła o jedzonko, ale nie tylko!:) ), przychodzi witać nas do przedpokoju jak wracamy do domu. W ciągu dnia siedzi na dywanie albo na biurku, podchodzi sama na głaski (choć jeszcze rzadko) i czasem nawet wskoczy na kanapę kiedy ktoś z nas tam siedzi. Ze zdrowiem wszystko bez zarzutów, przez jakiś czas mimo leków i diety wylizywała sobie futerko, teraz zupełnie przestała, sądzimy,że to raczej reakcja nerwowa niż alergiczna.. Przesyłam parę fotek i pozdrawiam wieosennie :)

to parę ujęć Sasanki (mam wrażenie,że się nieco zaokrągliła odkąd jest u nas ;) )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

a to dziewczyny razem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
LOVE IS REVOLUTION !!!

snowcherry