B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 30, 2007 13:00

ale za to napakowana 8) cielsko takie ze nawet moj ojciec ma problem by ja podniesc 8) jest piekna :oops: reaguje na komendy choc nie była szkolona, nie pozwala nikomu zblizyc sie na teren posesji,a dla nas i dla kotow jest aniołem :D z kotem i fretka sie bawi,wylize je,wytarmosi,a potem razem spia,broni kota,nie pozwoli by obcy pies przez plot nawet go powachał :lol: ma jedna słabosc,,,dzieci :wink: panikujace dzieci :roll: biegna takie (z rodziny)krzycza,a pies biegnie do nich,przewraca na ziemie :oops: i łapa dociska do ziemi :roll: czekajac az ktos powie zostaw,nie wolno,,, :roll: zreszta to samo robi z kotami :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto sty 30, 2007 19:29

Baksowi pomimi czesania dwa razy dziennie juz po godzinie robia sie straki i kołtuny,wszystko za sprawa łojotoku i łupiezu,maszynki nadal nie mam,wiec kapiemy narazie przy takim futrze jakie ma,wykapiemy w nizoralu a potem w szamponie dr seidla
Bylismy dzis na kolejnym zastrzyku,nastepny w piatek a Baks nadal kaszle,daje mu tez echinacea w tabletkach od wczoraj.No nic,ruszam do ataku z kapiela kocura,, :roll: bede suszyc go z godzine chyba :roll:
nastepny zastrzyk w piatek wieczorem,łupiez to efekt podawania antybiotyku :roll:

kasia essen

Post » Wto sty 30, 2007 20:31

no tak,tego nie przewidzialam :? nizoral wogole sie nie pieni :twisted: a futro baksa juz jest w takim stanie ze zlepia sie przy samej skorze i szamponem baaardzo ciezko dotrzec,no nic,kupujemy maszynke i dopiero po ogoleniu wznowimy kapiele,narazie wykapałam go szamponem seidla,podsuszyłam suszarka,teraz połozyłam go przy kaloryferze,

kasia essen

Post » Śro sty 31, 2007 9:06

bardzo dużo tego łupieżu?
golenie jest konieczne?
biedny Baksiu :(
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Śro sty 31, 2007 9:21

jest konieczne,bo to nie tylko o lupiez chodzi,skora sie przetłuszcza,włos zrobił sie jak wata i skleja sie przy samej skorze,probowałam juz pudrem,nic nie pomaga,futro jest takie ze wczoraj polewałam go z 15 minut woda a futro nadal suche 8O szampon wogole sie nie pienil,nie wiem jak to wytłumaczyc,ale to jest jak z wata,robia sie kłebowiska juz w godzine po czesaniu,futro zrobiło sie słabe i brzydkie,nie ma sensu szarpac go dwa razy dziennie szczotka bo zacznie unikac czesania,Maja miala takie futro po przyjsciu ze schroniska,ale ona nie ma az tak puchatego futra wiec czesalismy dwa razy dziennie i podawalismy omega 3 i teraz ma piekne futro ktore wogole sie nie koltuni,nie wyglada juz jak wata,nie jest szorstkie,za to baks takiego dostał.Nie dziwie sie,od wrzesnia z przerwami dostaje zastrzyki i antybiotyki,teraz jest to tylko serum,ale futro nadaje sie juz tylko do sciecia,baks sam sobie je wydrapuje ,,a ja zbieram z podłogi garscie futra :? ma placki łyse ktore sa usiane zadrapaniami :roll: jak go czesze to mam w reku trzy garscie kłakow :? w przeciagu ponad 5 lat nigdy tego nie mial,ot co troche na szczotce zostało,a teraz to tragedia :roll: no ale futro nie zab,odrosnie ładniejsze i zdrowsze,a i skora sobie troszke odpocznie

kasia essen

Post » Śro sty 31, 2007 9:26

wiem, że odrośnie :) podawaj mu też coś na sierść np kerabol, Kociowi ta watowatość po tym przeszła, ale też został wyczesany do gołego :? strasznie mu było zimno
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Śro sty 31, 2007 9:41

dostaja oba omega 3,olej z lososia,Mai piekne futerko sie zrobiło,a baksowi pogorszylo sie po antybiotykach :roll: u nas w domu i tak wiecznie 26 stopni bo ja zmarzluch wiec baks marznac nie bedzie :wink:

kasia essen

Post » Śro sty 31, 2007 23:52

Kasiu jest rada na nizoral, po prostu potrzebuje on prania wstępnego (mi na głowie też się nie pieni), najpierw zamocz Baksia, daj trochę tego innego szamponu, spłucz, a potem od razu umyj nizoralem- powinien się od razu zapienić (przetestowane na mojej głowie, inna sprawa że nie pomógł). Potem możesz jednak mieć problem z rozczesaniem włosa, bo on bardzo plącze, nawet na krótkich włosach robił mi się kołtun.
co do beta glukanu- mogę zapytać u mnie w zaprzyjaźnionej aptece i ci wysłać jeżeli będzie.
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Czw lut 01, 2007 8:25

Dzieki za rade.sprobuje,ale dopiero po przystrzyzeniu baksa,ma takie brzydkie futro ze nawet pomimo czesania przed i po ma straki :roll: i nadal kaszle :cry:

kasia essen

Post » Czw lut 01, 2007 8:29

aha co do beta glukanu-najpierw zuzyje echinacea,a jak nie pomoze to usmiechne sie do ciebie w sprawie glukanu 8) dziekuje

kasia essen

Post » Czw lut 01, 2007 8:33

biedny Baksio naka skaza na honorze :roll:
mam nadzieję że chociaż zdjęć nie będziesz publikować :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw lut 01, 2007 8:36

nie wiem czy bede w stanie sie oprzec :oops: :wink: widac ze dopiero teraz serum działa,kot chodzi smetny,smutny,oczy ma takie,,,chore,półprzymkniete-wet powiedział ze powinna byc własnie taka reakcja-ze organizm zareagował na serum i powział wszelkie sily by walczyc-a wtedy byc moze zwalczy to do konca,,,,, :roll: mam nadzieje

kasia essen

Post » Śro lut 07, 2007 15:35

No tak juz dawno nie bylo o czym pisac :twisted: wczoraj połozyłam na stole swiezy,biały,wyprasowany koronkowy obrus,duuuuuzy bo i stól mam duzy,poza tym wymienilam posciel na swieza,kolor kremowy :roll: dzis przed godzina baks mi cos podsmierdywał,lezał oczywiscie na naszym łózku,no i.,,,gó,..no przyczepione do tyłka,na poscieli slaczki bo chciał sie tego pozbyc,na obrusie co kilka cm fajne placki bo przeciez wygladajac przez okno trzeba wskoczyc na stól bo lepiej widac :evil:
powiedzcie mi dlaczego one robia mi to jak połoze cos swiezego,dlaczego nie na brudnym i nadajacym sie do prania :crying: :crying:
chodzi teraz taki dumny z mokrymi portkami :roll: Maja profilaktycznie schowała sie w kuwecie 8O choc w sumie nie za bardzo wrzeszczałam,,,,

kasia essen

Post » Śro lut 07, 2007 15:41

nie łam się :ok: zawsze może być gorzej :twisted:
Sarabka jak jej sie coś przyklei potrafi przeciągnać tyłkiem po dywanie lub płaszczu który ktoś zwalił z wieszaka :x
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lut 07, 2007 15:50

czarna.wdowa pisze:nie łam się :ok: zawsze może być gorzej :twisted:
Sarabka jak jej sie coś przyklei potrafi przeciągnać tyłkiem po dywanie lub płaszczu który ktoś zwalił z wieszaka :x

8O
małe pocieszenie :wink: idziemy znow na zastrzyk za godzinke,pewnie baks pomysli ze to kara za to co zrobil,,az wstyd mi z takim smrodem isc do weta,choc mu tylek wyprałam to nadal podsmierduje :?

kasia essen

[poprzednia][następna]