Spis kotów na forum - wątek rozrywkowy :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 28, 2007 17:30

Agata_2 pisze:Anque - widze, że masz te swoje kotki od niedawna :wink:
Naprawdę śliczne kociaki :):D 8)

niom mam je od tygodnia :) ale za nic bym ich nie oddała...
wątek jest świetny..... bo moge np zobaczyć jak kocięta będą wyglądały np za rok

Anque

Od: Śro sty 03, 2007 18:35

Post » Nie sty 28, 2007 19:58

Anque - masz rację ;)

I zapraszam do opisywania waszych pupilków :D

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Nie sty 28, 2007 21:45

No,no! Moge Wam tylko pozazdrosic,ze wiecie w jakim miesiacu i roku urodzily sie Wasze futrzaki.
.

atiwoj

Od: Nie sie 27, 2006 14:54

Post » Pon sty 29, 2007 23:22

Błagam opisujcie :D

Agata_2

Post » Wto sty 30, 2007 9:52

Obiecuję, że wpiszę swoje :kitty: :kitty: :kitty: wieczorkiem, boe teraz wpadłam tylko na chwilkę :wink:

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Wto sty 30, 2007 10:36

Agata_2 pisze:Błagam opisujcie :D

Proszę bardzo.. :twisted: :D

Spis moich kociastych w kolejności ich pojawiania się w moim domu:

1.
Imię: Aisha..
Przydomek: Puchatek..
Rasa: „perska” z noskiem.. :D
Waga: w sam raz..
Umaszczenie: czarna..
Właścicielka – wolę Opiekunka - aamms
Data urodzin: nieznana.. :?
Jest moim kotkiem od dnia: 24. 01.2001 roku (wtedy mogła mieć ok. 4 lat..)
Czasem nazywany/a: Puchacio, Mysza, Czarne Słoneczko
Ulubione zabawki: piórka bażanta, sznureczki na patyku..
Nie lubi: GACI.. :twisted: czesania pod pachami i na brzuszku.. :twisted:
Lubi: Mizianie, leżenie na moich kolanach, noszenie na rękach..
Jaka jest: cudowna.. jest moją wyśnioną i wyczekaną kotką, taką o której marzyłam od dzieciństwa..
Fotka:
Obrazek

2.
Imię: Baloo Auksta*PL
Przydomek: Misiek
Rasa: pers szynszylowy
Waga: do noszenia na rękach..
Umaszczenie: PER n 12
Opiekunka: aamms
Data urodzin: 7 maja 2001 roku..
Jest moim kotkiem od dnia: 9 listopada 2001 roku..
Czasem nazywany/a: MiśMiś..
Ulubione zabawki : piłeczki, piórka, laserek, łapanie cieni na ścianie.. :lol:
Nie lubi: Zbyt dokładnego czesania.. :twisted: hałasu, petard sylwestrowych.. :strach:
Lubi: wyglądanie przez okno, zabawy z Pyśką, pogoń za światełkiem laserka..
Jaki jest: Jak na swój wiek zachowuje się jak mały kociak.. Niezwykle przyjazny, mała gaduła, ale dość płochliwy.. Jedyną osobą, którą uznaje jestem ja.. Bardzo rzadko pozwala się pogłaskać komu innemu..
Fotka:
Obrazek

3.
Imię: Tiger nazywany od urodzenia Felusiem..
Przydomek: brak..
Rasa: „pers”..
Waga: w porządku..
Umaszczenie: rudy..
Data urodzin: 1993 rok..
Jest moim kotkiem od dnia: 1 czerwca 2003 roku..
Czasem nazywany: Senior..
Ulubione zabawki: kulki z celofanu.. :twisted:
Nie lubi: czesania, kąpieli, prania łapek, mycia tyłeczka w sytuacjach awaryjnych – twierdzi, że naruszam jego godność.. :twisted:
Lubi: SPAĆ.. na moim tapczanie..
Jaki jest: dostojny, lekko z boku całej kociej gromady.. Przekonał się do mnie dopiero po ponad roku pobytu w moim domu, ale mam wrażenie, że cały czas tęskni za poprzednią, nieżyjącą już, opiekunką..
Fotka:
Obrazek

4.
Imię: Gacia
Przydomek: brak
Rasa: piwniczna, potem domowa..
Waga: piórkowa..
Umaszczenie: srebrny whiskas..
Data urodzin: nieznana.. prawdopodobnie 2003 rok.. albo druga połowa 2002..
Jest moim kotkiem od dnia: 21 grudnia 2003 roku..
Czasem nazywany/a: Cholerą z ADHD.. :twisted:
Ulubione zabawki: wszystko co się rusza.. :strach:
Nie lubi: PUCHATKA, podawania lekarstw, czyszczenia uszu..
Lubi: JEŚĆ.. :twisted:
Jaka jest: przede wszystkim jest kotką po przejściach, z trudem przywrócona do życia, właściwie żyje głównie dzięki Maryli.. głucha, z zaburzeniami błędnika, nie widzi na jedno oko, na drugie – częściowo.. A poza tym jest strasznie kochana i jest ulubienicą wszystkich moich znajomych.. najbardziej towarzyska i kontaktowa ze wszystkich kociastych..
Fotka:
Obrazek

5.
Imię: Mrówka
Rasa: też piwniczna a potem domowa..
Waga: ciężkawa.. :twisted:
Umaszczenie: Bi-kolor czarny z białym czyli inaczej mowiąc – krówka..
Opiekunka: aamms..
Data urodzin: nieznana..
Jest moim kotkiem od września 2004 roku.. Mogła wtedy mieć ponad rok..
Czasem nazywana: nazywana zawsze tylko Mrowka..
Ulubione zabawki: nie ma ulubionych zabawek, rzadko się bawi..
Nie lubi jak inne kociaste zbyt mocno rozrabiają, zabiera się wtedy za ich wychowanie.. :twisted: czasem aż futro fruwa..
Lubi: JESĆ..
Jaka jest: spokojna, też jest kotką po przejściach.. wyrzucona z domu w rujce, urodziła trzy maluchy w piwnicy.. Znalazłam ją, zabrałam na sterylkę i miała być do adopcji.. I została.. :oops:
Fotka:
Obrazek

6.
Imię: Pysia
Rasa: j.w.
Waga: tłustawa.. :P
Umaszczenie: też krówka..
Data urodzin: najprawdopodobniej lipiec 2004
Jest moim kotkiem od kwietnia 2005 roku
Czasem nazywany/a: Pyśką..
Ulubione zabawki: rączka od prysznica.. ulubione zajęcie przy jej użyciu – miarowe walenie w wannę o czwartej nad ranem.. :twisted: piłeczki, plastikowe zakrętki od butelek..
Nie lubi: Mam wrażenie, że nie ma czegoś, czego Pyśka nie lubi.. bezstresowa koteczka..
Lubi: włazić tam, gdzie nie powinna, zostawiać mi mokre ślady łapek na podłodze.. rozrabiać z Nikusiem.. :twisted:
Jaka jest: ciekawska, rozrabiara.. i jeszcze do tego pyskuje jak jej zwracam uwagę.. :twisted:
Jest córką Mrówki, również zabraną z piwnicy, również z zamiarem wyadoptowania.. oswajałam od całkiem dzikiej koteczki, i tyle u mnie siedziała, że została „przez zasiedzenie”.. :twisted: :lol:
Fotka:
Obrazek

7.
Imię: Nick nazywany Nikusiem..
Rasa: schroniskowa, najprawdopodobniej mieszkanka persa z angorą.. :?
Waga: teraz już w sam raz.. chociaż było dużo za dużo..
Umaszczenie: biały..
Data urodzin: nieznana, ale prawdopodobnie rok 2005..
Jest moim kotkiem od dnia: 6 lipca 2005 roku..
Czasem nazywany: Biała Chmurka, Obłoczek,
Ulubione zabawki: piłeczki, zajączki z lusterka na ścianie, laserek.. :twisted:
Nie lubi: czesania po kąpieli..
Lubi: kapiele, suszenie suszarką..
Jaki jest: bardzo kochany.. Jest kotem niepełnosprawnym, przyjechał do mnie z łódzkiego schroniska.. wtedy wcale nie chodził.. teraz radzi sobie całkiem nieźle, chociaż widać, że tylnie łapki ma słabsze.. chodzi dość chwiejnie, ale na wszystkich łapkach, nauczył się też włażenia na wyższe poziomy – tapczan, fotele..
Fotka:
Obrazek

8.
Imię: Suffka
Rasa: „perska” z noskiem.. :D
Waga: teraz nawet przesadna, chociaż na początku to był łysy szkielecik.. 
Umaszczenie: PER g 03 czyli w tłumaczeniu na polski – niebieski szylkret z białym..
Data urodzin: całkiem nieznana.. W opinii wetów może mieć równie dobrze trzy jak i trzynaście lat..
Jest moim kotkiem od dnia: 29 maja 2006 roku..
Czasem nazywany/a: Suffcią..
Ulubione zabawki: nie ma.. jeszcze na razie odsypia stresy związane z poprzednim okresem życia.. 
Nie lubi: CZESANIA..
Lubi: przytulać się do mnie, siedzieć na rękach i obejmować mnie łapkami za szyję.. Spać na MOJEJ poduszce.. :twisted:
Jaka jest : krucha, delikatna, bardzo dystyngowana.. taka figurka z saskiej porcelany.. Jest kotką po przejściach.. Znalazłam ją całkiem łysą, beż futra, skrajnie wyczerpaną.. Badania wykazały problemy nerkowe.. Jest cały czas na specjalistycznej karmie.. Wzięłam ją z zamiarem znalezienia jej domu.. i nie potrafiłam jej oddać.. :oops: Została u mnie jako ósmy, absolutnie nadprogramowy kot..
Fotka:
Obrazek
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 30, 2007 11:43

imię kota: Felek
czasami nazywany: Felicjan,leniuszek, kochany grubasek
rasa: uliczno- dachowa
waga: 7 kg. (obecnie na diecie)
data urodzenia : trudna do określenia : z moich obliczeń moze to być październik 2002
jest u mnie: od 17 lutego 2003
ulubione zabawki: słomki
przyjaciele: Frikus, Maja i Ja
nie lubi: kąpać się, czesać, czyścić uszu, chodzić do weta,
nie lubi gdy Frikus przeszkadza mu w spaniu...
lubi: jeść, wygrzewać swoje kochane ciałko przy kominku, spać ze mną w łózku ( najbardziej na mnie), wyglądać przez okno, być w centrum uwagi...
jaki jest: Felek jest najwierniejszym przyjacielem, cudownym, nieodłącznym towarzyszem, jest zawsze tam gdzie ja...
Nie lubi miziania i tarmoszenia...jak mu się czasami zachce to budzi nawet w środku nocy...Reaguje na swoje imię zawsze bez względu na to co aktualnie robi ( ale oczywiscie tylko na mój głos).
Felek jest moim pierwszym kotem, jestem z nim bardzo związana emocjonalnie, przeszliśmy wiele razem. Jestem z nim chyba barzdziej związana niż z mężem, bo jak sie pokłócimy o kawałek ukradzionego mięsa, to i tak śpimy w jednym łózku... :D

imię kota: Frikus
przydomek: Diablo
rasa: uliczno-dachowa
waga: 2,5 kg
data urodzenia: czerwiec 2006
jest u nas: od 19 sierpnia 2006
ulubione zabawki : myszki, piłeczki, kulki ze sreberek, własciwie wszystko co tylko można zrzucić z półki i turlać
przyjaciele: Felek, Maja i Ja
nie lubi: kapieli, czesania, czyszcenia uszu, wizyt u weta, hałasu
lubi: zrzucać z półek zabawki mojego dziecka i chować je pod meble, zrzucać wszelkie przedmioty, które stoją na meblach: ksiązki, naczynia, wazony, a nawet roboty kuchenne, dekodery...o kwiatkach nie wspomnę...
lubi brykać przez cały dzień, bawić sie w srodku nocy strasznie hałasującym przedmiotem wygrzebanym z tylko jemu znanego schowka...
lubi spać na szafie w przedpokoju, a ostanio nawet coraz cześciej gościnnie w naszym łózku (moim i Felkowym :twisted: )
Jaki jest: Jest wulkanem energii, torpedą, tornado...dopóki miałam tylko Felka nie wiedziałam, ze koty potrafią się wspinać po firankach i spacerować po karniszu...
Niestety podobnie jak Felek nie jest to kot nakolankowy...jest towarzyski, ale sam sobie wybiera pory miziania...
Czasami jak bardzo chce ogrzać sobie nogi jakimś futrem to pomimo moich usilnych prób, żaden nie chce się skusić...

Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopisze...chociaż i tak rozbudowałam tego posta...Zdjęcia wkleje wieczorem...jak mi się uda...
W moim podpisie widnieje mój królewski Felek...
Obrazek

caroline81

Od: Wto mar 07, 2006 16:56

Post » Wto sty 30, 2007 13:30

aamms - fantastyczna gromadka :)
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Wto sty 30, 2007 13:41

Ayane pisze:aamms - fantastyczna gromadka :)

:oops: Dzięki.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 30, 2007 14:21

To teraz moje kocichlapki:
1. Imię: Psot
2. Rasa: wrocławsko-klecińska krótkowłosa
3. Ur. 3 maja 1998, u mnie od 19.06.1998
4. Płeć: dawniej męska, obecnie nijaka
5.Umaszczenie: biało tygrysie, z serduszkiem na łebku
Hobby: jedzenie, spanie, czesanie, zabawy z dziewczynakmi
cecha wiodąca: opiekuńczość

Kot 2:
Kulka (Kukunia)
czarna z białym krawacikiem
rasa wrocławsko-schroniskowo-śródmiejska
ur. czerwiec 1999, ze mną na stałe od 2002, przedtem na przychodne od grudnia 1999 (mieszkała u znajomych
płeć daweniej żeńska, obecnie nijaka
hobby: mizianie, sen
lubi swego weta
ma AZS

Kot 3
InkaPigulinka
czarna całkowicie
rasa wrocławska krótkowłosa
ur. 23.09.2006, ze mną od 39.10
dziewczynka
hobby: jedzenie, zabawy z Psotem
ulubione zabawki: ogon Psota, szmatki wszelakie, cokolwiek
nie umie chodzić - biega

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 30, 2007 17:39

aamms - co to za rasa - j.w. ???
Tak jest u ciebie napisane w rasie przy kotku tym biało-czarnym (pysia)

Agata_2

Post » Wto sty 30, 2007 17:41

ja nie aamms, ale wyjasnie - j.w. - czyli skrót od "jak wyżej" czyli piwniczna a potem domowa :)
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Wto sty 30, 2007 17:56

Ahaaa...

Ale ta Pysia jakaś orientalno-balijsko-syjamska ;):D;)

Agata_2

Post » Wto sty 30, 2007 18:07

Dobra... teraz moja banda według długości zamieszkiwania ze mną i moim TŻ-etem :)

Imię: ELA (zwana Gruba, Grubania, Grubasia)
Rasa: wielorasowy :wink:
Waga: duża
Umaszczenie: biało-czarna
Wiek: :?: wg weta może mieć ok. 4-5 lat, z nami od kwietnia 2005
Lubi: jeść :wink: (szczególnie surowe mięsko), spać, przytulać się, ale tylko gdy ona ma na to ochotę, szczotkowanie, czasami zabawy myszką i gonitwy z Gackiem
Nie lubi: odkurzacza, dzieci, czyszczenia uszu, obcinania pazurków, wizyty u weta (w szczególności pobierania krwi :strach: )
Jaka jest: kochana, chociaż nie raz poczułam jej ząbki na sobie, mój mąż jest osobą, którą Ela kocha w szczególności i gdy jest przez niego trzymana można koło niej zrobić wszystko.
Wcześniej kotka ogródkowo-śmietnikowa, która o mały włos nie została wywieziona na wysypisko śmieci w kontenerze :evil:

Imię: GACEK (zwany Synuś Mamusi, a przez mojego męża nazywany mamisynkiem :lol: )
Rasa: wielorasowy
Waga: w normie
Umaszczenie: burasek
Wiek: urodzony najprawdopodobniej wrzesień 2005, u nas od stycznia 2006
Lubi: rozrabiać, patrzeć przez okno na gołębie na dachu, wdrapywać się na mnie i przytulać, gonić Elę i Kropkę, bawić się myszkami, piłką, ale jego ulubionym zajęciem-ku mojej rozpaczy-jest topienie futrzanych myszek w miskach z wodą :evil:
Nie lubi: gości, dzieci, wyjść do weterynarza i nie przepada za mokrą karmą oraz surowym mięsem, szczotkowania
Jaki jest: to mój ukochany synuś rozrabiaka, który nie potrafi wskoczyć sam na kuchenne okno i prosi żeby go tam wsadzić :lol: ciekawski, wszędzie wtyka swoja śliczną mordeczkę.
Wcześniej kotek ogródkowy, który został zabrany z ogródka mojej koleżanki (przez nią właśnie) razem z mamą i rodzeństwem.
[URL=http://img255.imageshack.us/my.php?image=pict0019ua0.jpg][IMG]http://img255.imageshack.us/im

Imię: KROPKA (zwana Kuśtykiem lub Szczerbolem)
Rasa: wielorasowa
Waga: teraz już ok, ale wcześniej... szkielecik
Umaszczenie: krówka
Wiek: wg weta około 2 lat, u nas od początku listopada 2006
Lubi: jeść, jeść, jeść, zabawy myszką, piłeczką, sznurkami od mojej bluzy, spanie w łóżeczku, głaskanie, ale co za dużo to niezdrowo :wink: szczotkowanie, gości w domu
Nie lubi: obcinania pazurków, czyszczenia uszu, wizyty u weta, trzyma się z dala od reszty towarzystwa, nie lubi jak nie pozwalamy jej gryźć nas :twisted:
Jaka jest: spokojna, kobieta z charakterem, która nie da sobie w kasze dmuchać, ani nam, ani kotom, chcę żeby wszystko było po jej myśli, mała terrorystka.
Wcześniej mieszkała na ulicy, pod zdezelowanym samochodem, widywałam ją w drodze do i z pracy, ale myślałam, że to czyjaś koteczka. Jesienią okazało się, że nie. Szukała bidulka kawałka suchego miejsca podczas ulewy... zgarnęłam ją do domu i miałam oddać do adopcji, ale... to już nieaktualne :twisted:
[URL=http://img255.imageshack.us/my.php?image=pict0018uf3.jpg][IMG]http://img255.imageshack.us/

aga_tka

Post » Wto sty 30, 2007 18:09

cholera coś mi nie wyszło z tymi zdjęciami :x :oops:

aga_tka

[poprzednia][następna]