Myszkin i spółka - Koci mobbing... Jędrek na manewrach...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 19, 2007 19:16

CoToMa pisze:
iwona_35 pisze:zupe czosnkową.......CO TO JEST??????????????? :D :twisted: brzmi groźnie :twisted:

ale tylko groźnie brzmi
jedna wersja to zupa czosnkowa, druga wersja - czosnkowo-cebulowa
oczywiście z chrupiącymi grzankami :twisted:
moje dzieci ją uwielbiają
Kajtek również :roll:
całkowity czas przygotowania: pół godziny
zapraszam na konsumpcję :D

Na pewno przyjade ,wiem że sporty też:)..a może w termosiku :twisted: przywieziesz :D w sobotę?tak na spróbowanie :twisted: :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt sty 19, 2007 19:21

iwona_35 pisze:
CoToMa pisze:
iwona_35 pisze:zupe czosnkową.......CO TO JEST??????????????? :D :twisted: brzmi groźnie :twisted:

ale tylko groźnie brzmi

Na pewno przyjade ,wiem że sporty też:)..a może w termosiku :twisted: przywieziesz :D w sobotę?tak na spróbowanie :twisted: :D

mogę przywieźć
ale co będzie jak wam nie będzie smakować :roll:
jeszcze na forum opiszecie moje marne zdolności kulinarne :?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sty 19, 2007 20:51

CoToMa pisze:
iwona_35 pisze:
CoToMa pisze:

ale tylko groźnie brzmi

mogę przywieźć

Ja zjem wszystko co ugotujesz :lol: I obiecuje nie grymasic :catmilk:

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Pt sty 19, 2007 21:14

Sporty pisze:
CoToMa pisze:
iwona_35 pisze:Na pewno przyjade ,wiem że sporty też:)..a może w termosiku :twisted: przywieziesz :D w sobotę?tak na spróbowanie :twisted: :D

mogę przywieźć

Ja zjem wszystko co ugotujesz :lol: I obiecuje nie grymasic :catmilk:

ok, to przywiozę

a jeśli jednak nie będzie smakować, to może koty zjedzą :twisted:
a gdyby i one nie chciały, to przywiozę z powrotem
Kajtek na pewno zaopiekuje się tym termosikiem z zawartością :D
szczególnie zawartością :roll:
...

CoToMa

Post » Sob sty 20, 2007 0:40

CoToMa to ja juz wiem dlaczego tak pokochalas juz mojego Lemusia :wink: ...Twoje ogony sa czaderskie i nadzwyczaj urokliwe :D a Kajtka to bym Ci porwala :evil: ......kocie cudo :love:

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Sob sty 20, 2007 13:02

elfrida pisze:CoToMa to ja juz wiem dlaczego tak pokochalas juz mojego Lemusia :wink:

A skąd wiesz?

elfrida pisze:...Twoje ogony sa czaderskie i nadzwyczaj urokliwe :D a Kajtka to bym Ci porwala :evil: ......kocie cudo :love:
:wink:
Mnie się zawsze wydawało, że moje futrzaki są takie całkiem zwyczajne. Dzięki, że zauważyłaś w nich coś niezwykłego.
Chociaż pod względem chorób i problemów, to faktycznie coś w nich jest :twisted:

Kajtek jest chyba najładniejszym moim kotem. Podejrzewam, że albo on, albo jego rodzice, mieli do czynienia z jakąś pseudohodowlą. Kolor jego futerka jest wyjątkowy, ma dłuższą sierść, a puszek ma prawie biały. No i pyszczek ma taki bardziej drobny, w ogóle nie pasujący do jego dużej postaci. I pomyśleć, że jego poprzedni właściciele pozbyli się takiego fajnego kotucha.

A jeśli chodzi o Lemika, to jest on bardzo podobny do mojego Gacka. Tylko, że mój Gacuś ma problemy neurologiczne i jest kotem naziemnym. Jego mama miała przedłużone futerko, z wierzchu czarne, a puszek biały. I mordkę miała taką persowatą. Prawdopodobnie też z pseudohodowli (ktoś ją wyrzucił koło szpitala).. I może dlatego Gacek ma takie problemy zdrowotne.
Bardzo cieszę się, że Lemik ma fajny domek :) koniecznie go wymiziaj ode mnie :D
...

CoToMa

Post » Sob sty 20, 2007 13:30

a ja poproszę przepis na tą zupę czosnkową i cebulowo-czosnkową. Wybredna nie jestem i pewnie twojej nie spróbuję, ale mogę zrobi sama. uściski dla kotów.
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Sob sty 20, 2007 13:42

zutor pisze:a ja poproszę przepis na tą zupę czosnkową i cebulowo-czosnkową. Wybredna nie jestem i pewnie twojej nie spróbuję, ale mogę zrobi sama. uściski dla kotów.

przepis zaraz Ci wyślę na PW :D
a koty wyściskam :twisted:

a jak ugotujesz i zjesz, to napisz czy Ci smakowała, bo ona naprawdę ma specyficzny smak i nie wszystkim smakuje :oops:
...

CoToMa

Post » Sob sty 20, 2007 17:11

Z Myszaczkiem chyba o wiele lepiej :D
Już drugą noc pięknie przespał, nie miauczał i nie musiałam wstawać do niego kilka razy w nocy, jak to musiałam od pewnego czasu czynić :roll:

Niedawno zaczął dzikie galopady po domu, od razu zaznaczam, że żadnej waleriany dzisiaj nie stosowałam 8O
Aktualnie urządza harce z pluszowymi koteczkami z lodówki :twisted:

Niestety mam jeden poważny problem. Nie ma szansy podawać mu leków w tabletkach. Siłą do pyszczka się nie da, a w jedzonku, nawet w tym najlepszym, od razu wyczuje. I nawet przegłodzenie nie pomaga :(

Aha, jest zrobiony posiew wymazu z gardła. Myszak ma jakąś pasturellę, czy coś takiego. Jest robiony antybiogram. Po niedzieli będę wiedzieć konkretniej. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w sprawie tej pasteurelli?
...

CoToMa

Post » Nie sty 21, 2007 8:59

CoToMa pisze:

Aha, jest zrobiony posiew wymazu z gardła. Myszak ma jakąś pasturellę, czy coś takiego. Jest robiony antybiogram. Po niedzieli będę wiedzieć konkretniej. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w sprawie tej pasteurelli?

trzymam kciuki za was
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 21, 2007 9:06

Z Myszaczkiem trochę lepiej. Niestety z tabletkami nie ma szans. W ogóle nie chce jeść ostatnio mokrego. Pewnie dlatego, że mu te kawałeczki faszerowałam lekami.
Dzisiaj rano mnie zadziwił. Zaczął ćwierkać. Nigdy wcześniej tak nie robił :D
No i zaczyna bawić się zabawkami. Urządza wtedy dzikie biegi i skoki. Na razie taka zabawa nie trwa długo, bo szybko się męczy. Ale postęp już jest.
...

CoToMa

Post » Nie sty 21, 2007 11:25

CoToMa pisze:Z Myszaczkiem trochę lepiej. Niestety z tabletkami nie ma szans. W ogóle nie chce jeść ostatnio mokrego. Pewnie dlatego, że mu te kawałeczki faszerowałam lekami.
Dzisiaj rano mnie zadziwił. Zaczął ćwierkać. Nigdy wcześniej tak nie robił :D
No i zaczyna bawić się zabawkami. Urządza wtedy dzikie biegi i skoki. Na razie taka zabawa nie trwa długo, bo szybko się męczy. Ale postęp już jest.

No, i tak ma być :D dużo zdrówka kocino kochana
a Kajtek to przepiękna bestia :D a z charakteru wypisz wymaluj mój Dyzio, chyba dlatego tak mi zapadł w serce :D

no i ja też nie mam sposobu na Dyźka z tabletkami, nic nam nie wychodzi, dosłownie nic, żaden z forumowych sposobów się nie sprawdza, ani siłą ani podstępem :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie sty 21, 2007 11:58

To super,ze Myszaczek czuje sie juz lepiej :D nooo a Kajtek to dopiero kocisko...jak z obrazka normalnie :lol: .....a moj Maciek zajada sie paluszkami cebulowymi choc zupa czosnkowa brzmi calkiem fajnie...a moze zastapic nia kuracje antybiotykowe :wink: ...no oczywiscie gdyby koty sie do niej przekonaly 8O

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Nie sty 21, 2007 17:02

Wprawdzie to nie moje koty, ale nie mogłam się oprzeć, żeby tych fotek nie wkleić. To są koty z przytuliska pani Ali, fotki robione w przedostatnim dniu starego roku. Niektóre z nich są już we własnych domkach. Mam nadzieję, że imion nie pomyliłam :)

Obrazek Obrazek Obrazek Czupakandra

Obrazek Obrazek Obrazek z przodu czarny 22-letni Murzyn

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Opat

Obrazek Obrazek Ksieni i Sister

Obrazek Bratek

Obrazek Myszka

Obrazek Obrazek Obrazek Pszczółka

Obrazek Susinka

Obrazek Kobranocka i Atik

Obrazek Ajsi

Obrazek Obrazek Kocio

Obrazek Malwinka i Picasso

Obrazek Kacperek

Obrazek Plama

Obrazek Skarbusiek

Obrazek Obrazek Obrazek Jawka
...

CoToMa

Post » Nie sty 21, 2007 17:26

ładne zdjęcia..trzymamy kciuki za domki...CoToMa napisz cos więcej o przytulisku
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]