KRAKÓW !! szukam małej kotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 14, 2007 1:21 KRAKÓW !! szukam małej kotki

Witam
Po szokującej i tragicznej śmierci mojej kici pragnę zaadoptować mała do 5 miesiąca kotkę najlepiej biało-czarną. Nie mogę przygarnąć starszego kotka ponieważ po 1 mam psa starsze koty zawsze bardzo goni a moja kicie która znał od maleństwa bardzo polubił a nawet z czasem zaczął się nią opiekować (mył jej uszy czy nawet spał z nią) a po 2 muszę kotkę nauczyć siedzenia w domku ponieważ mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy i nie zniosłabym po raz 2 takiej sytuacji..
dziękuje z góry za pomoc
proszę przesyłać informacje i/lub fotki na ginalesley@poczta.fm czy zostawić wiadomość na forum
dziękuje jeszcze raz
Joanna
Joanna

ginalesley

Od: Nie sty 14, 2007 1:07

Post » Nie sty 14, 2007 1:50

Obrazek

pasuje taka slicznota?
dZis o 15-tej mam transport do Krakowa:)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie sty 14, 2007 2:01

Koniecznie zamontuj siatki w oknach, kot zawsze może się zsunąć z parapetu
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie sty 14, 2007 10:44

Dzieki serdeczne Kasiu za odpowiedz
Niestety nie moge sama decydowac o wyborze kotka a moich rodzicow nie ma w domu mam nadzieje ze wroca wczesniej i zdarze ci odpowiedziec
Kicia jest cudna :D ja bym ja wziela od razu boje sie ze... to jest tak ze po stracie Kiary (mojej kotki) szukamy identycznej jak ona bialo czarnej damulki. Nie wiem czy robimy zle szukajac identycznej a moze to normalne po stracie pierwszego kota. Sama nie wiem co by bylo lepsze znalezc podobna czy calkowicie inna
pozdrawiam ciepło
Joanna

ginalesley

Post » Nie sty 14, 2007 10:49

Szukanie identycznej kici to moim zdaniem błąd z uwagi iż nieświadomie będziemy się doszukiwać w niej naszego ŚP zwierzątka i porównywać je z nowym domownikiem.
Moja delikatna rada jest wybranie właśnie takiej kici która nie będzie przypominała z umaszczenia poprzedneigo zwierzątka.
Wiem że taka decyzja nie jest łatwa.
Moje wyrazu smutku nad Twoją kicią ;( , uważam, iż wzięcie jak najszybciej kolejnego kotka jest dobrym rozwiązaniem.
Pzdr

usia

*usia*

Od: Śro paź 11, 2006 21:52

Post » Nie sty 14, 2007 20:03

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie sty 14, 2007 20:48

LaLa, ktora jest na powyzszym zdjeciu znajduje sie u mnie :D
w razie czego mozna dzwonic - 501-293-791.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Nie sty 14, 2007 23:53

dzieki wszystkim za zainteresowanie
dzisiaj moi rodzice pojechali do znajomego na kawe i wrocili z kotka ;) Jest bialo łaciata te łatki sa takie buro szare wiec az tak nei jest podobna do mojej kici. Rodzice wzieli ja bo grozila jej bezdomnosc ma ok 6 tyg i jest troche jeszcze w szoku cala sytuacja
dzieki raz jeszcze
pozdrawiam
Joanna

ginalesley

Post » Pon sty 15, 2007 10:57

ginalesley pisze:dzieki wszystkim za zainteresowanie
dzisiaj moi rodzice pojechali do znajomego na kawe i wrocili z kotka ;) Jest bialo łaciata te łatki sa takie buro szare wiec az tak nei jest podobna do mojej kici. Rodzice wzieli ja bo grozila jej bezdomnosc ma ok 6 tyg i jest troche jeszcze w szoku cala sytuacja
dzieki raz jeszcze
pozdrawiam

Ginalesley, pogadajcie ze znajomym o sterylizacji, jeśli to jego kociaki. Bardzo proszę.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon sty 15, 2007 11:59

ten znajomy ma dom i w jego smietniku okocila sie kotka chcial wziac ją do domu ale jego dzieci maja starszna alergie i przechowywal matke z 2 kiciami w piwnicy jak jeszcze znajdzie chetnego na druga kicie to ma domek dla kotki podobno tez jest cudna ok 2 letnia co do sterylki powiem mamie zeby mu przekazala informacje
pozdrawiam
Joanna

ginalesley

Post » Pon sty 15, 2007 13:31

ginalesley pisze:ten znajomy ma dom i w jego smietniku okocila sie kotka chcial wziac ją do domu ale jego dzieci maja starszna alergie i przechowywal matke z 2 kiciami w piwnicy jak jeszcze znajdzie chetnego na druga kicie to ma domek dla kotki podobno tez jest cudna ok 2 letnia co do sterylki powiem mamie zeby mu przekazala informacje
pozdrawiam

Mam nadzieję, że historia całej trójki skończy się dobrze :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40