Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:U ludzi test na obecność lamblii robi się z próbki kału, proponuję przebadać w ten sposób całą rodzinę.
Monika L pisze:U naszego malucha stwierdzonojest z nami tydzień ,chcę sprwadzić czy dzieci się nie zaraziły i oczywiście my
![]()
mogway1 pisze:Monika L pisze:U naszego malucha stwierdzonojest z nami tydzień ,chcę sprwadzić czy dzieci się nie zaraziły i oczywiście my
![]()
Monika mam pytanie, czy te lamblie wyszły podczas badania kału na posiew z trzech kolejnych dni? Bo ja muszę Snowiemu zrobić, bo ma śluz w kupie? Jakie objawy miał twój maluch?
kasia piet pisze:I Jaga - osowiała nie jest kompletnie, frrrruwa po ścianach, ale jej kupa zagazowuje całe mieszkanie. I drapie sie jak opętana. I liże odbyt, fuuuj
Beliowen pisze:One nie wyjdą w badaniu posiewowym, które służy określeniu ewentualnych nieprawidłowości flory bakteryjnej jelita grubego - ale nic nie mówi o obecności pierwotniaków
mogway1 pisze:Beliowen pisze:One nie wyjdą w badaniu posiewowym, które służy określeniu ewentualnych nieprawidłowości flory bakteryjnej jelita grubego - ale nic nie mówi o obecności pierwotniaków
Acha....no to wetka będzie wiedziała jakie badanie zrobić z tej jego kupy hihhi
A ja się poduczę i też będę wiedziała.
Beliowen pisze:U ludzi, powtarzam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 96 gości