SCHR.KATOWICE- zapraszam do nowego wątku-ponad 100str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 08, 2007 19:00

:lol: :lol: :lol: To świetnie Ivonko więc czekam na gg na odpowiedź na pytanie...

Akurat ja jestem za tym żeby koty schroniskowe znajdowaly domki jak najszybciej i to dobre domki, co nie znaczy ze nie chce aby koty z ulicy tych domkow nie miały...Dlatego tak bardzo mi zalezy zeby wszyscy co je kochają zyli w zgodzie.
Sama bym miała tymczas w domu, ale po pierwsze moja Kitty jest alergikiem i za latwo lapie wszelkie grzyby, świerzby i inne paskudztwa, a po drugie czasowo nie mieszkam u siebie tylko u rodziców :cry: po trzecie znając mnie zaden kot by z tego tymczasu nie wyszedł (ja jestem nieodpowiedzialna wszystkie by zostaly bo nie umiałabym sie z nimi rozstać), a ja uwazam ze lepiej jest kotom jak są w mniejszej ilości.. Dlatego szukam takiego miejsca gdzie moglabym sie zając kotami nie moimi też...

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pon sty 08, 2007 19:46

dedi pisze::lol: :lol: :lol: To świetnie Ivonko więc czekam na gg na odpowiedź na pytanie...

Akurat ja jestem za tym żeby koty schroniskowe znajdowaly domki jak najszybciej i to dobre domki, co nie znaczy ze nie chce aby koty z ulicy tych domkow nie miały...Dlatego tak bardzo mi zalezy zeby wszyscy co je kochają zyli w zgodzie.
Sama bym miała tymczas w domu, ale po pierwsze moja Kitty jest alergikiem i za latwo lapie wszelkie grzyby, świerzby i inne paskudztwa, a po drugie czasowo nie mieszkam u siebie tylko u rodziców :cry: po trzecie znając mnie zaden kot by z tego tymczasu nie wyszedł (ja jestem nieodpowiedzialna wszystkie by zostaly bo nie umiałabym sie z nimi rozstać), a ja uwazam ze lepiej jest kotom jak są w mniejszej ilości.. Dlatego szukam takiego miejsca gdzie moglabym sie zając kotami nie moimi też...

rano napisałam na gg...nie dostałaś?

i piekne jest to co napisałaś....szukam miejsca.......piekne,ja też szukałam i znalazłam :D koty ze schroniska :D

Jaaga pisze:Koty na kociarni nie są całkiem zdrowe. Tam występują stale bakterie, które w połączeniu z wirusem dają mieszankę wybuchową. Za dużo ucierpiały moje zwierzaki, żebym chciała jeszcze ryzykować. Te bakterie atakują głównie młode zwierzęta, dlatego koty na kociarni moga jedynie kichac, czy troche kaszleć, ale dla młodych jest to śmiertelne.
Nie wiem, o którego kotka chodzi od Bettysolo.
Jesli chodzi o tego, który jest u jej mamy, to musiałby być po szczepieniu, bo u mnie był kk i dlatego szukam starszego kota.

tak ,masz rację,,pamiętam jakie miałaś problemy.......i będziemy szukać biedę ,która u ciebie znajdzie tymczasowy spokój....i bedzie zdrowy :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon sty 08, 2007 19:51

Dostałam wiadomość i odpisałam na nią :)
Proszę ode mnie wymiziać Dumnego i innych...mam nadzieje ze będę mogla sama go wymiziać..jak pozwolisz :)

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pon sty 08, 2007 19:51

:D
Ostatnio edytowano Pon sty 08, 2007 21:18 przez mysza_7, łącznie edytowano 1 raz

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Pon sty 08, 2007 20:47

cześc :) , myślę, ze sie dobrze domyślasz.
Mała1 to ja Mała, tylko jeszcze latem cos się pochrzaniło i nie moge sie zalogować pod moim nickiem.Jesli napisałaś do mnie pw, to i tak go nie przeczytam, proszę o powtórkę na Małą1.
to jest ta klatka
Obrazek

ona ma minus taki, ze nie mozna jej az tak dobrze dezynfekować jak całej metalowej, ale myślę ,ze i tak się przyda.Ma oczywiscie dorobione drzwiczki itd.
mysza_7 jej nie da się przewieżć zwykłym osobowym samochodem, nie włazi :) ,ale moze macie dostęp do jakiegs tracka,albo czegos w tym rodzaju,to byłoby super

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 08, 2007 21:11

i jeszcze jedna sprawa
latem wymyślałam ,,instrukcje obsługi kota,,-jest to wydrukowanych kilka zdan o tym jak nalezy postępować z kotami.
myślałam ,ze super by było rozdawać takie ulotki razem z adoptowanym kiciusiem i jesli schronisko juz trochę ,,ułaskawione,, to zostawić tam stosik dla potencjalnych adoptujacych z zewnatrz.
oczywiscie przeczytajcie to uwaznie i wszystko jeszcze mozna pozmieniać
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 08, 2007 21:34 przez Mała1, łącznie edytowano 3 razy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 08, 2007 21:15

:D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 08, 2007 21:19

super pomysł popieram :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon sty 08, 2007 22:07

Co do klatki, popytam i chyba coś się powinno znaleźć, jak już będe wiedziała coś konkretnego to się odezwe do ciebie na PW.

Dzięki... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Pon sty 08, 2007 22:18

Jeśli będziecie w schronisku i akurat ktos przyniósłby kota do oddania, to ja go wezmę bez problemu :lol: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon sty 08, 2007 22:35

:D Świetny pomysł z tymi papierkami :D
Bardzo mi się to podoba,bo np. niektórzy ludzie nie mogą wiedzieć takich rzeczy :D

JA JESTEM ZA,-
8) :mrgreen:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Pon sty 08, 2007 23:16

Jaaga pisze:Jeśli będziecie w schronisku i akurat ktos przyniósłby kota do oddania, to ja go wezmę bez problemu :lol: .

Masz to jak w banku :lol:

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Wto sty 09, 2007 8:41

Mała1 pisze:Obrazek

mysza_7 jej nie da się przewieżć zwykłym osobowym samochodem, nie włazi :) ,ale moze macie dostęp do jakiegs tracka,albo czegos w tym rodzaju,to byłoby super

Więc jeżeli musza_7 dogada się i taą klatkę bedziemy mogły wstawic to mamy jeden problem z głowy.

Słuchajcie wpłyneło 70zł od Tereni1 na kontenerki,,,musimy je kupić,ja osobiście najtańsze znam te z postu ryśki....co wy na to?
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto sty 09, 2007 10:42

podajcie wymiary tej klatki bo moze do zafiry by weszła :?: :!:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE