3-4 mc cz.-b. LaLa nie szuka juz domku - zostaje z nami.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 03, 2007 23:35 3-4 mc cz.-b. LaLa nie szuka juz domku - zostaje z nami.

Witam.

Wczoraj wieczorem moj TZ przyszedl do domu z radosna informacja, ze w smietniku wypatrzyl mlodego kota, ale nie udalo mu sie go zlapac. Dzisiaj, wracajac z dworca przeszlam obok smietnika i zobaczylam czarno-biala kulke chrapiaca w najlepsze na wystawionym tam materacu. Gubiac wiec obcasy i dzwoniac jednoczesnie do wetki polecialam po TZ-a coby kulke zlapac. i...

Kozystajac z tego, ze bylo cieplo i srodek dnia, wiec nie za duzo ludzi krecilo sie dookola postanowilam sobie uciac smaczna drzemke. Znalazlam sobie miecutki kacik na uboczu smietnika i zasnelam snem sprawiedliwego, gdy nagle....

... oczywiscie (ajak) z tego wszystkiego moj TZ wyszedl z domu bez telefonu i bez cyfrowki, dobrze, ze zabral klatke :D , poszlismy do smietnika, on wszedl do srodka, ja w jednym reku dzierzac klatke, probowalam obstawic wszystkie mozliwe dziury...

.... otworzylam oczy, bo poczulam, ze cos chwyta mnie za kark i podnosi do gory, resztki snu zupelnie ulecialy z moich powiek, gdy zostalam brutanie wrzucona do klatki. Prosilam, zeby mnie wypuscili, wolalam moich kuzynow na pomoc... na prozno...
Z klatki wyjeli mnie, pomiomo moich wyraznych protestow, dopiero w jakims brzydko pachnacym pomieszczeniu, postawili mnie na stole, no myslalam, ze umre na zawal serca ze strachu.. gdzies slyszalam, ze na stolach Duzi stawiaja jedzenie.. przeciez jestem za mloda by umierac!!!
Duza w zielonym fartuchu obstawila sie jakimis specyfikami i podeszla do mnie z patykiem .. zamarlam... czyby tak wygladal koniec??? Upieka mnie na ruszcie jak prosiaka!!!
Nie mozecie sie wiec nie zgodzic z moim zaskoczeniem, kiedy to Duza W Fartuchu za pomoca patyka zaczela mi czyscic uszy, czule do mnie przemawiajac i tlumaczac drugiej Duzej, ze nie moze mnie odpchlic dzisiaj, bo skonczyl sie srodek na pchly (ci duzi nie maja wlasnych, ze musza brac kocie???) potem zmierzyli mi temperature (nic przyjemnego), powiedzieli, ze jestem przeziebiona okrutnie (sami by sobie pospali w przeciagach) i zaczeli ustalac dalsze postepowanie. Ja w tym czasie szukajac czegos bardziej miekkiego niz twardy stol weszlam Duzej na rece i poszlam spac dalej...

Reasumujac: zdjecia beda w piatek, bo jestem sierota, a kotka siedzi narazie u wetki gubiac pchly i inne, bogate, zycie zewnetrzno/wewnetrzne.

Kota jest: przymilasno-przytulasna (no poprostu sie we mnie beszczelnie wtulila), spora jak na swoj wiek - wazy troche ponad 1,5 kg, ma 3-4 m-ce, mleczne zabki, jest czarno-biala i szuka dobrego domku :D

moj telefon: 501-293-791

pzdr
GreenEvil
/z kociego przelozyla: GreenEvil/
Ostatnio edytowano Pon sty 15, 2007 20:03 przez GreenEvil, łącznie edytowano 3 razy

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Śro sty 03, 2007 23:44

a w poniedziałek będzie w Ofercie ogłoszenie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sty 04, 2007 0:09

Aga :* nie do zastapienia jestes. Mam nadzieje ze toogloszenie bedzie tak samo szczesliwe jak dla Glutenki :1luvu:

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Czw sty 04, 2007 0:24

dawaj, ciotko Green te zdjęcia, galopem. Najpierw naopowiadasz jaki to cudny kot a potem człowiek oczy wypatruje :D

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 04, 2007 17:52

Galopem beda jutro, jak odbiore kote :D . Wlasnie gadalam z wetka, kota ma sie dobrze, kicha i prycha, ale je calkiem dzielnie. Przytulasna jest okrutnie :)
Komu, komu sliczna grzaleczke na dlugie zimowe wieczory??

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Czw sty 04, 2007 22:46

zaraz jeszcze wstawię ją w inne miejsca, jak będę naszego kocurka do adopcji wstawiać :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt sty 05, 2007 21:20

Po przyjsciu z uczelni zobaczylam taki obrazek:

Prosze Panstwa, oto LaLa :)
Obrazek

To zyje, czy to jakas nowa zabaweczka??

Obrazek

Trwalo to sekundy...

Obrazek

I Baszkowski vel Prezes mi sie zauroczyl :D

Obrazek

LaLa jest: Slodkim kociakiem :D, jedzenie zjada razem z miska ;), mruczy jak moje 10kg kotow zebranych do kupy, jeszcze troszeczke sie boi, ale glaskana jest przeszczesliwa ;)
Kot do serca przytul - wlasnie zwiedza duzy pokoj :D

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pt sty 05, 2007 21:27

Oboje piękni, ale z powodów obiektywnych (też mam rudego kocura) zauroczył mnie przede wszystkim rudziaszek :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 05, 2007 21:48

XAgaX pisze: (też mam rudego kocura) zauroczył mnie przede wszystkim rudziaszek :D

Ale moj jest tlustszyyyyyyy :twisted: Jak chcesz zobaczyc wiecej zdjec Baszkowskiego, to zapraszam do watku moich kociambrow - u mnie w podpisie ;)

Porcelanowa LaLeczka szuka kochajcego domku!!!

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pt sty 05, 2007 21:56

No nie wiem, czy tłustszy:

http://img389.imageshack.us/img389/1066 ... allne9.jpg

a o LaLeczce będę pamiętać :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 05, 2007 21:57

GreenEvil pisze:
XAgaX pisze: (też mam rudego kocura) zauroczył mnie przede wszystkim rudziaszek :D

Ale moj jest tlustszyyyyyyy :twisted: Jak chcesz zobaczyc wiecej zdjec Baszkowskiego, to zapraszam do watku moich kociambrow - u mnie w podpisie ;)

Porcelanowa LaLeczka szuka kochajcego domku!!!

pzdr
GreenEvil

Tłusty? Mua?
Ty stara doopo!
Bo powiem ile lat dziś skończyłaś!
I nie pisz o mnie: "TZ", bo skojarzenia są jednoznaczne. A księdzem nie jestem. Tym bardziej arcyksiędzem.

Kot Naczelny.
Trzeba mieć kota! (cokolwiek to znaczy) ;)

Kot naczelny

Od: Wto kwi 04, 2006 10:11

Post » Pt sty 05, 2007 22:03

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, któreby nie były :D

a ja też w wieku studenckim ;), fajnie będzie, jak z tego samego rocznika 8)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 05, 2007 22:28

XAgaX pisze:No nie wiem, czy tłustszy:

http://img389.imageshack.us/img389/1066 ... allne9.jpg

To jest oszukaństwo .. Twój ma wiecej futra :lol:
Co do wieku.. ja niekoniecznie w studenckim :lol: no chociaz, moze na upartego ... ;)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pt sty 05, 2007 22:30

XAgaX pisze:wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, któreby nie były :D

a ja też w wieku studenckim ;), fajnie będzie, jak z tego samego rocznika 8)

Z tego samego...?
Wszystko jest możliwe...
Poniżej praca domowa tej małolaty z pierwszego roku studiów.
Obrazek

Kot Naczelny.
Trzeba mieć kota! (cokolwiek to znaczy) ;)

Kot naczelny

Od: Wto kwi 04, 2006 10:11

Post » Pt sty 05, 2007 22:30

no ofutrzony jest jak na persa przystało :lol:

a co do wieku zasugerowałam się uczelnią, notabene ja w podobnym miejscu także spędzam większość czasu ;)

jakby co pierwszy rok studiów mam już za sobą ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]