SCHR.KATOWICE- zapraszam do nowego wątku-ponad 100str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 21, 2006 17:51

Transport już jest Filonka 26 grudnia będzie już w domku :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw gru 21, 2006 20:02

Jak wiadomo fundacja to instytucja ,która pomaga zwierzętom.
Lecz niestety wymaga czasu i poświęceń.

Dlatego ja wypowiem się w swoim imieniu:

Jak niektórym wiadomo ,praca mi zabiera 13 godzin dziennie ,oprócz tego zwykłe obowiązki bycia żona i matka 15 letniej dziewczyny,która weszła w dosyć nieciekawy wiek.
W związku z tym zawsze miałam mało czasu na ratowanie życia kotom.
Robiłam to jak większość z nas kradnąc czas z pracy i życia rodzinne
Będąc w fundacji musiałabym również zaangażować się w w inne sprawy(zwierząt w potrzebie jest niestety olbrzymia ilość)

Dlatego dokonałam wyboru:
Tą odrobinę czasu i mały procent energii jaka mi została zostawiam TYLKO I WYłĄCZNIE KOTOM KATOWICKIM

Pisze to dlatego aby sprawa była jasna.
Ostatnio edytowano Pt gru 22, 2006 15:26 przez iwona_35, łącznie edytowano 6 razy
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw gru 21, 2006 21:26

i chyba całkiem dobrze nam idzie :lol: oby domków przybywało coraz więcej :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw gru 21, 2006 21:46 kot

idzie Wam bardzo dobrze i tak trzymac :D :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Czw gru 21, 2006 22:46

ko_da1 pisze:Transport już jest Filonka 26 grudnia będzie już w domku :lol:

:dance: :dance2:

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Pt gru 22, 2006 10:43

Iwonka ładnie napisane :s4:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt gru 22, 2006 11:52 kot

:D :D :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Sob gru 23, 2006 16:45

A więc tak...w tym dniu czyli dzień przed wigilą nie uratowłaysmy jednego kota tylko 3
Jedna Filonka która dzięki Ko_da jest u mnie w domu i jedzie 26.12. do Łodzi...
Druga -czarno Biały kotka wyciągnieta dzięki Myszy_7 która zawiozła do domku zastępczego:)
Oczywiście pojechałśmy do weta na przegląd,pcheł nie miały,zostały odrobaczone,uszka w miarę czyste,kupiłam maść i kropelki...
Zapłaciłyśmy37zł ( kupiłysmy również antybiotyki dla kotów którymi opiekuje się Mysza_7
Domek zastępczy dostał wyprawkę (Mysza_kupiła jedzonko i zwirek)

I najlepsze.... gdy jechałysmy do weta zauważyłysmy dziewczynę,która miała pudło i niosła je do schroniska
Zapytana ..oświadczyła, że zawozi kotka do schroniska,bo dziecko ma alergie..miała wyprawke..pyszne jedzonko..miseczki,,,

ObrazekObrazek

My na to ,że ten maluch umrze.......ona :że ma świadomość...rozmawiałysmy przez chwile...

Sporty miała panią ,która chciala wziąść kota ze schroniska...zadzwoniła do niej i ......co tu dużo mówić...koteczek nie poznał schroniska jest w domku w swoim własnym...uffff

Zdjęcia bedą później
Ostatnio edytowano Nie gru 24, 2006 12:47 przez iwona_35, łącznie edytowano 4 razy
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Sob gru 23, 2006 16:53

Obrazek
:dance: :dance2: :s5:

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Sob gru 23, 2006 17:02

Akcja byla nieziemska :D
Koteczka przesliczna miala byc za chwile w schronisku a pojechala do domku w Rudzie Slaskiej :D
Pani, do ktorej pojechala jest wniebowzieta :D Wyslala mi smsa:
Dziekuje bardzo i zycze Wesolych Swiat :)
Jak do niej dzwonilam to mowila ,ze mala juz rzadzi w domu :lol: Postaram sie do niej pojechac po nowym roku i wkleic jej fotki z domku :)

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Sob gru 23, 2006 18:38

cuda zdażają sie na świeta :s1:
co to za czarno-biała koteczka :?:
moze Nuka :?:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob gru 23, 2006 18:55

mysza_7 pisze:Obrazek
:dance: :dance2: :s5:

Śliczności!!

Snickers

Od: Śro lip 26, 2006 13:29

Post » Sob gru 23, 2006 19:10

Śliczności mało powiedziane :D koteczka cudna pachnąca szczęśliwa i miała trafić do metalowej klatki wrrrrrrr . Ale szczęśliwie trafiła na nas jak czekałyśmy na transport powrotny ze schronu , pani niosła ją w kartonowym pudełku kolorowym wysłanym kocykiem z jej miseczką i zabawkami i jedzonkiem , zagadałyśmy ja okazało sie że musi koteczke oddac bo mają straszną alergie w domku i nie ma wyjscia mimo że wie jak tam jest :roll: no to my odrazu akcja telefon i pani ktora miała zabrac trikolorke ( trikolorka też okazało sie już ma domek :D ) zgodziła sie zabrac kicie do siebie , podałyśmy jeszcze wtedy jej obecnej pani telefon i ona sama z usmiechem już na twarzy pojechała do Rudy zawieść kociaka do jej nowego domku :lol: a więc Wesołych Świąt Cudeńko i niech Ci sie wiedzie :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob gru 23, 2006 19:42

Byłam dziś w schronie pierwszy raz ........ jakie odczucia ano mieszane . klatki z kociakami po sterylkach proszącymi o chociażby jeden ciepły dotyk ........ malenka kociarnia z dosyć dużą ilością lokatorów i bardzo miła pani ze schroniska którą widziałam pierwszy raz i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie . Mówiła o kotkach z nutkom żalu w głosie , opowiadała troszke o swoich podopiecznych i bez jakichkowliek kłopotów pozwoliła nam porobic fotki na kociarni , porzyczyła nawet transporterek bo miałyśmy jeden a okazało sie że zabieramy dwa koty i żeby nie musiały sie gnieść w jednym porzyczyła nam schroniskowy . Wkleje fotki jakie zrobiłam jest ich więcej ale na innych aparatach więc napewno też zostaną wklejone ........ większosc jest robiona jak kociaki wcinają sucha karme jaką im przyniosłyśmy w sumie chciały sie do niej dobrać jak jeszcze była w reklamówce :D prze kilka minut słychać było tylko chrupanie .....

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ten kociak potrzebuje pomocy , nie umie sie zaakliamtyzowac w porównaniu z innymi skora i kosci :( jest sliczny ma ciekawy kolor futerka , wpada troszke w popiel a gdzie niegdzie jest jakby posypany sniegiem końcówkeczki włosków ma bielutkie , nie bardzo chce jesc futerko bez połsyku jakby nie miał juz siły go myć , włoski nastroszone , brudne i te oczka proszące o zabranie go stamtąd :( siedział ciuchotko w kąciku o nic nie prosił .... zabrany na ręce cichutko mruczał .... potrzebny domek na juz i chyba wizyta u weta też będzie konieczna .... Obrazek Obrazek

a to kolejne futerka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Chciałąbym coś jeszcze skopiować bo sie pod tym podpisuje :D

Dlatego dokonałam wyboru:
Tą odrobinę czasu i mały procent energii jaka mi została zostawiam TYLKO I WYłĄCZNIE KOTOM KATOWICKIM
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob gru 23, 2006 23:56

A w jakim mniej więcej jest wieku? I co mam napisać w aukcji (może pamiętacie że obiecałam wystawic kotka na Allegro, co prawda to było w innym wątku)? Nigdy jeszcze nie wystawiałam takiej aukcji. Wspominać o umowie adopcyjnej?

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]