Będzie kot w domu co robić??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 25, 2003 21:41

Ja bym nie polecala. Ale to jest tylko moje zdanie. Sam sklad tych "karm z dolnej polki", ze sie tak wyraze, zachecajacy nie jest. Jesli bedziesz mial mozliwosc, to karm czyms innym, ale nie reklamowanym whiskasem. Jesli nie mozesz - trudno, kotek bedzie tak samo wdzieczny ci za dom i opieke, jak gdyby jadal 'to co najlepsze' (i tu, co najlepsze, sie mozna wyklocac bo rozni ludzie roznie mowia)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt kwi 25, 2003 21:42

Katy pisze:
Kiara pisze:Nie zebym sie czepiala, ale co innego dachowiec, co innego europejczyk...

Najwięcej dachowców to koty rasy europejskiej. Dlatego bardzo często te określenia używane są zamiennie.

Tutaj bym sie nie zgodzila... no ale OK, bo zmieniamy temat niemilosiernie ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pt kwi 25, 2003 21:43

heh... a jakie to sa te z dolnej półki, moja qmpela co ma kota mowie ze darling podobno najlepszy. a czemoo tak z ciekawosc nie whiskas?
Gdy nie ma kota w domu, brakuje jedngo członka rodziny w domu...

Lan

Od: Pt kwi 25, 2003 20:27

Post » Pt kwi 25, 2003 21:46

Lan, wszystkie srodki jakie dodaja do whiskasu... duzo mozna by bylo mowic ;)

A tak notabene - darling moze dobry, ale po karmach z supermarketu czy spozywczaka wiele sie nie spodziewaj. Gorzej, jak jeszcze kotu "po drodze" zaszkodzi; z moich obserwacji wynika ze sa tez niezbyt wydajne.

Te "lepsze" karmy to te dostepne u weta, wzglednie w sklepie zoo, np Iams, Hills, czy RC...
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pt kwi 25, 2003 21:49

Aha dzieki to ja sie juz ulotniam, zajrze jutro, dzienks za rady ;*

Lan

Post » Pt kwi 25, 2003 22:17

Witaj Lan! :D
Co do karm- odświezyłam dla Ciebie wątek o whiskasie i innych karmach z "dolnej półki". Znajdziesz tam wiele rad, dotyczących zywienia kotka!
Owocnego zakocenia zyczę! :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt kwi 25, 2003 22:50

Lan pisze:Za waszymi propozycjami wezmę dachowca, wole ze schroniska i raczej młodego ale już dorosłego. Tylko pytanko czy polecacie karmę darling? tak na początek

:dance: :dance2: :dance:
Ale sie ucieszylam, no!!!!
Lan, dziewcze przekochane, medal ci dac i korone zes pazlotka! :D

A te dachowce, to jest rasa PALACOWA, o! :wink:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Pt kwi 25, 2003 22:56

Witaj Lan!
Jak chcesz fajnego kota to koniecznie skontaktuj sie z Set, z naszego forum. Ona ma ślicznego, bezdomnego Pieszczocha do oddania.
Poszukaj watku "fajny kocur szuka domu" i obejrzyj jego zdjęcia i 2 filmiki video.
Spodoba Ci sie na pewno!
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob kwi 26, 2003 1:11

Mozesz tez karmic np karma Purina czy Nutra sa NIECO :wink: tansze od RC lub Hills... a lepsze od whiskas, kitekat ITP.
Mnie np nie stac na takie drogie karmy...
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Sob kwi 26, 2003 1:18

Jako ze i ja sie wlasnie przygotowuje do wziecia kotek to wypisze co kupilem jako wyprawke... innych prosze o skorygowanie co zle kupilem :> a dla Lan moze przyda sie ten spis towarow (przygotowalem ta liste i kupilem po 3 miesiecznym czytaniu forum):

- Transporter Fenplast (chyba dobrze zapamietalem nazwe?)
- Royal Canin Kitten karma sucha (akurat moje kotki w wieku okolo 2 miesiecy wiec Kitten)
- 3 miseczki plastikowe (metalowe i ceramiczne chyba tez dobre a akurat te mi sie podbaly - pojemnoscia, kolorem i wygladem ogolnie)
- dwie puszczeki karmy Kitten (chyba taka nazwa) - na sprobowanie czy im sie spodoba, pozniej dokupie swieza wolowinke bo kotek jeszcze nie ma w domu
- kuweta z ramka + lopatka
- 2 myszy skorzane z futerkiem do zabawy (drapaki byly dziwne i drogie)
- Zwirek Cats best

A tak btw skoro juz pisze ze dwie kotki bede mial to i tobie radze od razu dwa koty. Zasada jest prosta: klopotow i odpowiedzialnosci chyba tyle samo z dwoma kotami a one zabawy i radochy beda mialy wiecej bo dwa koty lepiej sie czuja niz jeden sam w domu (u mnie to koniecznosc bo pracuje i nie zostawilbym samej kotki na min 8 godz by sie nudzila, smucila i tesknila).
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Sob kwi 26, 2003 1:30

Vitez, Miszczu :D
Piekna postawa.

Ferplast.
Moglbys jeszcze wytrzasnac jakis kocyk lub CUS miekkiego, co bedziesz mogl polozyc kiciom na parapecie, bo lubia wylegiwac sie na oknie, i na ptaszki filowac :D

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Sob kwi 26, 2003 1:46

Vitez ja jestem za drapakiem mimo, ze dziwny i drogi ;-) Taki pan kolek u mnie kosztuje kolo 45 zl, ale za to meble mam cale ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob kwi 26, 2003 6:43

Kocyk juz mam wiec nie wypisalem bo go nie kupowalem... taki ladny jasnobrazowy z polaru :) . Co do drapaka to sproboje je przekonac do pudla po monitorze jesli "dotkna" mebli :D
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Sob kwi 26, 2003 9:49

Ile mniej wiecej kosztuje Purina albo Nutria w oryginalnym opakowaniu? Juz sie domyslalm ze na RC mnie nie stac, a Hill's ile?

Lan

Post » Sob kwi 26, 2003 10:23

Purine mozna na wage, to zalezy chyba od miasta i sklepu, ale w okolicach 7-13 zl za kilogram.
RC mozna kupic duze opakowanie i wtedy jest taniej. Nie mowiac juz o promocjach. Ja ostatnio kupilam 4 kg za 92 zl, przy 10 kg jest jeszcze taniej.
Hill's jest chyba najdrozszy, tak mi sie wydaje.

Najlepiej wybierz sie do jakiegos sklepu zoo albo sklepiku lokalnego i popytaj/ popatrz.

I gratuluje zakocenia!

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]