Drapak mojej produkcji jeszcze nie skonczony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 10, 2006 14:13

co uzyles jako rury i jak je przymocowales?

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Nie gru 10, 2006 20:47

Lena pisze:co uzyles jako rury i jak je przymocowales?

Rury dostalem od znajomego i sa tekturowe , a przymocowalem je na klej + tacker + dodatkowa warstwa materialu pod wyciecie w płycie
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Od: Wto lis 28, 2006 18:07

Post » Nie gru 10, 2006 21:12

kuyksonik pisze:

Rury dostalem od znajomego i sa tekturowe , a przymocowalem je na klej + tacker + dodatkowa warstwa materialu pod wyciecie w płycie

ja tez mam tekturowe, takie z rolek papieru A0 z punktu Xero i nijak nie umiem wymyslec jak to zrobic. Jak na taker, jak na klej? Jaka dziura? Napisz cos wiecej bardzo Cie prosze.

Lena

Post » Nie gru 10, 2006 21:47

Lena pisze:
kuyksonik pisze:

ja tez mam tekturowe, takie z rolek papieru A0 z punktu Xero i nijak nie umiem wymyslec jak to zrobic. Jak na taker, jak na klej? Jaka dziura? Napisz cos wiecej bardzo Cie prosze.

W kazdej z plyt wycielem otwory na rury , otwory minimalnie troszke wieksze
1mm na obwodzie . Rury zanim wsadzone w otwory wysmarowalem klejem nie pamietam jaki , tapicerski jakis 48h schnie. Po wyschnieciu pod spodem plyty widoczna jest rura zeby ja zakryc ukroilem po dwa kawalki na kazdy otwor i zszylem na maszynie. Potem pod kazda z rur tackerem ten material (przyspawalem :D) . Gdybym posiadial tacker tapicerski na cisnienie bo moze bym jakos to inaczej wykombinowal. Konstrukcja jest stabilna i bedzie , bo polozylem sie na drapak , zaparlem sie i wytrzymal , zadnego chwiania nie bylo.To tyle tak sadze.

A w tym tygodniu jeszcze hamak , tuba i drabinka o ile znajde czas.
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Post » Nie gru 10, 2006 21:51

kuyksonik pisze:
Lena pisze:
kuyksonik pisze:

W kazdej z plyt wycielem otwory na rury , otwory minimalnie troszke wieksze
1mm na obwodzie . Rury zanim wsadzone w otwory wysmarowalem klejem nie pamietam jaki , tapicerski jakis 48h schnie. Po wyschnieciu pod spodem plyty widoczna jest rura zeby ja zakryc ukroilem po dwa kawalki na kazdy otwor i zszylem na maszynie. Potem pod kazda z rur tackerem ten material (przyspawalem :D) . Gdybym posiadial tacker tapicerski na cisnienie bo moze bym jakos to inaczej wykombinowal. Konstrukcja jest stabilna i bedzie , bo polozylem sie na drapak , zaparlem sie i wytrzymal , zadnego chwiania nie bylo.To tyle tak sadze.

A w tym tygodniu jeszcze hamak , tuba i drabinka o ile znajde czas.

Dziekuje! I tak chyba bede musiala i ja to wykombinowac!

Lena

Post » Pon gru 11, 2006 16:26

kuyksonik pisze:jak mozecie to wkejcie swoje jakie posiadacie , bo jestem bardzo ciekaw

To ja zaprezentuje drapak wykonany przez mojego TŻ-eta

Obrazek

Resztę fotek można obejrzeć w naszym wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=17614&start=330
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Pon gru 11, 2006 17:15

Dobra. To ja swojego nie pokaże bo wasze są zdecydowanie ładniejsze.
Muszę zmobilizować Tż-a, że musi pójść z duchem czasu i zrobić kotom nowoczesny drapak :twisted:

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

Post » Sob gru 16, 2006 16:17

juz skonczylem tube i pare modyfikacji , hamak jutro bedzie gotowy a kiedy go zamontuje to nie wiem.. ale teraz kozaczy
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Post » Sob gru 16, 2006 16:54

i oczywiscie polecam kazdemu kto sam ma zamiar zrobic jakies cacko to zamiast pluszu wziasc tkanine obicowa do kolumn .... latwa w czyszczeniu , mozna jakimis plynami czyscic itp.
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Post » Nie gru 17, 2006 20:53

kuyksonik pisze:juz skonczylem tube i pare modyfikacji , hamak jutro bedzie gotowy a kiedy go zamontuje to nie wiem.. ale teraz kozaczy

Z czego zrobiłeś tubę?
Możesz zamieścić fotkę?
Bo mój TŻ już myśli o kolejnym drapaku. :D
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Pon gru 18, 2006 17:15

Lucynka pisze:
kuyksonik pisze:juz skonczylem tube i pare modyfikacji , hamak jutro bedzie gotowy a kiedy go zamontuje to nie wiem.. ale teraz kozaczy

Z czego zrobiłeś tubę?
Możesz zamieścić fotkę?
Bo mój TŻ już myśli o kolejnym drapaku. :D

Tube zrobilem z listewek cienkich i grubych , oczywiscie nie jest to kolo tylko cos w stylu 8-mio kąta , ale jak wiadomo materialem mozna wszystko ukryc. Mimo to fajnie wyszlo.
http://phuaftanas.neostrada.pl/drapak10.JPG

Jeszcze hamak i poduszka do tuby w toku. Za malo czasu ale tylko jak bedzie to sie pochwale.
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Post » Wto gru 19, 2006 8:41

Juz skonczony drapak... moze jak mi jakis pomysl wpadnie to moze cos jeszcze dorobie.

http://phuaftanas.neostrada.pl/drapak11.JPG
http://phuaftanas.neostrada.pl/drapak12.JPG
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Post » Wto gru 19, 2006 8:43

A gdzie model lub modelka? Co to za drapak bez kota.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto gru 19, 2006 8:46

Sylwka pisze:A gdzie model lub modelka? Co to za drapak bez kota.

A prosze bardzo :lol:
http://phuaftanas.neostrada.pl/drapak13.JPG
http://phuaftanas.neostrada.pl/drapak14.JPG
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

[poprzednia]