Królewna Czekoladka, Krokodyle i Tygrysy (s. 103)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 17, 2006 13:23

Bardzo lubię takie dni, gdy wszyscy są w domu, nigdzie sie nie spieszą...
Można sobie pospać, pobaraszkować......

Obrazek

Dzień zaczęłam pracowicie- musiałam sprawdzić czy kwiatki dobrze rosną. Dziś poprosiłam agnes o małą Czekosesję dla Cioć- Czekofanek.
ObrazekObrazek

Mała Klucha chciała sie przyłączyć. Musiałam ją trochę ofukać, bo za oknem zimno, mokro i ponuro, jeszcze by sie przeziębiła.
ObrazekObrazek

Myślałam, że za drugim oknem ładniej, ale gdzie tam........, to samo, brrr.... :roll:

ObrazekObrazek

Potem pobawiłam się w polowanie na myszkę- trochę dla rozgrzewki, a trochę, żeby zrobić przyjemność agnes. Ona myśli, że ja nie odróżniam prawdziwej myszki od takiego kawałka futerka z piórkami :lol:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Aż się porządnie zmęczyłam i teraz czekam na obiadObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 17, 2006 14:49 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie gru 17, 2006 14:32

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
nowy zasilacz - ponieważ poprzedni został załatwiony na amen :twisted: - 150 złotych :twisted: :twisted: :twisted: a miałam sobie sama kupić jakiś prezent pod choinkę... :(
ubiłam Drania i obdarłam z marmurkowej skóry :twisted: :twisted: :twisted:
komu cieplutką kocią skórkę z marmurka :twisted: :wink: ?

Czekusia, dwa lata się z padalcem męczyłam, zrujnował mi całe mieszkanie, zdrapał sosnowe meble, skasował kanapę... a w ciągu ostatnich dwu miesięcy na naprawy poszatkowanych kabli wydałam ponad 3 stówy 8O :twisted: sama rozumiesz, że musiałam go utłuc :wink:
e tam, i tak się nie nabierzcie... :oops: żyje padalec, drzemie w najlepsze i ma się z pewnością dużo lepiej niż ja :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 17, 2006 14:54

:strach: :strach: :strach:
Oj Ciociu- żeby Cię za te skórkę do więzienia nie wsadzili :roll:
Bo tam ani kotów..... ani kabelków....... ani kompa.......
A na dodatek Kociaste Ci mieszkanie całkiem zdemolują, albo nawet sprzedadzą za parę puszek i nie będziesz miała dokąd wracać :crying:
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie gru 17, 2006 15:20

żyję, żyję, jakże by inaczej... trochę mi głupio za te kabelki, mruczę jak mogę, ale ona cały czas mówi do mnie po łacinie jakieś jedno słowo, a po polsku - że mnie obedrze z futerka na samą zimę :strach:
Juliś

http://upload.miau.pl/2/11977.Liluka
http://upload.miau.pl/2/11980.Juliszek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie gru 17, 2006 16:26

Czekunia, moja boska modelko :love:, Ty wiesz jak mi przyjemność przy niedzieli zrobić :D . Podziękuj Agnes że zrobiła Ci taką sesję :!:

Juliś pisze:żyję, żyję, jakże by inaczej... trochę mi głupio za te kabelki, mruczę jak mogę, ale ona cały czas mówi do mnie po łacinie jakieś jedno słowo, a po polsku - że mnie obedrze z futerka na samą zimę
Juliś

Julisiu jak Ty traktujesz Wielbłądzia :evil: , Ona sobie żyły i inne zasilacze dla Ciebie wypruwa, a Ty co - wstyd. Więcej tak nie rób bo Cię odwiedzę i sama Ci to wytłumaczę :wink: , lepiej nie ryzykuj :!: Moim Azorem poszczuję, a każdy świadkiem że to potfffór jest :twisted: . Pamiętaj!!
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie gru 17, 2006 17:23

jam tesz potfffur niemorzliwy
Julek

Wielbłądzio

Post » Pon gru 18, 2006 6:56

Julek pisze:jam tesz potfffur niemorzliwy
Julek

Z Azikiem nie wygrasz :twisted: . Strzeż się ! :ryk:

Królewno moja, witam od samego rana :D . Jak spałaś Słoneczko? Ja średnio :( , znowu byłam zjadana :wink: , tym razem od nóg :lol: .
Miziam baardzo mocno, oczywiście Krokodyle i Tygrysy również :D .
Obrazek

gattara

Post » Pon gru 18, 2006 6:58

wygląda na to, że dziś ja jestem pierwsza :wink: sprzątam od 5 :roll:
a tak naprawdę to dlatego, że w ogóle nie mogłam spać, bo Ropuszek drugi dzień nie chciał jeść i jest jakiś markotny... nadal nie je, nic - i nie pije też nic, wieczorem napoiłam go paroma strzykawkami wody i convalescenca, zaraz powtórka... cały dzień mam zawalony, kiedy ja zdążę do weta???
Czekoladowy Kocie, ja też mam w domu dwie pumy :wink: nic na to nie poradzę, ale to właśnie one są moimi ukochanymi Ogonami, nie wiem, czy dlatego, że są czarne, czy z innych przyczyn :oops: ale skoro Ty też jesteś czarna i też moja ukochana, to może dlatego :wink: dziś pumy spały ze mną we dwie... jedna, bardzo gruba puma, przycupnęła mi pod kolanami i grzała mnie ciepłem 5.20 kg :lol: druga, też niczego sobie, jak na panienkę to też stanowczo za okrąglutka, położyła mi się nad głową na stercie koców :lol: żeby jeszcze tylko ta pierwsza puma chciała być zdrowa :?
pomagasz już Cioci w świątecznych porządkach? a K. i T. pomagają :wink: ?

Wielbłądzio

Post » Pon gru 18, 2006 6:59

o, nie byłam pierwsza :? tzn. pierwsza wlazłam, ale dłużej pisałam... :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon gru 18, 2006 10:10

No dobra jestem trzecia (moje dziecko znowu w domu i z gorączką - chyba muszę ogony zagonić do grzania, bo one zamiast dziecka to grzeją siebie :lol: tia taka kocia wdzięczność)
Widzisz Czekuniu tylko ty jesteś opiekuńcza , najmondrzejsza i wogóle naj kotem na świecie.
P.S Zdjęcia śliczniaste :D :wink:

Drahma

Od: Śro kwi 05, 2006 9:00

Post » Pon gru 18, 2006 10:56

Czekuuuuuuniaaaaaaaaaaaaa.... :1luvu:

a ciocia pixie wczoraj przegapiła Twój wątek.... i dopiero dzisiaj patrzę i...

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

no,po prostu słów mi brakuje......
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon gru 18, 2006 18:37

Czekoladowa, Czarny Kocie, nawet nie wiesz, jak bardzo chciałabym znów Cię zobaczyć... a nie mówiłam, że czekolad(k)a uzależnia... :wink:
wiem, że to niepedagogiczne, ale: PIĘKNA JESTEŚ!!! :lol:

Wielbłądzio

Post » Pon gru 18, 2006 19:15

Wielbłądzio pisze:Czekoladowa, Czarny Kocie, nawet nie wiesz, jak bardzo chciałabym znów Cię zobaczyć... a nie mówiłam, że czekolad(k)a uzależnia... :wink:
wiem, że to niepedagogiczne, ale: PIĘKNA JESTEŚ!!! :lol:

:lol: :lol: :lol:
Oj..... uzależnia, uzależnia :!: :wink: Wiem coś o tm :lol:
A Uzależniaczka poczyna sobie coraz śmielej: robi się coraz bardziej "kotem ręcznym". Już się zastanawiam nad uszyciem sobie jakiejś torby kangurzej albo przewiązaniu chusty wzorem naszych prababć, bo z kotem w objęciach niewiele jestem w stanie zrobić.
Dzisiaj coś oczko znowu łzawi.... Ale humorek w normie, a apetyt zdecydowanie ponad normę :roll: (odpukać :!: :!: :!: )

ObrazekObrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Pon gru 18, 2006 19:36

agnes_czy pisze:A Uzależniaczka poczyna sobie coraz śmielej: robi się coraz bardziej "kotem ręcznym". Już się zastanawiam nad uszyciem sobie jakiejś torby kangurzej albo przewiązaniu chusty wzorem naszych prababć, bo z kotem w objęciach niewiele jestem w stanie zrobić.

Mam tak z Wegą :lol: , jeżeli tylko zaczynam robić coś bez niej podnosi taki płacz że oczywiście robi mi się jej szkoda i biorę ją na ręce. Jeżeli nie reaguję zbyt szybko jest mi w stanie wskoczyć na kolana, nawet kiedy stoję :wink: :lol: .
Czekunia ślicznotko, masz taką kochaną Dużą to i nie chcesz Jej opuszczać ani na chwilę, prawda? :lol:
Obrazek

gattara

Post » Pon gru 18, 2006 22:59

Agnes, i Ty ją miałabyś oddać :roll: :wink: ?
z Ropuniem niedobrze :cry: jestem nieprzytomna ze strachu, boję się... :strach:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]