Czarna Nesca [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 17, 2006 22:12

Od kilku dni włazi na łóżko, ale jak tylko się poruszę to zmyka. Na chwilkę, tylko po to żeby zaraz znowu wejść. Fascynuje mnie niedawno odkryta umiejętność Nesi. Położyłam jej pod kuwetę ręcznik i pewnego dnia siedzę sobie spokojnie, Nesca weszła do kuwety (co nie jest dziwne) i po wyjściu zaczęła wycierać łapki w ręcznik. Nie wiem czy inne koty też tak robią. Dla mnie jest to fascynujące. Przestała się też chować, kiedy wchodzę do mieszkania bądź pokoju. Jak siadam przed telewizorem, często się zdarza, że przychodzi do mnie, żeby ją trochę pogłaskać, potem siada na podłodze albo na parapecie i ogląda ze mną.
Ostatnio zauważyłam, za zaczęła się częściej drapać w okolicach karku. Co to może znaczyć? Czy mam wybrać się z nią do weterynarza?

pozdrawiamy Nesia :cat3: i ja

kingamil

Od: Sob wrz 30, 2006 21:14

Post » Śro paź 18, 2006 19:34

nowe fotki Nesi już są na http://kingamil.blog.onet.pl

kingamil

Post » Pon paź 30, 2006 17:31

Nesiulko, zajrzyj na forum i napisz, co u Ciebie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie gru 17, 2006 8:59

U Nesi wszystko w porządku. Znosi spokojnie wizyty u weterynarza w celu pozbycia siE pazurków, szaleje po całym mieszkaniu, śpi na łóżku i je mi z ręki. Jest jej tylko trochę smutno, bo chyba nikt tu już nie zagląda i nic nie pisze. Ale mając nadzieję, że jednak ktoś tu jeszcze zajrzy życzymy wszystkim zdrowych, spokojnych, rodzinnych, kocich, pachnących choinką i świeżo upieczonym ciastem, dużo uśmiechów i radości na Święta, na Nowy Rok i na każdy dzień wędrówki po tym świecie.

z kocim pozdrowieniem

Nesia :kitty: i Kinga

kingamil

Post » Nie gru 17, 2006 9:16

Jak to nie zagląda, cały czas zagląda tylko informacji brak, od października cisza :twisted: .
Ja też życzę Tobie i Nesi spokojnych i rodzinnych świat :D .
Życzenia noworoczne będą przed sylwestrem, mam nadzieję, że Nesia jeszcze tu zajrzy w tym roku :roll: .
A gdzie Nesia spędza świeta?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie gru 17, 2006 9:20

Święta oczywiście w Łodzi. Jutro jedziemy. Prezenty dla Nesi i innych zwierząt w rodzinie (czterech kotów u wujka i psa u babci) już zapakowane...

kingamil

Post » Nie gru 17, 2006 9:23

nowe fotki Nesi na stroni http://kingamil.blog.onet.pl

kingamil

Post » Nie gru 17, 2006 9:34

kingamil pisze:Święta oczywiście w Łodzi. Jutro jedziemy. Prezenty dla Nesi i innych zwierząt w rodzinie (czterech kotów u wujka i psa u babci) już zapakowane...

Jak prezenty spakowane to można zacząć już powoli świętować :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie gru 17, 2006 9:52

Obrazek

Ale wyluzowana! Super! Właśnie marzyłam o takiej Nesi, nie chowającej się tylko leżącej sobie spokojnie w otwartym miejscu. Nesia wygląda ślicznie, nawet widać, że dupka grubsza :lol:
Dawajcie częsciej znać co u Was dziewczyny i życzę Wam spokojnych i wesołych świąt.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 18, 2006 20:36

Ja też ciagle zaglądałam czekając na jakieś wiadomości - i mam, miłe i na święta :D
Wypiękniała Nesia :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto gru 19, 2006 8:26

jesteśmy już w Łodzi. Nesia spokojnie zniosła podróż siedząc w swoim wikliniaku lub u mnie na kolanach (wcześniej na kolana sama nie wchodziła, może teraz zacznie). Jak już była w łódzkim domku, to na początku schowała się za spanie, ale tylko na krótko. Ciekoawość zwyciężyła i zaczęła zwiedzać całe mieszkanie. Teraz też łazi i zwiedza. Od czasu do czasu przychodzi jednak do krzesła, na którym siedzę i mruczy dopominając się głasków.

kingamil

Post » Wto gru 19, 2006 9:35

No to przekaż Nesi, że ciocia jest z niej bardzo dumna, że tak ładnie i odważnie się zachowuje. A Nesia podbiega do Ciebie, żeby się upewnić, że jesteś, bo przecież to Ty jesteś podstawą jej pewności siebie. Ależ ona Cię pokochała. Bardzo się cieszę. A jak rodzice na obecność Nesi w domciu?

CoolCaty

Post » Śro gru 20, 2006 23:09

Rodzice są zachwyceni. Cały czas się zastanawiają jak tu zyskać przychylność Nesi. Ale chyba idzie im całkiem nieźle, bo Nesca już pozwala się im pogłaskać i nie ucieka jak przechodzą obok. Dzisiaj znalazła sobie nowe miejsce leżakowania: pod choinką...

kingamil

Post » Śro gru 20, 2006 23:31

Tak myślałam, że taka będzie właśnie postawa rodziców.
Ja bym nie chciała krakać, ale tak a propos tego leżenia pod choinką, to jestem ciekawa, kiedy Nesia wlezie na górę drzewka :twisted: :lol:

CoolCaty

Post » Pt gru 22, 2006 9:42

CoolCaty pisze:Tak myślałam, że taka będzie właśnie postawa rodziców.
Ja bym nie chciała krakać, ale tak a propos tego leżenia pod choinką, to jestem ciekawa, kiedy Nesia wlezie na górę drzewka :twisted: :lol:

Poproszę o takie zdjęcie - Nasia na szczycie choinki, poniżej pełne zachwytu twarze Rodziców :wink:

kalewala

[poprzednia][następna]