Podbijam apel...
DOMKI POTRZEBNE!
A kociaki są cudowne. I zostało dwoch przeuroczych kawalerów do wzięcia...
Moj chłopak arcymiziasty, wręcz przewraca się na kolanach... Nie daje mi spokoju. Ma piękny wielokolorowy pyszczek - ze strzałką
I zniejaką dumą oświadczam, że ...
Wzięłam na siebie 'trudniejszy kawałek chleba' w postaci prążkowanej dzikuski i...
Wszystko wyglada na to, że już nie jest kompletnie dzikim kotem...
Na początku napędziła mi stracha... gdyż w mojej, jak mi się wydawało, pozbawionej zaułków i zakamarków łazience znalazła wąki przesmyk w zagłebiu umywalki, gdzie ręka ludzka może dosięgnąć tylko... kawałka kota
Gdy podsunęłam rękę, poczestowała mnie opazurzonym klapsem...
Biedna przesiedziala bez ruchu kilka godzin, częsciowo zakleszczona pod umywalką...
Ona bała się mnie
A ja jej.
Bo to juz kawał baby... Jest całkiem sporym czteromiesięcznym kociakiem
Ale powoli, powoli - kropla drązy kamien.
gdy już zawiodły inne metody...
Oswoiłam ją... jogurtem. Tak jak kiedyś wszystkie moje dziczki z Rakowca, po kolei.
Podsunęłam jej palec namoczony jogurtem pod nochalek.
Zadziałało

Na szczęście jest amatorką jogurtu.
I tak, krok, po kroku... dziczka opuscila kryjówkę. Chyba od siedzenia w tej pozycji zdrętwiały jej łapki. Jeszcze mimo wszystko nie podchodzila do mnie, ale zaczęla z brzuchem przy ziemi przemieszczac się po łazience
Łatwo mi było pod drzwiami dosięgnąć ją ręką... glaskałam, drapałam za uszkami... i w koncu złapałam za kark i posadziłam sobie na kolanach
Za drugim razem już mruczała...
Przed chwilą siedzieli z braciszkiem na kolanach. Mialam mruczando w wersji stereo. Cudownie