Kotka ze sponsorem :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 15, 2006 0:41 Kotka ze sponsorem :)

Fika.
Maleńka, bezstresowa szylkretka. Ma 6 lat, a zachowuje się jakby miała conajwyżej kilka miesięcy. Może dlatego, że zawsze miała miłość i dom... No właśnie. Teraz chwilowo tego domku nie ma.

Źle wyszło. Kocia alergia. Niby banał, oklepane, ale w tym przypadku to wcale nie ściema znudzonego właściciela, tylko bezradność, presja, konieczność.

Fika miała być tą jedyną, tą ukochaną i najlepszą. W sercu taka pozostanie, ale niestety w domku już być nie może. Syn jej dotychczasowej właścicielki ma astmę, uczulenie na kocią sierść (znaczy na białko zawarte w kociej ślinie, ale mniejsza z tym). Próby odczulania jednak nie przyniosły zamierzonych rezultatów i niestety z bólem serca kicia musiała zostać oddana. Wiele myśli krążyło po głowie jej Pani - schronisko, adopcja, nowy domek, uśpienie... W końcu trafiła do mojej koleżanki na tymczas. Nie możę tam jednak długo zostać ponieważ ciągła izolacja kici od jej psów jest niemożliwa ;(

To nie wszystko. Fika ma SUK. Dopóki je karme RC Urinary wszystko jest ok.
Jej dotychczasowa Pani zobowiązała się kupować jej tą karmę do końca życia

Błagam pomóżcie Fikuni, nie każcie podejmować mojej koleżance kolejnych drastycznych dla kici decyzji...

Fika jest absolutnie kuwetkowa, nakolankowa i miziasta. Jest wysterylizowana.

ObrazekObrazek
Obrazek

czakirta

Od: Sob sie 05, 2006 0:12

Post » Pt gru 15, 2006 2:33

Naprawdę piękny kociak , na zdjęciach zdaje się przynajmniej taki być, piękne umaszczenie i oby znalazło się miejsce ... mam znajomą w wawie, wiec przynajmniej jedno zapytanie ode mnie będzie, oby szybko znalazło się dla futrzaczka miejsce :)

QuartZ

Od: Wto gru 05, 2006 12:07

Post » Pt gru 15, 2006 2:47

Musi się znaleźć to miejsce... I oby jak najszybciej...
Obrazek

czakirta

Post » Pt gru 15, 2006 2:51

tak, musi , ale dzisiaj już nie zapytam z uwagi na porę ... popróbuję jeszcze przekonac sie czy aby na pewno nie znam jeszcze nikogo z wawy (bo wiele osób szczerze przyznam nie wiem skąd jest :P) ... sądzę że prędzej czy później ktoś sę odezwie, nawet gdyby miał być tylko zainteresowany pomocą przy szukaniu , a nie samym przygarnięciem kociaka

QuartZ

Post » Pt gru 15, 2006 9:48

Dzięki QuartZ :P
Obrazek

czakirta

Post » Pt gru 15, 2006 9:53

czakirta, kicia ma juz swój watek na tym forum, więc trzeba jeden wykasować, ma też aukcję na Allegro wystawiona przez puss :)
Kto dosiadł konia ten dosiadł wiatr...

pati23

Od: Wto lis 15, 2005 12:18

Post » Pt gru 15, 2006 9:59

i nawet jedna osoba obserwuje jej aukcję :wink:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt gru 15, 2006 20:09

może dajcie przynajmniej odpowiedni odnośnik ? ... narazie jedna osoba powiedziała nie przez swojego psiaka, który za kotami nie przepada :/ ... szukam dalej
Nie mogę... ale i tak pomogę :)

QuartZ

Post » Sob gru 16, 2006 0:15

Pomóżmy kici... Czy jest ktoś w stanie dać jej chociaż tymczas???
Proszę Was w imieniu kici...
Obrazek

czakirta

Post » Sob gru 16, 2006 0:20

Wątek o kici:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=53 ... light=fika

Sorki, nie wiedziałam, że tu już jest :oops:
Obrazek

czakirta