» Nie gru 10, 2006 14:43
Witam,
Nie jestem wetem i to co doradzam powinno być konsultowane z lekarzem. To lekarz powinien ustawiać leczenie.
Niemniej jednak nie doradzam nigdy czegoś, co nie byłoby skonsultowane wcześniej z lekarzami i nie wypróbowane przeze mnie w ciągu wieloletniej praktyki. Leki o których wspomninam mają łagodne działanie i nie mogą być przedawkowane, nie mogą zaszkodzić. Niektóre z nich, jak np. tanina, lek przeciwbiegunkowy, u mnie bardzo skuteczny, jest przez większość lekarzy lekceważony i uważany za nieskuteczny, ale nie za szkodliwy. Nazywają to leczeniem objawowym ...
Ratujemy koty bezdomne, w ciężkim stanie, z których większość lekarze skazali już na śmierć, proponując uśpienie. Leczenie konsultujemy z lekarzami, którzy czasem mają już nas dosyć. To wymaga pracy ale te koty żyją, wracają do zdrowia. No może poza nielicznymi przypadkami, kiedy na leczenie jest już za późno.
Mada, nie używałem riwanolu w żelu, ale chyba też można. Ten guz jest twardy, bo utrzymuje się jeszcze opuchlizna. Po kilku dniach antybiotyku, kiedy skóra zwiotczeje, będzie można dokładniej ocenić, co to jest. W tym miejscu kot może spuchnąć bardzo mocno.
Pozdrawiam, Juliusz.