sixstus pisze:Mój kociak jest strasznie wybredny. Niedawno stuknęło jej 2 miesiące. Kupuję jej RC Baby cat, ale je go niechętnie, bez entuzjazmu. Zresztą inne suche karmy (Whiskas, KiteKat bo w moim małym miasteczku inna karma to cud) też jej nie podchodzą. Zje trochę i macha łapką jak w kuwecie. No i miauczy że jest głodna... Naturalnie mięsko zjada chętnie. Co mam zrobić aby jadła chętnie suchą karmę? Są jakieś sposoby? A może jakaś karma, którą lubi większość kotków? Z tym że, jak już wspomniałęm wcześniej, w moim mieście nia mam zbytniego wyboru
Suchych karm, lepszych niż Whiskas jest na rynku dużo, jeśli masz problem z dostaniem ich w swojej miejscowości (Mazury to już, czy jeszcze Warmia?), to poszukaj w sklepach internetowych. Niestety każdy kot ma swój gust... dość dobrze kotom wchodzi Sanabelle, kociakom także Acana, ale niestety tutaj nie ma reguły.
A co do składu, to polecam stronę www.dogfoodproject.com co prawda jedzenie dla psów, ale składniki podobne. Wg tych informacji najmniej niepolecanych składników mają Acana i Orijen - reszta karm, która jest w tej chwili na polskim rynku ma o wiele więcej tych niepolecanych. Ja myślę jednak, że nie można się dać zwariować i jeśli karma trzyma przyzwoity poziom ("półka wyższa" - co to znaczy

A jeszcze tak na koniec wywodu, to powiem tylko, że Biomill dość dużo stracił w moich oczach przez to, że etykiety polskie nie zgadzają się z angielskimi i to dość mocno, mocniej nawet niż zwykle