Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 06, 2006 8:00

kajka.14 pisze:A przy diecie domowej mogą się pojawic niedobory. Ale ja sie o tym dowiedziałam niedawno i jeszcze nie zdążyłam podjąć żadnych kroków w tym kierunku.

Jesli byl zdiagnozowany swiezb to moze to sie roznosi? Zastrzyki nie pomogly? Wiesz moze najlepiej zapytac na dogomanii? Ja tam ostatnio pytalam o problem z dogiem tesciow.

Co do tego karmienia scinkami - tez bym uwazala. Ale nie wiem na ile pewno to zrodlo jest i tak naprawde co to za mieso. Ja nigdy nie mialam zaufania do rewelacji w stylu "mieso dla psa". Zaryzykowalabym stwierdzeniem, ze lepiej zaczac psa karmic inaczej - przynajmniej zobaczyc czy to da efekty. Ale lepiej sie upewnic pytajac na psim forum :)

nomiczek

Od: Czw wrz 21, 2006 15:26

Post » Śro gru 06, 2006 8:35

mamba luna i piegusek jeszcze raz dziękuję :D
Zamówienie złożyłam już wczoraj i nie zamówiłam Hillsa, tzn. zamówiłam małą paczuszkę Orala na próbę.
Znając moje koty wiem, że na większość karm kręcą nosem dlatego wolę być pewna czy im zasmakuje czy nie.
Mam wprawdzie przygarniętego niedawno głodomora, który pochałnia wszystko w straszliwych ilościach, ale ma podejrzenie choroby nerek (dziś badamy krew) i jeśli przypuszczenie się potwierdzi - oby nie! - to bedzie potrzebna karma wet.
A jeśli Hills zasmakuje (ta mała paczuszka) to może zdąrzę i zamówię dużą pakę z puszką/pojemnikiem zanim skończy się promocja :wink:

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Śro gru 06, 2006 10:18

ale zawsze mozesz poprosic o pojemnik gratis :lol:
ja dostalam ten wielki, o ktorym pisalam-a wcale nie zamawialam hill'sa :D
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Śro gru 06, 2006 19:05

mamba luna dlatego dostałaś felerny ten pojemnik :wink: :lol:

aga_tka

Post » Śro gru 06, 2006 19:38

Zaszczyki dostała trzy i dopiero trzeci pomógł. A te ścinki to jest takie jak dla ludzi. Czasami w domu mama bigos na tym robi. A jaki jest adres dogomani??
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Śro gru 06, 2006 19:45

aga_tka pisze:mamba luna dlatego dostałaś felerny ten pojemnik :wink: :lol:

pojemnik zamowilam dla kolezanki, bo ja mam z acany-calkiem spory (na 25kg), baaardzo szczelnie zamkniety, ale wyglada jak pojemnik na farbe :twisted:
a kolezance sie przydal w domowym gospodarstwie, bo nie miala pojemnika na pranie :wink:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Śro gru 06, 2006 20:47

Kurde :?
Dałam Fidze nową Shebe...
I Co?!?
Jest beee!!!! :evil:
A jak to powwąchałam...
Jeny jak to cudnie pachniee :P
Ale nie to jest be ;/,
A jak wasze koty na nią reagowały?
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Śro gru 06, 2006 21:18

Kupiłam Orijen, koty wcinają chętnie i szybko są najedzone, myślę, ze włączymy ją do jadlospisu :)

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Śro gru 06, 2006 21:41

Ja jutro dostanę paczkę z krakvetu w której tez ma być Orijen i zobaczymy czy zasmakuje moim kotom :roll:

Zuza-Figa ja od czasu do czasu też kupuję moim ta nową Shebe i reakcje są różne w zależności od kota... Ela zjada tylko smaki drobiowe, czyli filet z kurczaka i z kaczki, Gacek zjada ociupinkę, ale za to wylizuje sosik z wszystkich misek, a mój nowy nabytek Kropka zjada wszystko w każdej ilości bez wzglegu na smak i konsystencję.
Mam tylko nadzieję, że jej tak zostanie :wink:

aga_tka

Post » Śro gru 06, 2006 22:36

aja1974 pisze:Kupiłam Orijen, koty wcinają chętnie i szybko są najedzone, myślę, ze włączymy ją do jadlospisu :)

Przeczytałam skład, ma 20% tłuszczu...czy twoje koty do tej pory jadły karmę zwykłą czy light?

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro gru 06, 2006 22:42

dzisiejszy test konsumencki wykazał co nastepuje - nowa sheba w postaci fileta z kurczaka kupiona za niebagatelną kwotę 5 zł. z hakiem podana w godzinach popołudniowych została oceniona negatywnie. Tester - Greebo vel chudzielec nie powąchała nawet, choć nawet TŻ spojrzał z apetytem w oczach, bo ładne to cudeńko jest. Biały kurczaczek w przejrzystej galaretce leży sobie w miseczce nadal, a Paniusia wyprosiła u mnie (jestem taaaka słaba :( ) resztkę otwartej rano tacki animondy z kukurydzą. Cholera - człowiek się stara, żyły sobie wypruwa (czy jakos tam..).
Ostatnio edytowano Śro gru 06, 2006 22:45 przez Nah, łącznie edytowano 1 raz

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Śro gru 06, 2006 22:43

dubelek - przepraszam :oops:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Czw gru 07, 2006 7:49

5 zł. z hakiem za to strasznie drogo :?
U mnie trwa promocja, że jak kupisz 2 Sheby to trzecią dostajesz gratis, ale tylko smak kaczka+kurczak. Mi to pasi, a dokładniej mówiąc mojej Elce :lol:

aga_tka

Post » Czw gru 07, 2006 12:50

kajka.14 pisze:Zaszczyki dostała trzy i dopiero trzeci pomógł. A te ścinki to jest takie jak dla ludzi. Czasami w domu mama bigos na tym robi. A jaki jest adres dogomani??

http://www.dogomania.pl/forum/
Naprawde najlepiej tam zapytac :) Tak jak tu o kociaki, tak tam o psiaki.

nomiczek

Od: Czw wrz 21, 2006 15:26

Post » Czw gru 07, 2006 12:56

Nah pisze:dzisiejszy test konsumencki wykazał co nastepuje - nowa sheba w postaci fileta z kurczaka kupiona za niebagatelną kwotę 5 zł. z hakiem podana w godzinach popołudniowych została oceniona negatywnie. Tester - Greebo vel chudzielec nie powąchała nawet, choć nawet TŻ spojrzał z apetytem w oczach, bo ładne to cudeńko jest. Biały kurczaczek w przejrzystej galaretce leży sobie w miseczce nadal, a Paniusia wyprosiła u mnie (jestem taaaka słaba :( ) resztkę otwartej rano tacki animondy z kukurydzą. Cholera - człowiek się stara, żyły sobie wypruwa (czy jakos tam..).

mniemam, że się nie zmarnowało, tylko Twój TŻ wsmarował sobie w kanapki? :twisted:

no nie wytrzymałam i kupiłam mały Orijen w mruczaczy, (a, sympatyczną promocję mają) jak mi kot zbojkotuje, to najwyżej przeklnę siarczyście i dziczkom podrzucę ... 8)
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]