Tricolorka Trusia we własnym domu, proszę o zamknięcie wątku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 30, 2006 9:10

No właśnie, skąd tyle ogłoszeń masz 8O ?
Niestety ja mam do wydania czarnego kocurka i dorosłą trikolorkę, bo dwa młode mają jeszcze chore płuca i znów złapały grzyba po antybiotykach. Zaczęłam dopiero leczenie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt gru 01, 2006 1:19

Hej Lidka zdradz nam swoją tajemnice :D
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob gru 02, 2006 23:35

To zadna tajemnica:))
Zwyczajnie wciaz szukam szczesliwca, ktoremu moglabym powierzyc opieke nad jakims moim piwnicznym podopiecznym. W zwiazku z tym przegladam przyklejony watek Wojtka na koci lapci. On wyszukuje kocie ogloszenia w paru miejscach i przekleja, a ja tam wyszukuje slaskie:))
Te akurat przekleilam z konkurencyjnego forum.
Myslalam, ze znacie te miejsca.
Ja wprawdzie nie mialam jeszcze dobrych doswiadczen, bo zwykle sie spoznialam ale w koncu musi kiedys byc dobrze.
Teraz szukam kogos kto bylby sklonny wziac mojego piwnicznego malca na leczenie. Ostatnio mam bardzo intensywny okres w pracy a kocik jest nieprzyzwoicie zaflegmiony. Moje leczenia ograniczaja sie do podania syropu raz dziennie. \No i to niestety nie moze sie sprawdzic. I bidulek jak tylko na niego popatrze to sie kuli i uszka kladzie po sobie:((
Tylko czy ja kogos takiego znajde do opieki:((

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 03, 2006 0:33

dzięki za odpowiedz :D
teraz tez będę tam zaglądać :)
może uda sie Łasucha albo Nukę wyadoptować :P
trzymam kciuki za twojego malca :ok:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pon gru 04, 2006 22:00

Jest szansa na dobry dom dla naszej tricolorki :) . Trzymajcie kciuki, zeby udało się. Dobrze byłoby, żeby pojechała do nowego domu, bo mam nową lokatorkę - podobną do dobermana młodziutką suczkę, którą ktoś wyrzucił i miesiąc błąkała się po parku. Nie mogłam zostawic jej samej, głodnej i zmarzniętej. Mieszka więc w łazience. Miejsca u nas już deficytowo i każde zwierzę umieszczone w nowym domku robi miejsce dla następnego. Dlatego wielka prośba o duchowe wsparcie :wink: . Dopiero za kilka dni będę wiedziała, czy domek chce naszą Trusię.

Jaaga

Post » Pon gru 04, 2006 22:49

No to ja potrzymam :ok:
I powspieram duchowo :spin2:

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto gru 05, 2006 0:29

Powiedz czego teraz szukac najpilniej, moze akurat cos znajde

Lidka

Post » Wto gru 05, 2006 1:26

Mocno trzymam, aby się udało :ok:
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Wto gru 05, 2006 1:32

trzymam mocne :ok:
jak może sie nie spodobac taka piękna kociczka :)
a tak swoja droga czyżbyś mieszkała koło parku Kościuszki :?:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Wto gru 05, 2006 10:27

Bettysolo, nie koło parku Kościuszki, ale blisko schroniska.
Lidka, najpilniej szukam teraz domu dla Monitorka. To półroczny czarny kocurek. Myslałam, że jest młodszy, kiedy wyciągałam go ze schroniskowej "klatki śmierci". Jednak kończy właśnie wymiane zębów. Jest drobny, niezwykle milusi, grzeczny i spokojny. Zaszczepiony i odrobaczony, zdrowy. Chociaż gdyby ktoś chciał trikolorkę Trusię, to też wydałabym ja, bo pan, który jest nią zainteresowany wziąłby wtedy Monitorka. Jemu zależy jedynie na tym, żeby kot był przytulasty i łóżkowy. Płec i kolor bez znaczenia. Jak poradzimy sobie z grzybem, to bedę szukała domu dla czarnej koteczki i białego kocurka.
Dziękujemy za kciuki, oby podziałały jak zawsze.

Jaaga

Post » Wto gru 05, 2006 17:32

Kciuki już działają. Trzymajcie je nadal :lol:. Jutro ma przyjechac Pani po Monitorka. Będzie mieszkał w domu z ogrodem. Jesli jeszcze tricolorka pojedzie do domciu, to bedzie super :). Zostałyby wtedy tylko dwa schroniskowe grzybki do wyleczenia. Oby się udało, bo moja mama już dziś wypatrzyła następnego wyrzuconego pod sklepem psa. Pewnie za kilka dni będę musiała go zabrać do siebie. Na razie dostaje jedzenie z baru, wiec trzyma się jakoś.
Ja wcale nie muszę chodzić do schronu, żeby ratować zwierzaki, ciągle na jakieś natrafiam po drodze. Widocznie taki już los i przeznaczenie niektórych ludzi :wink:.

Jaaga

Post » Śro gru 06, 2006 0:47

Dobrzy ludzie tak maja:))
Zawsze wszystko musza zobaczyc.

trzymamy kciuki oczywiscie za reszte

Lidka

Post » Śro gru 06, 2006 1:20

szkoda ze nie koło parku Kosciuszki bo wtedy byłybyśmy sąsiadkami :P
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro gru 06, 2006 18:14

Monitorek pojechał do swojego domku :dance: :dance2: :dance:. Wreszcie się doczekał. Po cichu liczyłam się z tym, że może zostać z nami, bo nikt go nie chciał ze względu na brak urody. Państwo, którzy go wzięli zwracali jednak uwagę nie na wygląd, ale na charakter :lol: , a ten Monitor ma wspaniały.
Ciekawe czy trikolorka też doczeka sie w tym tygodniu domku :?:

Już upatrzyłam sobie koty, którym chyba pomogę w nastepnej kolejności. Znajoma pani dokarmia na osiedlu koty piwniczne i prowadzi samotną, wieczną walkę z chyba wszystkimi swoimi blokowymi sasiadami - przeciwnikami kotów. Niestety te koty są za bardzo oswojone, dają się głaskać, wylegują się na trawie, co może się dla nich tragicznie skończyć i co jakis czas się tak dzieje :( . Wypatrzyłam tam pięknego dymnego kota z białymi skarpetkami i buraska z szerokimi czarnymi pręgami, wyglądającego jak tygrysek. Jak tylko zwolni się u mnie miejsce, to postaram się zabrać je do siebie. Takie przyjazne i piekne koty powinny szybko znaleźć domy.

Jaaga

Post » Pt gru 08, 2006 0:04

SUUUPER :dance: :dance2:

a Monitorek jest cudnej urody :1luvu:
Zawsze mówiłam ze czarne koty sa najpiękniejsze (sama miałąm dwa takie)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

[poprzednia][następna]