Lili

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 25, 2006 15:32

Ja tez zrobilam Kitkowi test z 'kocią muzyką" efekt... śpi dalej... chyba musze poczekać, aż raczy się pan obudzić ;)
A tak wogóle to Lili cudna :1luvu: czym Ty ją karmisz? :P
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Sob lis 25, 2006 15:49

Faktycznie Lili mocno reagowała, moje nie aż tak - owszem oklepywały łapkami głośnik ale żadnego strachu w tym nie było.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob lis 25, 2006 21:03

Lilunię karmię Puriną One w saszetkach i suchą, Ultimą suchą, dzisiaj dostała whiskasa, ale to dlatego, ze chcę jej trochę zróznicować, bo się nudzi, a wybór tych "lepszych" karm w Carrefourze mam słaby. Powinna jednak jeść więcej mięsa. Czy są jakieś zagrozenia z karmienia kota tylko puszkami? Mój weterynarz twierdzi, ze nie, jeśli są lepszej jakości, ale nie wiem, czy mu wierzyć..

Zagadka

Od: Wto kwi 25, 2006 17:21

Post » Sob lis 25, 2006 21:09

hm... karmisza ją prawie tak jak ja Kitka (ja mu daje jeszcze kurczaka... chociaż jak dzisiaj dostał to grymasił... jak zawsze :? ) więc to nie od karmy zalezy że co raz śliczniejsza się robi :1luvu:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Sob lis 25, 2006 21:55

Przecież Kitek jest tak samo śliczny!

Zagadka

Post » Pon gru 04, 2006 23:04

Lili wypusza się i wypusza, co cieszy moje oko:-) Dzisiaj dostała sardynki kocie w puszce, kocie czyli pewnie bez sosu (69%sardynek), narobiła mi smaku:-) i to dało jej siłę do nadgryzienia doniczkowego Mikołaja....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie mogłam się oprzeć sfotografowaniu kity szopa:-)
Obrazek

Zaczyna mnie zastanawiać sprawa choinki...To pierwsze Święta z Lili i postanowiłam, ze tym razem choinka będzie stała na balkonie..(mamy duze okna). Lili skacze na wszystko co się da, dzisiaj dostałam od TZ-ta kwiatki i tez się rzuciła....A jak Wy rozwiązujecie sprawę choinki?

Zagadka

Post » Wto gru 05, 2006 6:55

Pięknie się wypusza :love:, niedługo ogon będzie większy od całej Lili :lol: .
U mnie choinka wisi pod sufitem :lol: , taka mała w doniczce :( . Kiedyś próbowałam stawiać drzewko z nietłukącymi ozdobami ale Kłopotynka zjadała drzewko, Bono się po nim wspinał a Wega spała na dolnych gałązkach 8O , wtedy miałam jeszcze tylko 3 koty, teraz nawet nie próbuję :lol: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto gru 05, 2006 7:59

Zagadko, masz ten sam problem co ja :D Przy mojej kotce nie było problemu, choinka sobie stała spokojnie, ona czasem tylko się w bombkach przeglądała :) Ale z tym małym oszołomem Romkiem 8O Już się boję ;)
Mój tato stwierdził, że przywiążemy choinkę i nawet romek nie da jej rady, ale zobaczymy ;)
A Lilly robi się coraz sliczniejsza. Jak tak patrzę na nią to przynajmniej wiem, jak Romek będzie wyglądał :D Czy ona też ma takie smieszne kępki włosów na stópkach i między palcami? Ile Lilly ma tygodni?

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto gru 05, 2006 9:26

Mam sprawę :twisted: weź mi utnij kawałek tego ogona :D Kitek ma krótszy, to jakos mu podkleje :D :twisted:
Cudna jest :1luvu:

Aniołek_

Post » Wto gru 05, 2006 9:33

Ja też uwielbiam te grube kity - tylko mój Simbulec ma taką bardziej lisią niż szopa
Śmieje się że jak mnie wkurzy to go na kołnierz w płaszczu przerobię :twisted:

A co do choinki mam wielkie obawy - pierwsze święta - dwa koty z nadmiarem energii
dobrze że przy przeprowadzkach potłukły mi się wszystkie szklane bombki więc strach mniejszy będzie z plastikowymi
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto gru 05, 2006 13:57

Śpiąca lisiczka zerka na mnie chytrze.... :twisted:
Obrazek

Gattara - pod sufitem nie ma szans, bo nie miałabym na czym jej powiesić...chociaż jeśli jest możliwość wykonania to dobry pomysł...

Kothka, Lili ma 5 miesięcy i 4 tygodnie, z przerażeniem oczekuję rujki. Wiem, powinnam ją wysterylizować, ale idą święta......Wydatki...
Myślę, że Romek będzie podobny, chociaż ona ma ogon kitę, ale np. już resztę wlosów średniej długości tylko gęste i kryza puch. Między łapkami też ma, ale pędzelki na uszach dość krótkie:-)

Aniołek ile cm? Załatwione, podaj adres to wyślę w paczce:-)

Jednak zostanę przy pomyśle balkonowym, szkoda tylko, że zapachu w domu nie będzie...Choinka będzie tuż przy oknie, a że okno to prawie pół pokoju i główny widok, to chyba nie będzie źle, gniazdko na lampki na balkonie jest:-)

Zagadka

Post » Wto gru 05, 2006 14:39

Spaaałam..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zamaszysty ogon....
Obrazek

Zagadka

Post » Wto gru 05, 2006 18:43

Zagdka na razie nie wiem ile cm bo Kitek się zmierzyć nie daje :lol:

Aniołek_

Post » Czw gru 07, 2006 13:13

Dostała dzisiaj nową piłeczkę z ogonem....
Obrazek
Obrazek
(móżdzek to ma jeszcze kociego bobo)
Obrazek
Dzisiaj wpatrywała się w coś na balkonie, okazało się, ze pod balkonem siedział kawaler.....pooglądali się chwilę i oboje uciekli...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
po czym Lili dała popisówę i zawisła prawie na suficie..... :evil:
Obrazek
Obrazek
Znalazłam zdjęcia maine coonów, naprawdę podobne....ona tez ma kwadratową pupę.....
http://koty.zwierzeta.eurocity.pl/glown ... y&l=M&nr=3

Zagadka

Post » Czw gru 07, 2006 13:23

A ma wyraźne pędzelki na uszach? MCO mają dość znaczne

Mój zaczyna bardziej przypominać kota syberyjskiego :) Gdzieś widziałam porównanie tych ras, jak znajdę to Ci tutaj wkleję

Edit: znalazłam na razie to: http://www.skogkatt.pl/skogkatt/nfo_mco_sib.htm
Edit2: znalazłam :twisted: http://www.sibcc.webd.pl/impresario/index1.php?url=porownanieras

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

[poprzednia][następna]