Kalendarz F. For Animals -MOŻNA ZAMAWIAĆ-str1-Wydrukowany

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 01, 2006 18:45

iwona_35 pisze:Cena kalendarza 23zł
Zamówienia przyjmujemy na naszej stronie fundacyjnej:)

a w którym miejscu na tej stronie, bo żadnej zakładki wskazującej kalendarz nie widzę :(

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pt gru 01, 2006 19:31

oprocz ceny czekam na link do projektu i pelna informacje o tym, jak kalendarz bedzie dystrybuowany
jesli nie bedzie "forumowej" dystrybucji, w czym (opakowanie), jaka droga (poczta?) i ile bedzie kosztowac przesylka w zaleznosci od ilosci zamowionych kalendarzy
kiedy bedzie gotowy na 100%? ile czasu minie miedzy zamowieniem (po tym jak juz jest wydrukowany) a wysylka?
bylabym wdzieczna rowniez za informacje, jaka czesc ceny zostanie przeznaczona na Fundacje, a jaka to koszty - to dosc istotne

bez tego nic nie zamowie
mimo, ze te osoby, ktore ode mnie braly kalendarz w poprzednich latach, pytaja sie o nowy od jakiegos czasu
chcialabym miec najpierw pewnosc, ze wszystko bedzie ok
aha, no i dobrze byloby napisac, ile sztuk zamierzacie drukowac :roll:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt gru 01, 2006 23:27

dlaczego w tym watku prawie wszyscy sa na "NIE" :(
czy kupując kalendarz w markecie tez krytykujecie zdjęcia i pytacie wydawców o koszta?
albo na co przeznaczaja zysk :?:
wydaje mi sie ze fundacja jest po to aby pomagac zwierzętom i jak na razie wywiązuje się z tego całkiem dobrze
jeżeli ma ktoś co do tego wątpliwości to po prostu kupcie inny kalendarz w księgarni :twisted:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob gru 02, 2006 0:47

bettysolo pisze:dlaczego w tym watku prawie wszyscy sa na "NIE" :(
czy kupując kalendarz w markecie tez krytykujecie zdjęcia i pytacie wydawców o koszta?
albo na co przeznaczaja zysk :?:
wydaje mi sie ze fundacja jest po to aby pomagac zwierzętom i jak na razie wywiązuje się z tego całkiem dobrze
jeżeli ma ktoś co do tego wątpliwości to po prostu kupcie inny kalendarz w księgarni :twisted:

Jak się kupuje kalendarz w markecie, to wszystko wiadomo: można go obejrzeć i obwąchać, kupić albo nie. Tu jest totalny "kot w worku" - nie wiadomo nic: ani jak będzie wyglądał, ani kiedy ostatecznie będzie wydrukowany, ani kiedy dotrze do zamawiających... :? W związku z czym można go zamówić tak naprawdę tylko dla siebie, bo nie wiadomo, czy będzie się nadawał na prezenty (ani czy zdąży się w porę pojawić), a co dopiero na zaoferowanie komuś spoza ściśle kociarskiego grona :roll:
Co do kosztów - dobry obyczaj podczas takich akcji dobroczynnych nakazuje, żeby wyraźnie podawać, jaka część ceny idzie na szczytny cel - już samo to jest zachętą do zakupu. Czyli konkretnie: taki a taki nakład, takie a takie koszty, a tyle i tyle zyskają koty w potrzebie. Nie nazwałabym tego "byciem na NIE", tylko domaganiem się jakiegoś uporządkowania sprawy, podstawowej organizacji całej imprezy. Bo na razie to jest chaos pierwotny :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob gru 02, 2006 10:28 kot

jak bedziemy znali dane co do kosztów i innych terminow oraz bedzie juz gotowy do wrzucenia projekt kalendarza poinformujemy o tym w watku.

jedno jest pewne nakład 1000 sztuk

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Sob gru 02, 2006 14:10

Ja już próbowałam zamówić 2 kalendarze, gdzie to można zrobić? Nie mogę znależć na stronie fundacji.... I czy możliwe jest, by otrzymać je przed Wigilią?
A zdjęcia można sobie pooglądać na stronie Fundacji, to nieprawda, że kupuje się "kota w worku". Poza tym, idą święta, czy zamiast zgryźliwości nie lepiej pomóc żywym istotkom? Myślę, że jakość jest tu sprawą drugoplanową, chociaż wierzę, że będę zadowolona z kalendarza :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob gru 02, 2006 15:26

Sihaja pisze:A zdjęcia można sobie pooglądać na stronie Fundacji, to nieprawda, że kupuje się "kota w worku".

Od zdjęć do projektu daleka droga, zapewniam Cię.
Na kalendarz składają się nie tylko zdjęcia ;)
Sihaja pisze:Poza tym, idą święta, czy zamiast zgryźliwości nie lepiej pomóc żywym istotkom? Myślę, że jakość jest tu sprawą drugoplanową, chociaż wierzę, że będę zadowolona z kalendarza :)

Jakość nie jest sprawą drugoplanową.
Przynajmniej dla mnie - bo nawet jeśli kupuję coś z czego dochód idzie na cele charytatywne jest mi miło jeśli widzę że ktoś włożył dużo pracy i starań w wykonanie.
Zajrzyj na Koci Bazarek - tam wszystkie fanty "własnej roboty" są wykonane bardzo starannie.

A prośby o rozliczenie nie są zgryźliwościami.
Bo fundacje są obligowane przez prawo do rozliczania się przed darczyńcami z wykorzystania przekazanych darowizn.
Wiadomo że są jakieś koszty druku, przygotowania itp - i właśnie o te koszty pytamy.
Weź pod uwagę, że to wszystko zostanie pokryte z wpływów ze sprzedaży kalendarza, dopiero zysk idzie na podopiecznych fundacji.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob gru 02, 2006 15:48

Sihaja pisze:idą święta, czy zamiast zgryźliwości nie lepiej pomóc żywym istotkom? Myślę, że jakość jest tu sprawą drugoplanową, chociaż wierzę, że będę zadowolona z kalendarza :)

wiesz, pomoc "zywym istotkom" jak to nazywasz, mozna na wiele sposobow, i zakup kalendarza tej Fundacji to tylko jedna z opcji
nie widze nic dziwnego w tym, ze chcialabym miec wedlug mnie podstawowe informacje - i nie jest to bynajmniej zgryzliwosc :roll:
dla mnie te informacje to podstawa

ekipa przygotowujaca kalendarz na rok 2005 byla bardzo profesjonalna i wykonala swietna robote
ale byly tez kalendarze (wczesniej), gdzie nie wszystko bylo tak bardzo ok
ja nie kupuje dla siebie - zamowienia u mnie skladaja zwykle osoby nie powiazane w zaden sposob z forum, i nie wyobrazam sobie sprzedania im czegos, co jest w jakis sposob gorsze niz ostatnie wydanie
w dodatku na razie nie wiadomo, ile pieniedzy pojdzie na koty - dla mnie to glowny argument w przekonywaniu kogos do zakupu, i musze w niego wierzyc, wyobraz sobie :roll:
w ogole same niewiadome na razie
a zdjecia jaskolki nie robia - wazny jest projekt

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob gru 02, 2006 16:07

Jeśli się chce "pomóc żywym istotkom", a kalendarz jest nieistotny, to można zwyczajnie przelać pieniądze na konto Fundacji - znacznie prostsze to niż cała akcja :roll: Rzecz w tym, że kalendarze są robione w celu zachęcenia do wspomożenia kocich istotek tych osób, które nie bywają ani na forum, ani na stronie Fundacji i bez tej zachęty nie przyjdzie im do głowy, żeby cokolwiek przeznaczyć na koty, a nie np. na nowy fotel :wink: Ja mam nadzieję, że ten kalendarz będzie przyzwoitym kalendarzem, i dlatego kupię go dla siebie i dla drugiej osoby, która już tradycyjnie dostaje koci kalendarz. Ale nie zaryzykuję w ciemno namowy do kupna kogoś, kto nie jest związany z forum i miałby wyłożyć własne pieniądze.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob gru 02, 2006 17:18

Mnie osobiscie sama forma glosowania zniechecila do kupna kalendarza :( Najpierw bylo mowione ,ze mozna wysylac tylko po jednym zdjeciu. W praktyce niektore kotki mialy po kilka zdjec, ktore braly w glosowaniu :roll: A co bylo jesli dwa zdjecia jednego kota zdobylyby wystarczaja ilosc punktow aby pojawic sie w kalendarzu? Zamieniano jedno z tych zdjec na inne? To jest wypaczanie wynikow :roll:
Pozniej sie okazalo ,ze mozna sobie nabijac punkty na swojego kotka :evil:
Tez wypaczanie wynikow :roll: To nieuczciwe :x

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Sob gru 02, 2006 17:37 kot

jak zwykle bardzo dziekujemy wszytskim za miłe uwagi szczegolnie Sporty.
na pewno sie do nich jako Fundacja odniesiemy.

pini1

Post » Sob gru 02, 2006 17:46 Re: kot

pini1 pisze:jak zwykle bardzo dziekujemy wszytskim za miłe uwagi szczegolnie Sporty.
na pewno sie do nich jako Fundacja odniesiemy.

My, czyli kto? Mysle ,ze mozesz mowic tylko za siebie.

Sporty

Post » Sob gru 02, 2006 17:48 kot

my jako Fundacja droga Sporty.
prosze Cie jesli nic nie wnosisz do watku nie zasmiecaj go.
na tematy poboczne mozna sie wypowiadac na Koci-łapci.

pini1

Post » Sob gru 02, 2006 17:54

Pisanie o kalendarzu w watku kalendarzowym to zasmiecanie?
Aaaaa przepraszam... Krytykowanie organizacji kalendarza w watku kalendarzowym to zasmiecanie :)

Sporty

Post » Sob gru 02, 2006 19:43

teraz jest chwila na uśmiech :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

[poprzednia][następna]