4kotki i czipsy - Czesio na wywczasach.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 24, 2006 14:45

Ogłaszam konkurs na imię dla młodego - Michałkiem jednak nie moze zostać, zbyt dużo mam znajomych o takim imieniu... :roll:

Jest kilka imion które mi sie podobają - ale żadne jakoś do końca nie pasuje: Bruno, Filip, Dudek (Duduś), Gustaw (Gutek), Hugo, Iwo, Kosmo, Norman, Teodor (Teoś) .
Moja mama proponuje Mroczek... bo zdrobnienie od Mrok, a mrok to nasz czarny znajomy pies... ale ja tak nie baudzo na to.
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Pt lis 24, 2006 14:58

Ja lubię ludzkie imiona u zwierząt ... takie jak Marian, Franek, Lolek szkoda że nie może być Michał ale argument rozumiem (choć ja bym się nie obraziła za jakąś zwierzęcą Anię :wink: )
A tak w ogóle to można troszkę poczekać i na pewno się dowiesz jak Twój czarnuszek ma na imię - u mnie większość zwierząt nie nosi/nosiło imienia z metryczki lub wymyślonego przed jego przybyciem - zwykle pomysł pojawi się z czasem.
Ps. A przyjemność wymyślania imienia, poznawania i oswajanie się z nowym domownikiem jest wielka - też bym tak chciała.... :D

as21

Od: Nie maja 14, 2006 8:15

Post » Pon lis 27, 2006 21:32

Kiedy właśnie w tym sęk że ja wymyślać imion nie lubię...
No ale tu decyzje zapadły - mały Michałek został Teodorem, w skrócie Teosiem 8)

Aklimatyzacja Teosia przebiega bardzo poprawnie: z Kropką powoli zaczynają się nieśmiałe zabawy, Halo przestał się wściekać i już nawet bez obrzydzenia na pięknym ryjku może go obwąchać, z Czesiem konfrontacji nie było i nie ma a Teoś nie panikuje już z powodu psów, obwąchać się nie pozwala ale z misek im wyjada nawet jak patrzą i między łapami przechodzi bez większych oporów :P

ps. As... a chcesz kota zeby mu imię wymyślać?? :roll: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pon lis 27, 2006 21:45

Paulinko :D Gratulacje z okazji dokocenia :ok:

Może nazwij go Merlinkiem, bo sobie wyczarował rodzinę . Albo Czarny Piotruś, z którego wyrośnie tajemniczy Don Pedro :D
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon lis 27, 2006 22:09

Dziękuję agnes :D
Don Pedro Carrrramba?? Ha! Świetne 8)
Zwłaszcza dla czarnego...
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Śro lis 29, 2006 12:00

Dzisiaj u panny Zuzanny była położna - i w dziecięcym pokoiku znalazła Teodora... głaskom, zachwytom nie było końca, maluch wniebowzięty - obgryzał palce i głośno mruczał :roll: taki z niego słodki miś :P

Bardzo się już u nas poczuł u siebie - zaczepia Kropke do zabawy, z Halusiem się przekomarza, psów cięgle unika ale z coraz mniejszym przekonaniem, ma dobry apetyt - ale sucha karma nie należy do jego ulubionych potraw... :roll:
Muszę się wreszcie zmobilizowac i jakies foty porobić. :oops:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Śro lis 29, 2006 12:25

Ooo przegapiłam dokocenie :D Gratuluje małego węgielka, zawsze chciałam mieć czarnego kota :roll: :wink:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Śro lis 29, 2006 12:40

Dziękuję :D

Klaudia pisze:zawsze chciałam mieć czarnego kota :roll: :wink:

...no właśnie ja też :wink:
To moje pierwsze czarne cudeńko - pierwszy kot z czarnym noskiem, poduszeczkami i wąsikami czarnymi 8)
I pierwszy kot, który przyjmuje pozycje odgórnie nadane - czyli jak go położe to jest fajnie i tak leży :lol:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pt gru 01, 2006 0:26

Chciałam? To mam :twisted:
Kocim wariactwom nie ma końca od świtu do zmierzchu i od zmierzchu do świtu, zawsze znajdą się dwa co wariują :twisted:
A na ogół wariują we trzy :twisted:
No po prostu istne szaleństwo... :roll:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pt gru 01, 2006 7:34

Ale masz fajnie, u mnie się tak jakoś cichutko zrobiło. Jak nie ma maluszków i Miśki z ADHD :twisted: Ja lubię jak takie wariacje odchodzą w domu. :D Teraz nadzieja w Poldku że rozrusza towarzystwo.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt gru 01, 2006 11:03

U mnie też się zrobiło smutno odkąd dziewczynki pojechały do siebie.
A zdjęcia tego nowego czarnego będą w końcu?? :wink:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Pt gru 01, 2006 18:50

Wesoło mam bardzo - i bardzo to lubię, zwłaszcza to darcie pazurkami na zakrętach branych z prędkością nadświetlną :lol: :lol: :lol:
A widziałaś safiori tą zabawkę, co na wystawie kupiłam? Na sznurku trochę piórek ze strzępkami pociętego zamszu i dzwonieczkiem?? Szał - normalny szał! Polecam - jak kropka tylko usłyszy echo dzwoneczka już się zrywa na rózne nogi i oczy dostaje o takie jak spodki, musze na nia uważać żeby się o sprzęta domowe nie rozbijała tak za tym gania... :roll:

A zdjęcia... tak wiem - mam spore zaległosci :oops:
Przymierzałam się kilka razy i nico ciekawego mi z tego nie wyszło: albo za ciemno, albo poruszono, albo Teoś na kolana się pcha... :oops:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pt gru 01, 2006 20:24

No to mam kilka fotek :P

poprzytulane koty :P
Obrazek

Haluś Pan Śpiący:
Obrazek
Obrazek

Kropka Pani Wielce Dostojna
Obrazek

I Teoś co się z aparatem nie lubi :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czesiek sie tym razem obfocic nie dał :roll:
Pozdrawiam

paulinatob

Post » Pt gru 01, 2006 22:03

paulinatob pisze:Wesoło mam bardzo - i bardzo to lubię, zwłaszcza to darcie pazurkami na zakrętach branych z prędkością nadświetlną :lol: :lol: :lol:
A widziałaś safiori tą zabawkę, co na wystawie kupiłam? Na sznurku trochę piórek ze strzępkami pociętego zamszu i dzwonieczkiem?? Szał - normalny szał! Polecam - jak kropka tylko usłyszy echo dzwoneczka już się zrywa na rózne nogi i oczy dostaje o takie jak spodki, musze na nia uważać żeby się o sprzęta domowe nie rozbijała tak za tym gania... :roll:

A zdjęcia... tak wiem - mam spore zaległosci :oops:
Przymierzałam się kilka razy i nico ciekawego mi z tego nie wyszło: albo za ciemno, albo poruszono, albo Teoś na kolana się pcha... :oops:

Widziałam tą zabawkę , skoro tak zachwalasz to może i ja sprawię moim kociastym pod choinke coś podobnego. Ciekawe czy też będą tak się bawiły. Zdjęcia super szczególnie to jak razem spią :love: a pycholek Halusia to jakbym widziała Miśkę :love:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt gru 01, 2006 23:11

Czyli nie tylko mi rzuciło się w oczy to podobieństwo... Miśki i Hala 8)

Zabawka jest świetna- naprawde polecam. Musiałam zmienić otatnio miejsce, gdzie ją trzymam bo Halo z Kropkę nauczyli się ją wykradac z koszyczka :P No a musze ją chować bo inaczej Szarik ją pożre, jak to on ma w zwyczaju z kicomi zabawkami robić... :?
Pozdrawiam

paulinatob

[poprzednia][następna]