Zostań kocim Mikołajem - karma jedzie, koniec akcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

18kg karmy powinno trafić do:

Ankieta wygasła Pon lis 27, 2006 12:36

Fundacji For Animals
35
11%
Eve69
104
32%
Cichego Kąta
10
3%
Fundacji Felis
43
13%
Schroniska w Opolu
26
8%
mirki_t
85
26%
Fundacji Zwierzę Nie Jest Rzeczą
14
4%
Fundacja KOT
12
4%

Liczba głosów : 329

Post » Czw lis 30, 2006 15:30

Dronusia zakupiła ją w podobnej cenie co Ty, tylko jeszcze trzeba będzie doliczyć transport. Dlatego worek wychodzi po ok.40zł.

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pt gru 01, 2006 1:50

Porozmawiam z odpowiednią osobą i zobaczę co da się zrobić. Ale nic nie obiecuję.

10 grudnia jedziemy po kolejne worki karmy. Spływa do mnie mnóstwo zamówień. Sama mam kilka karmicielek i wolontariuszek, które potrzebują jedzonka dla kotków.
W sumie na siebie zamówiłam ponad 30 worków i wyszło tak, że dla mnie był tylko jeden. Chcę wziąć 5 worków dla kotów z Karowej. Mam dobry kontakt z gospodarzem i karma będzie stała w jego piwnicy dzięki czemu nie będę musiała codziennie wozić suchej karmy i jak nie będę mogła przyjechać nakarmić kotów gospodarz to zrobi.

Wydaje mi się, że z transportem nie było by problemu, bo nasz samochód jest na gaz a on jest tani. Muszę poprosić Pana Wieśka (naszego kierowcę) oto żeby był kierowcą i przełożoną o zgodę na używanie samochodu. Mam nadzieję, że się zgodzi pod warunkiem, że zapłacicie za gaz. Dam znać...

Dakota_20

Od: Śro lip 26, 2006 21:23

Post » Pt gru 01, 2006 10:14

Sprawa wygląda tak: mamy na koncie 210zł i nawet nam narosło 5gr odsetek :wink: Mamy też worek 18kg Nutry (nasz sklepowy). Pytanie jak to zorganizować.
Za te 210zł możemy mieć jeszcze ok.5 worków 18kg Nutry od dronusi i wtedy eve dostałaby np. dwa worki, a potem osoba na trzecim, czwartym, piątym i szóstym miejscu po jednym (wtedy dostaliby prawie wszyscy z listy). Można też kupić za te pieniądze coś innego. Pytanie tylko, czy fundacje z listy są tym zainteresowane, bo wiem, że same chciały kupić sobie takie worki, więc proszę o odpowiedź, czy taki jeszcze jeden worek byłby ok. Możnaby też te sześć worków podzielić proporcjonalnie, wtedy obdarowanych byłoby mniej.
Z Acaną na razie zaczekamy, dostałam odpowiedź, że coś może moglibyśmy dostać, ale nie wiem na razie kiedy i na jakich warunkach, dlatego myślę, że w tej chwili nie ma sensu czekać. Ja pana jeszcze pomęczę, to będzie na drugą akcję :twisted:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pt gru 01, 2006 11:28

No ale w te ok. 40 zł na worek wliczasz transport - a może jeśli Dakota_20 załatwi samochód z kierowcą, to będzie taniej?... I wtedy mogłoby być jeszcze więcej tych worków :?
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt gru 01, 2006 12:42

Jestem za liczeniem wyłącznie na nasze możliwości i za nieodkładaniem przekazania worków karmy.

Dopiero po 10 grudnia dowiemy się czy Dakota_20 załatwiła nam dodatkowe worki po atrakcyjnej cenie i czy umówi tańszy transport (tak na marginesie, to czy byłby rzeczywiście tańszy jeśli do objechania samochodem byłaby cała Polska, od Gdańska po Śląsk i Opole, i jeszcze inne miasta po bokach?)
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pt gru 01, 2006 13:14

tańszy transport (tak na marginesie, to czy byłby rzeczywiście tańszy jeśli do objechania samochodem byłaby cała Polska, od Gdańska po Śląsk i Opole, i jeszcze inne miasta po bokach?)

Nie sądzę, żeby można udalo się zaoszczędzić na transporcie. No chyba, że ktoś ma bardzo dobre znajomości w firmie która coś rozwozi po całej Polsce i jeszcze będą chętni na zabranie dodatkowych kilogramów.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt gru 01, 2006 13:35

Skupmy się na razie na tym, co mamy tym bardziej, że karma powinna dotrzeć do odbiorców jak najszybciej, trzeba pamietać o jej krótkim okresie przydatności do spożycia. Jesli Dakota_20 coś załatwi dla kotów forumowych będziemy się dalej zastanawiać.

Z tego co wiem fundacje, wymienione na naszej liście zaopatrzyły się w taką karmę, oprócz Fundacji Felis i Cichego Kąta (jesli jest inaczej, to proszę o sprostowanie) i jeden dodatkowy worek z pewnością nie jest przez nie aż tak pożądany.

Pini1 z Fundacji For Animals przekazuje swój "mikołajkowy podarunek" na rzecz kotów Leny.

To tyle z aktualności i jeśli nic nie zajdzie nieoczekiwanego, to karma może być rozdysponowana następująco:
Eve66 - 2 worki karmy i po jednym worku dla Fundacji Felis, Schroniska w Opolu i Leny.

Jeśli uda się wygospodarować jeden worek, to dronusia chce go przeznaczyć dla kotów z Borów Tucholskich.

Zaznaczam, że nie jest to ostateczny podział, tylko propozycja :wink:
Ostatnio edytowano Pt gru 01, 2006 18:20 przez Fraszka, łącznie edytowano 2 razy
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt gru 01, 2006 14:09

na moment jeszcze wrócę do kosztów transportu..
Rozumiem Gosiak, ze orientowałaś sie odnośnie szacunkowych kosztów przewiezienia paczek kurierem bądź pocztą? jeśli tak to, jakie to sa koszty?
Być może będę mogła skorzystać z rabatów ML, które obowiązują firmę, w której pracuje, wtedy koszt takiej przesyłki wynosiłby ok 12 zl netto (przesyłka do 30 kg, nieprzekraczająca określonych parametrów – do wyliczenia konieczne będą wysokość, długość i szerokość paczki)
Myślę ze, jak juz zostanie ustalone, co i jak, możemy to skalkulować - wydaje mi sie ze będzie taniej:)
Moje kocie szczęścia
Obrazek

gosin

Od: Wto lip 25, 2006 9:20

Post » Pt gru 01, 2006 15:24

Prosze powiedzieć niezorientowanej na jakie konto można przelać to 5zł? :oops:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt gru 01, 2006 15:28

Podziękowania dla dronusi, że pamiętała o kotach z Borów. Jeśli się uda będzie super.

Sydney

Post » Pt gru 01, 2006 16:37

To ja też ogłoszę małe co nieco...
Po pierwsze ja mam wolnych worków 6 :) Po drugie nas jeden worek kosztował (karma + transport) 15zł, tak więc ja mogę odsprzedać każdy worek po 15zł, a transport zorganizować trzeba osobno, jeśli tak jak pisze gosin transport worka kosztowałby 12zł, to łączna wartość 1 opakowania to 27zł. Jeśli łączna kwota jaką udało się tu zebrać to 210zł, to za te pieniążki można kupić prawie 8 worków ;) Nie jest to jeszcze pewne, ale najprawdopodobniej worków nam przybędzie i wtedy nie ma żadnego problemu, abyśmy za zebrane tu pieniążki odstąpili 8 worków :) Ale to wyjaśni się w poniedziałek.

Ps. Fraszko, pini1 jest chyba z Fundacji For Animals, no nie? ;)
Ps2. Sydney, nie ma sprawy ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Pt gru 01, 2006 17:06

dronusia pisze: Fraszko, pini1 jest chyba z Fundacji For Animals, no nie? ;)

Tak, oczywiście, już poprawiam (zaczyna mi się już wszystko kickać) :wink: :oops:

Fraszka

Post » Pt gru 01, 2006 17:12

Sydney, zbieramy na konto gosiak (Małgorzata Kleban) :D
gosiak pisze:Jak najbardziej możemy konto firmy udostępnić, ale nie to które jest na stronie tylko:
07 1140 2004 0000 3702 4372 1318 - mBank
Będzie nam potem łatwiej zrobić zestawienie do przedstawienia, bo rzadko go używamy. Proszę o dopisek - "na koty w potrzebie" będzie nam łatwiej identyfikować :wink: Tylko teraz jeszcze trzeba będzie ustalić, co dokładnie z uzbieraną kwotą zrobimy :wink:

Fraszka

Post » Pt gru 01, 2006 22:31

Fraszka pisze:Sydney, zbieramy na konto gosiak (Małgorzata Kleban) :D
gosiak pisze:Jak najbardziej możemy konto firmy udostępnić, ale nie to które jest na stronie tylko:
07 1140 2004 0000 3702 4372 1318 - mBank
Będzie nam potem łatwiej zrobić zestawienie do przedstawienia, bo rzadko go używamy. Proszę o dopisek - "na koty w potrzebie" będzie nam łatwiej identyfikować :wink: Tylko teraz jeszcze trzeba będzie ustalić, co dokładnie z uzbieraną kwotą zrobimy :wink:

Dziękuję Fraszko :D

Sydney

Post » Sob gru 02, 2006 9:30

Przyznam się szczerze, że za worek karmy dla "mojego" schroniska gotowam skakać pod sufit :lol:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]