"Opiekun" wyjeżdza-już bezpieczne u Carmelli i Fif

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 29, 2006 14:38

Udalo się :dance: :dance2:

dzisiaj Fifka zabiera wszytskie koty: maluszka i obie kotki :kitty: :kitty: :kitty:

Oczywiscie że chodziło o kasę, "opiekun" twierdzi że nie ma tyle, wogóle nie ma, nie da ani złotówki. No cóż...ważne że kotki będą bezpieczne, nie będą rodzić kilka razy do roku. Bo domek tak jak przewidywalismy to dom z typowo "wsiowym" podejściem. Podobno nie topią kociąt, tylko rozdają po sąsiadach, ale wkońcu rynek się zapełnia i wtedy co :?

Mimo ogromnej radości że kotki "przechwytujemy" my-koci fanatycy co szczepią i kastrują, jedna rzecz nas martwi. Finanse :roll:
W Bielsku darmowe sterylki się skończyły, kilka zarezerwowanych ma moja koleżanka, ale coś nie pali sie do pomysłu oddania mi dwóch talonów, więc widmo płatnych sterylek wisi nad nami. + szczepienie+ karma+ żwirek.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro lis 29, 2006 14:39

carmella pisze:Kotki dzis beda juz u mnie.
niestety pastor nie da na nie ani centa :(
troche sie boje czy sobie poradze :(

W razie czego gotowa jestem się trochę dołożyć :ok:
Karolina+Wiewióra, Rebeka, Wypłosz, Maluch i Julka... a ostatnio także wirtualnie Brukselka z Fundacji Felis:)

filemonka

Od: Pt lis 10, 2006 1:02

Post » Śro lis 29, 2006 15:15

Robię coś na bazarek 8) . Jutro postaram się sfocić i wstawić.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro lis 29, 2006 19:34

Filemonko, Nordstjerna bardzo dziękujemy :D :D

Własnie Fifka wyjeżdza z nimi z domu "opiekuna". Auto się im zepsuło, buraska schowała za lodówkę, ale Fifka nie odpuściła :D
teraz kotki pewnie przestaszone, ale za to bezpieczne, chociaż pewnie nie zdają sobie z tego sprawy.

Wczoraj zwątpiłam ze sie uda , jestem chyba człekiem malej wiary :oops:

berni

Post » Śro lis 29, 2006 20:40

Cieszę się, bo się wystraszyłam, że pojada na wieś.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lis 29, 2006 20:48

Kotki sa juz u mnie. Sophie jest odwazna i chce isc na pokoje, Kejsi (jakkolwiek sie to pisze jest bardzi wystraszona). W lazience maja kuwete, wode, kocyk.
Zaraz im dam jakies jedzonko (kurczak sie jeszcze chlodzi). "opiekun" mial dac to co mial dla kota, a bylo to ... resztka jedzenia z lidla i resztka zwirku :roll:

Magicmada (specjalnie dla Ciebie ) na bazarku.... podstawka XXL - HORTENSJE :twisted:
Bylam, wyszukałam, kupiłam.

Zapraszam : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=53033

Zysk ze sprzedazy pojdzie na pomoc dla mnie w utrzymaniu tych kotek - nie spodziewalam sie dwoch dodatkowych lokatorow tuz przed swietami - mowie szczerze.

Kotki zaszczepiła Fifka, mam dla nich tez pratel. Sa zarobaczone, czuc po futerku - to nie sa kotki w jakies super kondycji. Sofphie to skóra i kości. Ale kocha człowieka. Nad Kejsi popracujemy :)
Ostatnio edytowano Czw lis 30, 2006 7:42 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro lis 29, 2006 21:37

To teraz czekamy na fotki i relacje :D
Jak ty jutro Carmella w pracy wytrzymasz :wink:

Maluszek u Fifki zwiedza pokoje i zaprzyjaźnia się z Małą i Kicią :D
Mała to dawna Luna, siostra Loli od Gauki1

Łapoczynów nie stwierdzono :D

A co do "opiekuna" to mam nadzieję że koty o nim jak najszybciej zapomną :evil: Tymi resztkami co posłał z kotkami udowodnił ostatecznie jaki z niego ^%&%^$^*

Ależ się cieszę że wszystko sie tak udało :D

berni

Post » Śro lis 29, 2006 23:06

Czarnuszek przepiekny...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lis 30, 2006 7:52

Pierwsza nocka za nami.
Kuweta została uzyta w celach obu. nie wiem co te koty jadły, ale naprawde zapachów takich moje koty niegdy nie wydały :twisted: (czy zwirek Pinio mozna wrzucac do toalety??? !!!)
Kotki zjadły kurczaka z ryzem i marchewka oraz chrupki w wersji lux. Tych lidlowskich nie bede im dawala, skoro jedza lepsze jedzenie.

W nocy nie miauczały, rano Sophie zwiedzała mieszkanie, łacznie ze skakaniem po szafkach. Kejsi nieśmiała, ale jak się jakoś koło niej kręci spokonie to nie ma paniki w oczach.

Irys bardzo przyjaźnie odnosi sie do kotek, to one sycza na niego. Pola z wygladem rasowej wiewiory warczy i syczy. mam nadzieje, ze jak ich nie bedzie widziała to bedzie spokojna i ze nie zrobi mi strajku głodowego.

he he he mam teraz w domu dwie krówki :lol:
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 30, 2006 8:23

carmella pisze:Kotki zjadły kurczaka z ryzem i marchewka oraz chrupki w wersji lux. Tych lidlowskich nie bede im dawala, skoro jedza lepsze jedzenie.

:lol:

Żoładki kotek to w szoku chyba były kiedy dostały do strawienia biomila i mastery zamiast tego syfu :D

berni

Post » Czw lis 30, 2006 8:38

Nie wiem czy kupic im Acane czy Nutrę Platinum?

Na Biomilla codziennie dla 4 kotów mnie nie stac niestety :(
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 30, 2006 9:23

carmella pisze:Nie wiem czy kupic im Acane czy Nutrę Platinum?

chyba to dla nich obojetne i tak trafiły jak na królewską ucztę :D

berni

Post » Czw lis 30, 2006 10:38

berni pisze:
carmella pisze:Nie wiem czy kupic im Acane czy Nutrę Platinum?

chyba to dla nich obojetne i tak trafiły jak na królewską ucztę :D

niby tak, ale jakos ... moje acany ostatnio w ogole nie chcialy.
Kiedys jadły Platinum, ostatnio tez nie za bardzo. Dziś kotki dostały platinum, zobacze czy zjedza, jutro zrobie zamowienie.
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 30, 2006 12:17

Chcę zapytać (bo jestem tu nowa i nie bardzo się orientuję jakie panują zwyczaje) czy możliwa jest jakaś doraźna pomoc czy tylko poprzez aukcję?
Karolina+Wiewióra, Rebeka, Wypłosz, Maluch i Julka... a ostatnio także wirtualnie Brukselka z Fundacji Felis:)

filemonka

Od: Pt lis 10, 2006 1:02

Post » Czw lis 30, 2006 12:33

filemonka pisze:Chcę zapytać (bo jestem tu nowa i nie bardzo się orientuję jakie panują zwyczaje) czy możliwa jest jakaś doraźna pomoc czy tylko poprzez aukcję?

Filemonko, dziękuje za chęc pomocy.
Jeżeli chodzi o mnie - to poki kotki sa zdrowe to potrzebuje tylko małego wsparcia w kupnie jedzenia - ale mam nadzieje, ze uda mi sie samej sobie poradzić przez wyprzedaż na bazarku.

Nie wiem jak Fifka załatwiła ze szczepieniami, bo chyba zapłaciła z własnej kieszeni - tez nie planujac takie wydatku :roll:

Pomóc możesz kontaktując sie bezpośrednio z osoba, której chcesz pomóc (w wątku lub/i na pw i wysyłająć pieniądze lub konkretną rzecz).

Niestety jeżeli kotki nie znajdą domu w pewnym określonym czasie najprawdopodobniej będą pod opieką Fundacji, w fundacji. A jej pomoc się przyda.
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]