Kociak silnikowy- leczymy, będziemy szukać domku stałego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 27, 2006 10:42

Ona naprawdę nie bardzo się tą całą akcją przejmowała. Pełen luz. Tylko momentami się wierciła i chciała się wydostać za wannę.
Co rusz mnie czymś zaskakuje. Niby już wiem, czego się spodziwwać, ale po chwili zaliczam na jakiś temat opad szczęki lub stan mocnego rozbawienia.

Wczoraj zaliczyła noszenie na rękach przez szwagra i siostrę mojego Marka, która generalnie boi się trochę kotów (bo drapnie, ugryzie itp). No popiskiwaniom nie było końca: "Patrz, ona leży... ona mi sie przeciąga na rękach, oj jaka słodka kicia, on sie przytula... rany... POLIZAŁA MNIE!!" :lol: I chociaż twierdzą, że kot to za duży obowiązek, to bedziemy nad nimi pracować - milibyśmy kcię pod stałą kontrolą i bliziutko już na zawsze :twisted:

Tylko wczoraj wieczorem coś mnie zmartwiło.
Bardzo.

Rano nie było, wieczorem się pojawiło - coś jak przetarcie na nosku.
Mam nadzieję, że nie grzyb :conf:
ale tak szybko postępujący? i skąd??

Obrazek

:(
Obrazek

Drażetka

Od: Śro kwi 12, 2006 21:14

Post » Pon lis 27, 2006 10:52

Możliwe, że grzybek. Nie martw się za bardzo, tylko kup imaverol, tani i skuteczny. Trzeba nosek smarować 1-2 dziennie. Nie wiem, czy działa na wszystkie grzybki :roll: Najlepiej zabrać kota do weta i zrobić zeskrobiny, albo lampą UV naświetlić, jak będzie świecić na zielono - to kotek prawdopodobnie ma microsporum. Tak to jest z tymi tymczasami, jak nie urok, to....
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Pon lis 27, 2006 15:41

No i zaczynamy kurację - od dziś króluje Clotrimazolum :crying:
Obrazek

Drażetka

Post » Pon lis 27, 2006 16:56

Jutro kicia jedzie do domku tymczasowego :D

Tylko ja sama nie wiem, czy mam się cieszyć, czy smucić :roll: , będę za nią tęsknić :oops:

Dziękuję Moniko za pomoc!!!!
Obrazek

Drażetka

Post » Pon lis 27, 2006 21:47

bardzo długo nie zaglądalam na miau :oops: , ciesze sie ze zaczełam tym watkiem :wink: .

Mercedes jest super, a grzybkiem sie nie martw bedzie dobrze, mysle ze ciocia Kamila o nia zadba :wink:

monikita

Od: Wto cze 06, 2006 8:54

Post » Pon gru 11, 2006 12:40

Koteczka jest już u cioci Kamili tydzień.

Niestety grzybek się powikłał bakteryjnie, trzeba było małej zapodać antybiotyk i steryd :(
Ale mała jest w dobrych rękach, więc jestem dobrej myśli :wink: Dzięki wejściom na AR ma opiekę dobrych lekarzy :D

Mam nadzieję, że już niedługo będzie mogła iść do stałego domku.
A że kota jest naprawdę cudowna, wesolutka, przyklejasta i strasznie łagodna - już można zacząć się ustawiać w kolejce :mrgreen:
Czekamy na oferty :lol:
Obrazek

Drażetka

[poprzednia]