Brit - warto? + Nutra Nuggets i Hills - str.3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 26, 2006 22:43

co do suchego Leonardo to moje całkowicie olały :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Wto lut 20, 2007 16:42

Nie chcę zakładać nowego tematu o karmach, więc dołoże tutaj.
1. Ostatnio w zamówieniu z Krakvetu dostałam próbki Hillsa - chyba Hairball i Indoor - które bardzo Misi posmakowały, zwłaszcza ta druga. Wiem, że Hills to dobra karma, ale z wrodzonej ciekawości spytam - ile ma procent mięsa?
2. Co sądzicieo karmie NUTRA NUGGETS? W składzie ma 45% mięsa, więc chyba ok? Czy ktośpróbował?Jaka jest wielkość chrupek (w porównaniu do Hillsa lub Acany)?

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00

Post » Wto lut 20, 2007 18:34

a ja z innej beczki - czy Biomill jest wart swej ceny??
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Śro lut 21, 2007 0:05

Biomill jest dobra karma w ogole, ale moje koty tak nie sadza :wink: kupilam 2 m-ce temu 2kg na probe, i nadal mam :wink: , no i zgadzaja sie zjesc kilka chrupek, jak sa bardzo glodne i nic innego nie ma w zasiegu kilku godzin :wink:

Hills jest dobra karma, zajrzyj np. tutaj:
http://www.zoozakupy.pl/product_info.ph ... ts_id/1143

ja swoim podawalam kiedys Nutra Nuggets, pomaranczowe (kolor opakowania) chyba - karma jest calkiem ok, bez sztucznych barwnikow, spore chrupki (podobne wielkoscia do Hill'sa Hairball chyba)
Acana i Hills normalne chrupki maja malutkie, te sa raczej wieksze
koci chetnie jadly

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lut 21, 2007 0:28

a slyszeliscie cos o takim jedzeniu jak Arion albo cos w tym stylu? Ostatnio jak bylam w hurtowni to cos takiego widzialam. Koszt 1,5 kg ok 23 zl albo 25 nie pamietam. Balam sie tego kupic bo cena jakas taka niska.

Co myslicie o jedzeniu kupowanym w markecie. Chodzi o purine pro plan. W Gdanskim Auchan jest purina i nawet kupilam w promocji 400 g suchego za 3.95, kupilam tylko 2 paczki bo mialam watpliwosci co do ceny, czy to aby nie podrobka.

Kupilam mojej Zuzi Eukanube dla juniora i wcale nie żre, woli wyjadac Frankowi pro plan.

Raz zrobilam tanie zakupy w sklepie zoologicznym kupilam jakies jedzenie z worka na wage 5,60 za pół kilograma( nie byl to whiskas ani kite kat ani nic takiego) i mojemu Frankowi tak to zasmakowalo ze zjadl to pół kg w jeden dzien 8O nie kupuje tego wiecej.

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro lut 21, 2007 16:10

No właśnie, jak są duże chrupki to dobrze, bo moja Królewna małych sie nie chwyta :roll: Acanę olała właśnie zpowodu małych chrupek, żle jej się gryzło...

dzidzia pisze:a slyszeliscie cos o takim jedzeniu jak Arion albo cos w tym stylu? Ostatnio jak bylam w hurtowni to cos takiego widzialam. Koszt 1,5 kg ok 23 zl albo 25 nie pamietam. Balam sie tego kupic bo cena jakas taka niska.

Acana i wyżej wspomniana Nutra Nuggets też są w takiej cenie, a wcale nie są złe 8) Ale o Arionie nie mam pojęcia, więc nie wiem czy w tym przypadku niska cena nie oznacza niskiej jakości...

Mruczanka

Post » Śro lut 21, 2007 16:36

Beata pisze:Biomill jest dobra karma w ogole, ale moje koty tak nie sadza :wink: kupilam 2 m-ce temu 2kg na probe, i nadal mam :wink: , no i zgadzaja sie zjesc kilka chrupek, jak sa bardzo glodne i nic innego nie ma w zasiegu kilku godzin :wink:

Hills jest dobra karma, zajrzyj np. tutaj:
http://www.zoozakupy.pl/product_info.ph ... ts_id/1143

ja swoim podawalam kiedys Nutra Nuggets, pomaranczowe (kolor opakowania) chyba - karma jest calkiem ok, bez sztucznych barwnikow, spore chrupki (podobne wielkoscia do Hill'sa Hairball chyba)
Acana i Hills normalne chrupki maja malutkie, te sa raczej wieksze
koci chetnie jadly

Wiem, że Hill's jest dobry, moje stado dwa worki pochłonęło. Chodziło mi tylko o to, czy Biomill tyle droższy od Hill'sa czy RC przecież jest jakiś nazdwyczajnie dobry, czy tylko po prostu drogi.
Teraz mam 10kg wór Boscha Sanabelle więc póki co nie musze kupować karmy. W ogóle to mam chyba jakieś nadzwyczajne koty, RC, Hill's, Sanabelle - wszystko wcinają bez problemu.
Obrazek

Ayane

Post » Czw lip 12, 2007 20:45

A MOJE KOTY WCINAJĄ ARIONA I JESTEM ZADOWOLONY. OKOŁO 14ZŁ ZA 1KG

BONIEK80

Od: Czw lip 12, 2007 20:28

Post » Pt lip 13, 2007 6:59

A czemu Shiftem? 8O
Szanse jeden na milion mają to do siebie, że sprawdzają się w dziewięciu na dziesięć przypadków.
Obrazek

Mruczanka

Post » Pt lip 13, 2007 7:08

BONIEK80 pisze:A MOJE KOTY WCINAJĄ ARIONA I JESTEM ZADOWOLONY. OKOŁO 14ZŁ ZA 1KG

Moje też się zachwyciły Arionem Adultem, tak na oko kilogram poszedł w tydzień co jak na moje koty jest sporym wyczynem bo suche jest u nas uzupełnieniem diety tylko.

Pisanie drukowanymi w necie oznacza krzyk tak swoją drogą...
Obrazek

Ayane

Post » Sob gru 25, 2010 21:37 Re: Brit - warto? + Nutra Nuggets i Hills - str.3

Witam,

rozmyślam nad kupieniem ,któreś z tych 3 karm:
Nutra Nuggets (pomarańczowy) http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-professional-75kg-p-3881.html ,gdzieś na forum znalazłam informację ,że ma 45% mięsa,ale nie dam sobie ręki uciąć
Brit Cat Castrate http://www.krakvet.pl/brit-care-castrate-chicken-rice-75kg-p-12789.html
Sanabelle Sensitive http://www.krakvet.pl/bosch-sanabelle-sensitive-10kg-p-1079.html wg strony producenta : "Pozostałe informacje:
Zawartość mięsa (białka pochodzenia zwierzęcego) ok.47% w suchej masie . Udział białka zwierzęcego w białku ogólnym powyżej 90,5 %"

Załączam linki ,bo tam są podane składy i analizy .
Która z tych karm pod względem składu jest najlepsza ?
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

[poprzednia]