Moderator: Moderatorzy
bezpieczniej jest podawaćpasty może być bezo pet ale chyba smaczniejsze są malt pasta firmy beaphar lub bernina albo gimpetPedro pisze:Mam pytanie. Koty nerkowe czesto maja problemy z zoladkiem i wymiotuja. Moja Krawateczka nieraz zwymiotuje z rana woda jak sie napije na czczo. Zaczelem sie zastanawiac czy w takim razie Krawateczka moze miec dostep do zasianego owsa ? Krawateczka bardzo duzo myje swoja rodzinke i ma najwieksze problemy z wlosami zalegajacymi w zoladku i dlatego byloby wskazane zeby sobie pojadla tego owsa ale czy on nie drazni jej zoladka ? Moje koty lubia sobie poskubac tego owsa i nieraz potem wymiotuja. Jest to normalne u zdrowych kotow ale czy w wypadku Krawateczki jedzenie owsa jest korzystne ? Czy lepiej podawac Bezo Pet ? Najgorzej jest oczywiscie pozna wiosna gdy wlosy wychodza z futerek.
cześc to raczej jest spowodowane samą obecnoścoą płynu pod skórąFrygus pisze:Mam pytanie - czy zdarzylo sie Wam, ze po nawodnieniu oczywiscie podskornym NaCl w lecznicy kot po powrocie do domu zaczal sie zataczac, przewracac i mial dreszcze?? Czy to moze byc reakcja neurologiczna spowodowana zatruciem mocznikiem i stresem zwiazanym z podskornym podaniem plynow??
Bardzo prosze o odpowiedzi...
cześć jeżeli kot jest ustabilizowany to wystarczy raz w miesiącu ,ale jeżeli nie to co 14 dni a w razie pogorszenia natychmiast żeby wiedzieć co podaćEdyta i Sebastian pisze:Sprawdzaliśmy pyszczek u lekarza i wydawało się, że jest raczej w porządku. Ale w poniedziałek będziemy w lecznicy to jeszcze raz sprawdzimy dokładniej.
A tak przy okazji, to jak często robicie badania krwi?
Pedro pisze: Moje koty lubia sobie poskubac tego owsa i nieraz potem wymiotuja. Jest to normalne u zdrowych kotow ale czy w wypadku Krawateczki jedzenie owsa jest korzystne ? Czy lepiej podawac Bezo Pet ? Najgorzej jest oczywiscie pozna wiosna gdy wlosy wychodza z futerek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości