Łódź !!! Tym razem Koło Gospodyń Wiejskich

Tu piszemy o imprezach forumowych

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 23, 2006 16:09 Łódź !!! Tym razem Koło Gospodyń Wiejskich

Z propozycją wyszła pewna drobna , czarnowłosa dziołszka, coby wziąć się przy okazji spotkania za prace ręczne :-). Przystałam, zapraszam :-) chyba najbliższy możliwy termin - sobota 2 grudnia ..... program - ozdoby choinkowe i nie tylko wykonane w celu wystawienia na aukcje przedświąteczne .
Miejsce - moja chałupa :-), dawniej wieś Doły, gmina Radogoszcz :-)

wykazały zainteresowanie następujące Gospodynie :P :
Magija - Główna Gospodyni
Pomocnice :
dryncia
venka
mokkunia
magicmada
Georg-inia
montes
iwcia
goska_bs
annskr (?)
i gosposia - czyli ja
Ostatnio edytowano Czw lis 30, 2006 20:16 przez modliszqa, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

modliszqa

Od: Pon paź 16, 2006 18:50

Post » Pt lis 24, 2006 10:22

Witaj Mogliszqo, dopisz w tytule, że Łódź :wink:
A kto przygotuje materiały?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 24, 2006 10:56

Ja proponuję materiały zbiórkowe - możemy umówić się co kto kupuje W domu mam farby do malowania na szkle i rzemyki A mamy jakiś zbożny cel?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt lis 24, 2006 11:37

hehe, więc Magija "zwaliła" na Ciebie gospodarzenie ? wiedziała co robi - po takim twórczym spotkaniu zazwyczaj jest masa sprzątania :wink:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 24, 2006 11:47

Georg-inia pisze:hehe, więc Magija "zwaliła" na Ciebie gospodarzenie ? wiedziała co robi - po takim twórczym spotkaniu zazwyczaj jest masa sprzątania :wink:

paskudo :mrgreen:
Jooluś, Ty wiesz :mrgreen:
spotaknie czysto towarzyskie powiązane z rozwojem artystycznych talentów, kobiety wino i śpiew :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt lis 24, 2006 11:56

Hmm powiedzcie czy osoba, która tylko forum czytuje też może się pisać na takie spotkanie?
Niestety nie posiadam własnych ogonków z przyczyn czysto zdroworozsądkowych i tyle co sobie poczytam o waszych zwierzakach musi mi wystarczyć (przynajmniej na razie :wink:). Bardzo chęnie poznałabym łódzkich kociarzy i pomogła wykonać ozdoby.

venka

Od: Nie cze 26, 2005 19:18

Post » Pt lis 24, 2006 15:03

Kupie se wielki kosz na smieci, wsadze weń worek, mam kilka szmat do podłogi i dwie suki obronne, których nie zamkne poki nie posprzątamy :P Hehe ..... O materiały trza pytac prowodyrke .... cel ma byc na ogony .... jak sie spieniężą nasze dzieła ;-)
Moge cos upichcic i podac na plastikowych talerzach :twisted: , gary umyje zmywarka ........ szklanke kazda dostanie jedna, mozna ja podpisac ,a jak sie jej zbrudzi to łazienka wolna - mozna umyc . Mamy do dyspozycji 2 pokoje i łazienke ... reszte pozamykam :roll: zeby ograniczyc terytorium brudzenia :wink:
Obrazek

modliszqa

Post » Pt lis 24, 2006 15:28

Magija pisze:
Georg-inia pisze:hehe, więc Magija "zwaliła" na Ciebie gospodarzenie ? wiedziała co robi - po takim twórczym spotkaniu zazwyczaj jest masa sprzątania :wink:

spotaknie czysto towarzyskie powiązane z rozwojem artystycznych talentów, kobiety wino i śpiew :D

czy mogłabym prosić o zwolnienie mnie z tego śpiewu ? :roll: bo to by chyba nikomu na dobre nie wyszło :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 24, 2006 19:02

Georg-inia pisze:
Magija pisze:

czy mogłabym prosić o zwolnienie mnie z tego śpiewu ? :roll: bo to by chyba nikomu na dobre nie wyszło :lol:

hhmmm
mnie tesh
z choru wyrzucono mnie juz w podstawowce
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt lis 24, 2006 19:46

hehe, widze, ze to problem najwiekszy :D:D:D
Moze byc recytacja wtedy :P

KGW śpiewa, tanczy recytuje, pije wino i maluje .. Mozna wybrac :-)
Obrazek

modliszqa

Post » Pt lis 24, 2006 23:04

modliszqa pisze:
KGW śpiewa, tanczy recytuje, pije wino i maluje .. Mozna wybrac :-)

wybrac sobie powiadasz :lol:
to ja to wino wybieram, oj tak dobre wino nie jest złe
malowac tez cos moge, ale od razu mówie, ze idzie mi to srednio.
ale na spotkanie sie zapisuje

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Sob lis 25, 2006 9:32

Ja jeszcze nie wiem czy uda mi się wpaść... Ale wina na pewno pić nie będę, śpiewać średnio potrafię, a talentu malarskiego absolutnie nie mam :wink:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Sob lis 25, 2006 9:49

Amy talentem nic sie nie martw, na pewno cos tam umiesz, przyjdz zobaczysz bedzie fajnie

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Sob lis 25, 2006 19:55

Modliszqa, tak jak Ci mówiłam przez telefon, jak tylko nie będę miała gościa z Bydgoszczy :) na spotkaniu zjawię się na 100% :)
Zdolności plastycznych nie mam za grosz, ale kto wie, po dobrym winie może coś mi z tych robótek wyjdzie :twisted:
A o której zbiórka? :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lis 26, 2006 19:21

spieszę się wyjaśniać :D
impreza ma byc typowo twórcza, idzie Boże Narodzenie, więc pole do popisu ogromne. Ja przygotuje masę solną, z którejj można ulepić prawie wszystko:) Ponieważ osób zapowiada się wiele, to też tyle może być technik i pomyśłu, myślę, ze można porobić ozodoby choinkowe i świeczniki z motywami kocimi (z masy) oraz kartki świąteczne.
Dobrze by było, ghdyby każdy przekopał swój dom pod względem ozdób, przydzadzą się farby, pędzle, cekiny, brokaty itp. - wszystko czym mozna ozdabiać. Przydazdą się też kolorowe brystole - o ile pomysł z kartkami uznacie za dobry. To co? Czekam na propozycje:)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[następna]