SCHR.KATOWICE- zapraszam do nowego wątku-ponad 100str

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 21, 2006 18:35

Myślę , że warto spróbować , może TV sprowadzi pracowników tego schroniska na właściwe tory , jeżeli zapomnieli , jaki jest sens istnienia takich instytucji.
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Wto lis 21, 2006 18:37

Może coś drgnęło, bo 23 października Urząd Miasta Katowice ogłosił zamówienie na cyt: Prowadzenie miejskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt w Katowicach przy ul. Milowickiej 1b , a 21 listopada (dziś!) zamówienie na cyt: Opieka weterynaryjna nad zwierzętami przebywającymi w miejskim schronisku dla zwierząt w Katowicach przy ulicy Milowickiej 1 b .
A więc szukają nowych ludzi. To na pewno Wy sprawiłyście!
Po paru latach jakie od dnia stworzenia przeszły, dziś już jasno widać, że Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało. Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata łącznie z psami jest wadliwa. Taki jest obiektywny stan rzeczy i daremnie jest i nie należy się nań uskarżać
J. Pilch

malwina

Od: Sob lut 18, 2006 19:40

Post » Wto lis 21, 2006 18:52

Przetarg ogłaszany jest co roku

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Wto lis 21, 2006 19:36

Tak jak pisała iwona_35 po wejściu na schronisko pani kierownik zapytała co my chcemy wogóle robić na kociarni. Powiedziałam że zdjęcia i dowiedziałam się że zdjęcia wszystkich kotów zrobiłyśmy w sobote, ale zawołała pracownice żeby nas pilnowała. Na zrobienie zdjęcia nowo przybyłemu kociakowi potrzebna była specjalna zgoda. Pracownica poinformowała mnie że przyszłyśmy w nieodpowiedniej porze, bo niema zmiany a ona idzie do domu więc mamy tylko 15 min i nie mamy szans na spisanie numerów kociaków. Po wejściu na kociarnie okazało się że czarna mgiełka i miś uszatek zostały przeniesione do klatki w której w sobote siedziały dwa czarne koty z potwornym kk. One już nie żyją musiały być uśpone jak stwierdziła nasza ochroniarka. Wszystkie koty zaczęły kichać, kaszleć, cieknie im z nosków i są dziwnie przestraszone, nie ufne. Przepiękna szylkretka też znikneła, podobno znalazła domek. Na moje oko to kotów jest o jakieś 10 sztuk mniej niż w sobote. W schronisku podają sprzeczne informacje co do miejsca ich pobytu....
Mam nadzieje, że uszatek i czrna mgiełka nie zostaną zlikwidowane zanim znajdzie się jakiś domek, choćby tymczasowy.

Jutro z pini idziemy do Urzędu Miasta ciekawe co oni na to...

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Wto lis 21, 2006 19:45

To schronisko to taki koci oświęcim, tylko tam nie będzie wycieczek by uczcić ich pamięć...

Przecież to tylko koty jak twierdzi wielu.

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Wto lis 21, 2006 19:54

mysza_7 pisze:To schronisko to taki koci oświęcim, tylko tam nie będzie wycieczek by uczcić ich pamięć...

Przecież to tylko koty jak twierdzi wielu.

Szkoda tylko, że również personel i wet schroniskowy.. :evil: :evil:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lis 21, 2006 21:07 kot

przetargi sa oglaszane co roku
i co roku wygrywa ta sama firma

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Wto lis 21, 2006 21:28 kot

Fili to bardzo cenne co napisałas dzieki
wydrukuje to jutro na spotkanie z posrednimi oprawcami czyli UM Katowcie

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Wto lis 21, 2006 22:07

trzymam kciuki za spotkanie :ok:

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Wto lis 21, 2006 22:11

Boże, ale Uszatek i Mgiełka nie zostały uspione? Musze Magde kopnąć w tyłek żebysię pospieszyła... :(
Obrazek

Obrazek

Ptasiek

Od: Nie wrz 17, 2006 12:49

Post » Wto lis 21, 2006 22:23

To jest absurdalne , że władze nie interweniują w związku tym , co dzieje sie w tym schronisku . Ta sprawa powinna być nagłośniona . Schronisko zamiast pomagać , zabija bezbronne zwierzęta , czyli nie spełnia swoich celów statutowych . O ile pamiętam , w którymś z polskich schronisk podobna sprawa miała już miejsce . Skoro karze się ludzi za znęcanie się nad zwierzętami , to tu ten proceder jest stosowany na masową skalę . Przecież to paranoja , że osoby prywatne ratują zwierzęta skazywane na śmierć przez pseudolekarzy , Może powinien ktoś dobrac się im do skóry .
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Wto lis 21, 2006 22:48

Czytam i mi sie przyslowiowy "nóż w kieszeni" otwiera. Moze faktycznie nadszedl moment, zeby sprawe puscic do mediow, bo to, co sie tam robi przekracza wszelkie granice. To nie schronisko (czylu jak sama nazwa wskazuje - miejsce ochrony, opieki) tylko osrodek masowej eksterminacji. Czyzby tak mialo wygladac nowoczesne rozwiazywanie problemu bezdomnych zwierzat??? :evil:
Mysle ze taka interwencja dziennikarska moglaby pomoc, a raczej juz nie zaszkodzi, skoro nawet teraz nie chca wpuszczac wolontariuszy i dalej usypiaja na masowa skale. Ja jestem w szoku, za co ci ludzie biora pieniadze, po co oni tam sa???

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto lis 21, 2006 23:28

Przecież tak nie może być, z tego co piszecie to te wszystkie sprawy należałoby zgłosic do prokuratury. Czytam i czytam i mi się to w głowie nie mieści, obok jest wątek Uszatka, jest zagrożony uspieniem...
Czy w Katowicach nie ma jakiejś organizacji prozwierzęcej, która by Wam pomogła ?
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro lis 22, 2006 0:28

A może jakaś petycja? Zalejmy UM mailami i listami. Może coś to da?

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Śro lis 22, 2006 6:02

Funia pisze:A może jakaś petycja? Zalejmy UM mailami i listami. Może coś to da?

Dzisiaj Pini i Mysza ida do UM,zobaczymy........
Ale co nie zmienia faktu że każdego dnia wet usypia koty z KK.

Za kuchnią jest klatka z napisem DO LECZENIA.
Powninni zmienić napis:DO UŚPIENIA.
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]