Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 16, 2006 21:56

Duża mówi na mnie „drzyryjjj” :evil: , no cóż lubię sobie pogadać i chcę wyjść z twej wstrętnej klatki i do tego ten abażur :evil: , ale coś dziś słyszałem, że w poniedziałek jedziemy na oględziny i jak łapka będzie się podobała Pani dr to zdejmą mi wreszcie ten wstrętny abażur. :D
Wczoraj jak Duża robiła mi porządek w klatce to oddaliłem się ukradkiem :wink: , ale zauważyła i mnie złapała, trudno się ucieka na trzech łapkach, nie mam jeszcze wprawy, ale potrenuję. :twisted:

To ja
ObrazekObrazek
A tu próbuje otworzyć klatkę
Obrazek

Pozdrawiam, uwieziony Ptaszek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lis 16, 2006 22:22

Aż mi się płakać chce jak patrzę na te zdjęcia. Przypomina mi się Demon zaraz po pierwszej operacji, a jeszcze jedną będzie musiał przejść... ehh Ptaszkowi życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia. Demon pewnie też. Lotnicy muszą trzymać się razem :)

Meridiel

Od: Pon lis 13, 2006 14:06

Post » Czw lis 16, 2006 22:24

Kolejny kot - latarka :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt lis 17, 2006 15:35

Nie przesadzaj, ja też miałem gwoźdź w łapce, i też wiałem na trzech łapkacha - da rade, tylko trzeba potrenować. Na łóżko też da się wskoczyć, tylko żeby Cię z tej klatki wypuścili
Hamlecik już bez gwożdzi
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 17, 2006 19:52

Ale pięknie wyglądasz Ptaszynko! I jak ślicznie na nóżkach stoisz! Wracaj do zdrówka malutki! Całuski od cioci w sam środek rozgadanego pycholka :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt lis 17, 2006 20:48

Ptaszynko, cieszę się, że jesteś w coraz lepszej formie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lis 21, 2006 9:34

Duża wczoraj prawie zawału dostała, ale ona wrażliwa. :twisted:
Sprzątała mi klatkę, a ja sobie wyszedłem na chwilkę, pozwala mi trochę pochodzić wokół klatki, ale mi się znudziło takie chodzenie wokół klatki.
Chciałem sobie rozprostować kości, wziąłem rozbieg i z podłogi wskoczyłem na tylne oparcie sofy, jak do Duża zobaczyła to wpadła w panikę. Złapała mnie obejrzała moją łapkę ze wszystkich stron i nakrzyczała na mnie, zupełnie nie wiem, czemu. :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto lis 21, 2006 9:51

iwcia pisze:wziąłem rozbieg i z podłogi wskoczyłem na tylne oparcie sofy

Jesssuu, ja bym chyba tam zemdlała i zeszła na zawał. Ptaszku, nie serwuj Iwci takich emocji, bardzo Cie proszę. Swoją drogą, to coś czuję, że Ptaszynka jak wydobrzeje, to będzie niezłym świrusem :twisted:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lis 21, 2006 12:03

No, no Ptaszku, nie strasz Dużej i oszczędzaja chora łapkę.

Hannah12

Post » Wto lis 28, 2006 10:12

Ta Duża to jakaś marudna jest :roll: , wczoraj oglądała moją łapkę, bo dziś mamy iść na wyjecie zszywaczy, no i się dopatrzyła, że zamiast pięciu mam tylko trzy. Zaczęła coś marudzić, że ja to bym wieżę Eiffl'a bez śrubokrętu rozmontował i od wczoraj zastanawia się jak wyjąłem te dwie zszywki będąc cały czas w abażurku, nie powiem jak to zrobiłem :twisted:
Ale najważniejsze, że dziś już zdejmą mi abażur :D

iwcia

Post » Wto lis 28, 2006 21:31

Jak tam Ptaszynko sie czujesz bez abażura i szwów. Przesyłamy mizianki.

Hannah12

Post » Śro gru 06, 2006 12:11

Nie mogę się dopchać do komputera, żeby do Was napisać, Duża ciągle gdzieś biega i przynosi kolejne koty :evil: . Wczoraj poznałem nowego kolegę siedzi w klatce w kuchni i wczoraj dopiero pierwszy raz wyszedł na zwiedzanie domu, ale cykor to on jest strasssszny, wszystkiego się boi :roll: .
Bardzo chciałem do niego wyjść ale Duża nie ugięta i nie chciała mnie wypuścić mówi, że jestem taki wariat, że mogę powysuwać gwoździe które mam w łapce, przecież o to mi chodzi aby pozbyć się wreszcie tych gwoździ i móc biegać normalnie :twisted: .
Dobrze, że zdjęła mi wreszcie ten wstrętny abażur, taki byłem brudny po tym miesiącu, że przez dwa dni domywałem się.

Częściowo uwolniony Ptaszek

iwcia

Post » Śro gru 06, 2006 14:49

Właśnie przeczytałam wątek - Ptaszku trzymam ogromniaste kciuki za Ciebie i twoją łapkę :ok: ale nie próbuj już łapać tych latajacych ptaszków, ok? :wink:
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Nie gru 17, 2006 9:33

Wczoraj Duża znowu mnie zaciągnęła do tego dr który mi składał łapkę. Dokładnie mnie obejrzał i zbadał, powiedział, że łapka wygląda dobrze i ładnie się zrasta.
Za trzy tygodnie mam znowu przyjść i ma mi zrobić rtg tym razem w dwóch ujęciach powiedział że mam nic nie jeść od rana, co On mi chce zrobić. :strach:
Duża wypaplała co ostatnio zrobiłem i moje nadzieje o wyjściu z klatki się rozwiały :evil: . Ten w zielonym powiedział, że mogę wychodzić z klatki na krótko i pod nadzorem, bez żadnych ekscesów. Tam od razu ekscesy :roll: wskoczyłem na stół, ze stołu na szafę a jak Duża spanikowana biegła aby mnie zdjąć to sobie pomyślałem co się będzie męczyć i tak nie dosięgnie i zeskoczyłem, ale była awantura 8) , najbardziej się oberwało Dużemu za to, że mnie wypuścił.

Niepocieszony Ptaszek

iwcia

Post » Pt gru 22, 2006 9:38

Duża mnie wypuszcza teraz codziennie z klatki abym mógł sobie pobiegać :D , tylko strasznie krótko.
Wczoraj Duża zabrała Festusia do tej w zielonym fartuchu, nie wiem co mu tam robili 8O , ale jak przyjechał to był bardzo zły i przyłożył mi łapką :( , a że ja jestem pacyfista do Duża mnie ratowała, bo ja nie potrafię bić :oops: .
A i Duża przedwczoraj przyniosła coś nowego do domu i zamknęła to w pokoju, nie chce nas tam wpuścić abyśmy mogli zobaczyć, ciekawe co ona tam ukrywa. Próbujemy się przemknąć to znaczy Festek próbuje, ale Duża jest bardzo czujna.

Zaciekawiony Ptaszek.

iwcia

[poprzednia][następna]