Sonia na etacie niańki - szuka domu dla przybranych dzieci!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 17, 2006 12:21

i jak kotka
bedzie miala male :?

rozumiem ze kicia ma Panią 8O i co bedzie wracac do swojego domu?

ja tu od niedawna, wiec do konca niewiem jak dalej postepujecie :?:

jezeli beda mlode to by byl jeden domek dla malenstwa u nas, czekamy na decyzje o adopcji mlodej szylkreci ze zlotymi oczkami,
ale z tego co przrczytalam oraz jakie dostalam instrukcje juz wiem ze lepiej aby kotkow bylo przynajmniej 2, jest im weselej :P

czytalam tez watek dlaczego lepiej wziasc kotka doroslego nie maluszka :o , troche mnie przekonal do starszych kotow
tylko ze ja jestem zielona zupelnie w temacie kotow, bardziej do mnie przemawiaja male kuleczki z wielkiki uszami i tymi slepkami :lol:
dlatego zaczelam sie zastanawiac i nad ta bidula, (pokazlam zdjecie rodzinie- no musialam im szczeki powstawiac na miejsce, czegolnie mezowi 8O ) on uwielbia koty, u nich w domu zawsze jakies byly, dzieciakom opowiada jakie sa cwane i milusie
wiec postanowilismy ze bylaby to druga kicia ktora bysmy byli zainteresowani i udostepnili nasz domek
a moze ja i jednego jej maluszka iiiiiiiiiiiiiii i ja bym wtedy miala ta kuleczke :wink:

gos

Od: Czw lis 16, 2006 20:12

Post » Pt lis 17, 2006 12:58

Gościu kuleczki małe rosną, na forum jest ich masa ,jeżeli chcesz maleństwo poczytaj wątki, a ta kicia pewnie zostanie poddana zabiegowi.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt lis 17, 2006 14:06

Monika L ja wiem ze sa nawet byly na tarchominie, ale juz maja domki
ja nie musze miec malego(choc bardzo bym chciala taka kuleczke)
myslalam ze jezeli juz jest w takim stanie, to wolno zaoferowac malemu domek, a matki wtedy nieokaleczac, dopiero po wykarmieniu isc do weta

ale widze ze wiekszosc z was ma inne zdanie
ja bym niemogla zwierzeciu takiej krzywdy zrobic, zabieg jak najbardziej aby ich wiecej niebylo, ale jezeli juz sa to nich zyja
wlasnie te bidule wywalane z domu bo sa kotne - mysle ze sa najleprzymi matkami, dadza sie za male zabic
podobnie kazde stworzenie postepuje, broni sie jak tylko umie aby w spokoju donoscic i wykarmic niewazne czy to pies, kon, kot itp

bylismy nastwienia na wziecie kotkow czarnych, bbb nam sie podobaja, ale tutaj zobaczylam dopiero takie szylkretowe oraz o innych masciach :lol: :oops: nigdzy sie az tak kotami nieinteresowalam wiedzialam ze sa rasy te najczesciej wystepujace oraz nasze kochane dachowce
w dachowcach to kolor szary , bury, prazki, rudy, czarny no takie nasze swojskie :D

jak zaczelam przegladac forum i zdjecia to niektore slicznoty i bidulki szczegolnie podbily moje serce

gos

Od: Czw lis 16, 2006 20:12

Post » Pt lis 17, 2006 15:11

Wiesz Gos trudno o domek dla kotków ,więc jeżeli życiu kotki nic nie zagraża,to lepiej wykonać zabieg ,to nie jest okaleczanie ,to jest zmniejszanie populacji. Kocich bied jak sama widzisz jest masa ,gdyby nie dobre duszyczki umierały by w mękach.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt lis 17, 2006 15:20

To forum daje mi wiele radości jak czytam że kotki znajdują domki , że są leczone , że ktoś się nimi interesuje i pomaga ale jak czytam o takich sprawach to jest mi tak potwornie smutno i zle i cały czas dręczy mnie pytanie dlaczego Bóg pozwala takim okrutnym ludziom żyć na świecie ! Jak taki człowiek musi być skrzywiony psychicznie żeby zrobić krzywdę bezbronnemu zwierzakowi ? To jest tak samo jak skrzywdzić dziecko ono jest tak samo bezbronne jak ten kotek . Dlaczego kary za takie krzywdy są tak niskie ? Dlaczego ?

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Pt lis 17, 2006 15:58

Tweety pisze:Frotka przesłała mi wyniki sekcji tamtej kotki: facet ją topił, deptał i "gwałcił' patykiem :evil:
Mam nadzieję, ze przenicują sk...synowi doopę w więzieniu :evil:

Bałam sie wchodzić do tego wątku bo wiedzialam,źe to bedzie jeszcze coś gorszego...Boźe, jak ta zmarla kinia musiała cierpieć...lzy staja w oczach...a tego dziada to jak Azję..na pal...sk...jeden...:evil: :evil: :evil:
A a propos górali...mój dziadek nim byl, mam sporo rodziny w górach...i co prawda rodzeństwo dziadka hodowalo zwierzęta, to nikt sie nad nimi nie znęcał mimo, źe oczywiście bylo coś takiego jak ubój...ale o psy i koty sie dbalo a zwierzeta zabijało sie "humanitarnie"...
Moj dziadek juź po przyjeździe na mazowsze całe źycie chołubił koty...nie jest to kwestia regionu ale mentalności...takie k...wo jest wszędzie...
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pt lis 17, 2006 15:59

Tweety pisze:Frotka przesłała mi wyniki sekcji tamtej kotki: facet ją topił, deptał i "gwałcił' patykiem :evil:

Mam nadzieję, ze przenicują sk...synowi doopę w więzieniu :evil:

Jestem w szoku , brak mi slow 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :( 8O :(

toto

Od: Nie lis 05, 2006 19:04

Post » Pt lis 17, 2006 16:08

Gdybym go dopadła zrobiłabym mu to samo co on zrobił tej biednej kocince !

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Pt lis 17, 2006 18:06

anna57 pisze:
Tweety pisze:żona tego faceta wezwała pomoc, to były ich koty a facet to "rasowy" góral, wychowany tradycyjnie , w duchu wiary i miłości

I jeszcze pewnie chrześcijańskiej :evil:
Przepraszam, ale nie wytrzymalam... :oops:

A może k....wa m... jehowskiej albo buddyjskiej ? sorry - ale nie wytrzymałem. Duża część osób sobie gębę wyciera przy każdej okazji chrześcijanami czy też wiarą chrześcijańską. Szlag mnie jasny trafia jak czytam takie chamskie komentarze (które oczywiście świadczą tylko i wyłącznie o poziomie piszącego).

A co u kici bo to mnie szalenie interesuje ?

wojwar

Od: Pon kwi 24, 2006 14:48

Post » Pt lis 17, 2006 18:49

kompletnie nie ma znaczenia kto jakiej jest wiary badz wyznania. wszystko zalezy od poziomu duszy- co w niej gra ,jakie ma prirytety i czego chce sie nauczyc. zwierzeta kocha sie niezaleznie od wiary. kocha sie i juz.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pt lis 17, 2006 19:13

Słowa Tweety należy chyba rozumieć bardziej metaforycznie. Nie widzę sensu w rozpętywaniu tutaj dyskusji na temat wiary. Moim zdaniem ten "człowiek" zasłużył na piekło - a według jakiej religii to już dla mnie szczegół.
Mam też nadzieję, że poniesie karę przed sądem - nawet takie śmieszne dwa lata (oby tylko bez zawieszenia) w więzieniu są lepszen niż nic.

Sonia szuka domu. Z informacji w jej wątku na dogo wynika, że musi być to domek niewychodzący.

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lis 17, 2006 22:06

wojwar pisze:
anna57 pisze:
Tweety pisze:żona tego faceta wezwała pomoc, to były ich koty a facet to "rasowy" góral, wychowany tradycyjnie , w duchu wiary i miłości

I jeszcze pewnie chrześcijańskiej :evil:
Przepraszam, ale nie wytrzymalam... :oops:

A może k....wa m... jehowskiej albo buddyjskiej ? sorry - ale nie wytrzymałem. Duża część osób sobie gębę wyciera przy każdej okazji chrześcijanami czy też wiarą chrześcijańską. Szlag mnie jasny trafia jak czytam takie chamskie komentarze (które oczywiście świadczą tylko i wyłącznie o poziomie piszącego).

A co u kici bo to mnie szalenie interesuje ?

Broń Boże nie wycieram sobie geby wiarą chrzescijańską tylko mnie uczono i tak mnie wychowano w tej wierze, że najwazniejsza jest w niej miłość, do zwierząt również. A oni będę jeżdzić z choinką do naszego papieża a potem gwałcić koty :evil: Faryzeusze w polskim wydaniu, w dodatku uznawani za najbardziej religijną grupę etniczną. Może tu niechcący zapachnie feminizmem ale zarzuty dotyczą tylko męskiej części tej grupy albo przynajmniej w większości

A księżniczka Sonia pól dnia przebzikowła z myszką, część dnia spędziła na podziwianiu wlasnego ogona co dokumentują poniższe zdjęcia a resztę przespała

Obrazek

Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lis 17, 2006 22:23

gos pisze:Monika L ja wiem ze sa nawet byly na tarchominie, ale juz maja domki
ja nie musze miec malego(choc bardzo bym chciala taka kuleczke)
myslalam ze jezeli juz jest w takim stanie, to wolno zaoferowac malemu domek, a matki wtedy nieokaleczac, dopiero po wykarmieniu isc do weta

ale widze ze wiekszosc z was ma inne zdanie
ja bym niemogla zwierzeciu takiej krzywdy zrobic, zabieg jak najbardziej aby ich wiecej niebylo, ale jezeli juz sa to nich zyja
wlasnie te bidule wywalane z domu bo sa kotne - mysle ze sa najleprzymi matkami, dadza sie za male zabic
podobnie kazde stworzenie postepuje, broni sie jak tylko umie aby w spokoju donoscic i wykarmic niewazne czy to pies, kon, kot itp

bylismy nastwienia na wziecie kotkow czarnych, bbb nam sie podobaja, ale tutaj zobaczylam dopiero takie szylkretowe oraz o innych masciach :lol: :oops: nigdzy sie az tak kotami nieinteresowalam wiedzialam ze sa rasy te najczesciej wystepujace oraz nasze kochane dachowce
w dachowcach to kolor szary , bury, prazki, rudy, czarny no takie nasze swojskie :D

jak zaczelam przegladac forum i zdjecia to niektore slicznoty i bidulki szczegolnie podbily moje serce

napiszę coś za co część z Was zechce mnie zlinczować, udusić albo przynajmniej napluc mi na buty. Ale takie jest moje zdanie i jego się trzymam. Jeżeli kotka jest w ciąży to sterylka będzie dopiero po porodzie a Wy możecie na mnie krzyczeć, obrażać się, odmówić pomocy i co tam Wam przyjdzie do głowy.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lis 17, 2006 22:41

Tweety pisze:napiszę coś za co część z Was zechce mnie zlinczować, udusić albo przynajmniej napluc mi na buty. Ale takie jest moje zdanie i jego się trzymam. Jeżeli kotka jest w ciąży to sterylka będzie dopiero po porodzie a Wy możecie na mnie krzyczeć, obrażać się, odmówić pomocy i co tam Wam przyjdzie do głowy.

I tak trzymaj... nikt nie ma prawa narzucać Ci, co powinnaś zrobic w tej sytuacji. :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt lis 17, 2006 22:41

Broń Boże nie wycieram sobie geby wiarą chrzescijańską tylko mnie uczono i tak mnie wychowano w tej wierze, że najwazniejsza jest w niej miłość, do zwierząt również. A oni będę jeżdzić z choinką do naszego papieża a potem gwałcić koty :evil: Faryzeusze w polskim wydaniu, w dodatku uznawani za najbardziej religijną grupę etniczną. Może tu niechcący zapachnie feminizmem ale zarzuty dotyczą tylko męskiej części tej grupy albo przynajmniej w większości

no wlasnie - ale górale góralami a Polacy Polakami.

przeciez nie wszyscy górale są tacy. Też nie masz wiedzy czy ci co jechali z tą choinką gwałcą koty. Bardzo nie lubię takiego szufladkowania - tak samo jakby ktoś mówił: typowy Polak, cieć, złodziej, alkoholik (albo przynajmniej większość). Przecież tacy nie jesteśmy... tak samo jak górale.

Fakt... za to co zrobił ten facet powinien się smarzyć w gejowskim piekle (aby mu zrobili z d... jesień średniowiecza!).

---

no a poza tym kicia jest rewelacyjna ;)

Że też jednym takie koty z nieba spradają, inni znajdują je w potokach ... a jeszcze innym się to nigdy nie zdarza

A księżniczka Sonia pól dnia przebzikowła z myszką, część dnia spędziła na podziwianiu wlasnego ogona co dokumentują poniższe zdjęcia a resztę przespała

Obrazek

Obrazek[/quote]

wojwar

Od: Pon kwi 24, 2006 14:48

[poprzednia][następna]