Bakteryjne zapalenie skóry - cudowny lek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 12, 2006 11:45

Tymek, wielokrotnie kłuty, miał to samo. Za pierwszym razem zauważyłam dopiero jak w miejscu po zastrzyku zaczęła wychodzic sierść po zagojeniu rany, bo on rudy i puchaty. Potem juz sprawdzałm miejsca po wkłuciach i za drugim razem smarowałam rankę antybitykiem. Wygoiło sie szybko, ale pozostały blizny, na których nie odrosła sierść.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt lis 17, 2006 13:58

Nie zgadniecie czym to się zacząło pięknie leczyć!

Znajoma miała podobny problem ale u swojego królika, a że jest zwolenniczką terapi naturalnych - tylko tak go leczyła z super efektami.
Ona poradziła mi użycie maści nagietkowej. Jak zaczęłam kotkę smarować tą maścią nie dość, że przestała się drapać to dodatkowo na ranach porobiły się strupy, które teraz odpadają ukazując pod spodem piękną różową skórę :) Postęp w ostatnie 4 dni jest kolosalny, myślę, że z takim tempem to za kilka dni nie będzie śladu, poza tym, że musi futerko odrosnąć w tych miejscach.

Maść jest super, na opakowaniu pisze, że to lek homeopatyczny przyśpieszający gojenie się ran i leczący podrażnienia skóry. Kosztuje w aptece około 5 zł za tubkę ale jest bardzooo wydajna.

Polecam wszystkim, jak pomogło królikowi i mojej tymczasowej kotce, sądzę, że może pomóc innym kotom :)

Silva7

Od: Sob lip 08, 2006 18:56

Post » Sob sie 14, 2010 15:34 Re: Bakteryjne zapalenie skóry - cudowny lek

super, cieszę się, że znalazłam ten wątek, bo Maliś ma coś na szyjce i wet wziął próbkę do posiewu bo mówi że to bakterie jakieś, to w poniedziałek kupię i będę taką maść stosować (oczywiście w pon. są wyniki od weta i na pewno jego leczenie też zastosujemy :) ).
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

[poprzednia]