I ma być wszystko w porządku, howgh!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Lidka pisze:Ciesze sie, ze jest ok.
Kibicuje Wam:))
A co do tej leczniczy od usuwania pazurow, czy to jest dozwolone?
Bo chcialabym z tego zrobic uzytek, a w kazdym razie pogonic im kota![]()
((
Iburg pisze:Czy możesz mi na pw podac co to za lecznica i wet ktora usuwala pazury. Bo nie chcialabym kiedykolwiet tam trafic.
Mam nadzieje że Dydusiek szybko wyzdrowieje Trzymam za niego kciuki i moje futra wszystkie łapeczki czyli 19
Kicorek pisze:Nic nie zrozumiałam, co napisałaś przedtem, dopiero to, że wyniki są dobre![]()
I ma być wszystko w porządku, howgh!
Zakocona pisze:Kropka, wet z lecznicy na Frycza opowiadał mi kiedyś taki przypadek ze swojego doświadczenia, że nie radził sobie z jednym kotem. Okazało się, że on ma dwojakiego rodzaju kamienie w pęcherzu. Coś takiego, jak pisałaś jednego dnia wapniowe, za kilka dni szczawianowe, a nawet czasami równocześnie obydwa rodzaje. Wet sam się dziwił i nie dowierzał, ale tak było. Może on by coś wymyślił? To lecznica koło balcerka.
agacior_ek pisze:Kropko, zupełnie się już pogubiłam i nie wiem, czy mamy się martwić wynikiem USG, czy nie.. nieważne..
ważne, żeby wszystko dobrze się skończyło...
![]()
O!
agacior_ek pisze:a co do wycinania pazurów.. to niestety nie jest trudno znaleźć weta, który to zrobi. Znam kotkę znajomej amerykanki z sąsiedztwa, która to zrobiła w lokalnej "lecznicy"... no comment
Kicorek pisze:A co do kopiowania uszu - to z tego, co wiem, jest to już zabronione, tak samo jest z ogonami. Byłam latem na wystawie psów i widziałam m.in. sporo pudli i sznaucerów z długimi ogonami![]()
agacior_ek pisze:a co to jest kopiowanie uszu?![]()
we Włoszech przeżyłam szok,bo tam prawie wszystkie psy mają poobcinane ogony... nawet kundelki
(((([/size]
Kicorek pisze:Oczywiście nie mam pojęcia, jak odpowiedziec na twoje pytanie![]()
A co do kopiowania uszu - to z tego, co wiem, jest to już zabronione, tak samo jest z ogonami. Byłam latem na wystawie psów i widziałam m.in. sporo pudli i sznaucerów z długimi ogonami![]()
Kicorek pisze:Od 1997?![]()
A ja myślałam, że to świeżutkie...![]()
Ale chyba teraz jest na to "moda" albo może Związek Kynologiczny zadziałał albo jeszcze coś innego, bo na wystawie widziałam sporo takich piesków, np. jedna osoba prowadziła dwa spaniele z długim i krótkim ogonem - ten z długim był bardzo młody
Inna sprawa, że mogą rodzić się pieski z krótkimi ogonkami lub bez, np. PONy, mieszańce też, bo widziałam takie na wsi ładnych parę lat temu
No to chociaż tyle dobrze, może to stanie się powszechnekropka75 pisze:Tyle tylko że FCI zmieniło typy ras, dopuszczając ogonki i klapnięte uszka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 130 gości