Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 11, 2006 9:55

Kupiłam kilka puszek animonda carny dla kociąt "na spróbowanie" (100% mięska). Miseczki wylizywane były czyściuteńka! Ale puszki się skończyły i zostały mi jeszcze z whiskasa (zawsze smakowały). Jakie dzisiaj było moje zdziwienie, kiedy moja Mańka zamiast wcinać whiskasa (jak zwykle) zaczęła zlizywać zasuszone wczorajsze resztki z podłogi 8O i nawet sucha karma okazała się lepsza (woli ja jeść niz puszkę). Juz zamówiłam na necie więcej tych cudownych puszek, bo wyglada na to że teraz bez nich Mania padnie z głodu :)

A tak przy okazji to taniej niz na animali jest na www.bewet.pl

Finaltime

Od: Nie paź 29, 2006 13:57

Post » Sob lis 11, 2006 13:34

Heh ;)
Gdyby, mojej kici tak carny smakowało ;)
!!!!!! :evil: ZARAZ DOSTANĘ SZAŁU! :evil:
Pomocy!
Figa, dzisiaj już nie wiem po raz który nasikała nam na fotel w salonie :evil: Poprostu już nie mam na nią siły! :evil:
I mamie też już nerwy puszczają :(
Co robić?
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Sob lis 11, 2006 17:12

Zuza-Figa pisze:Heh ;)
Pomocy!
Figa, dzisiaj już nie wiem po raz który nasikała nam na fotel w salonie :evil: Poprostu już nie mam na nią siły! :evil:
Co robić?

Wysterylizować 8) Nie ma innej rady... Dobrze ze nasikała na fotel a nie na pościel :roll:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob lis 11, 2006 19:08

Karolka pisze:
Zuza-Figa pisze:Heh ;)
Pomocy!
Co robić?

Wysterylizować 8) Nie ma innej rady... Dobrze ze nasikała na fotel a nie na pościel :roll:

A tak na wszelki wypadek złapać sioo do pojemniczka i ponieść do wetów, niech sprawdzą w laboratorium, czy się tam jakieś choróbsko nie lęgnie. Bo owszem, jeśli kicia jest wieku dojrzewania, to mogło jej się z przypływu hormonów trochę popierniczyć, ale równie dobrze może to być coś całkiem innego - infekcja, zapalenie pęcherza albo coś... Dlatego jak się zdarzają takie kocie "wybryki", to najpierw się robi analizę sioo - a dopiero jeśli nic nie wykaże, to się zastanawia co dalej.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob lis 11, 2006 19:29

Piegusku, wiem, że Biomill Homecat ma odkłaczać, ale on dla moich kotków jest niedopowiedni, bo one są wychodzące i będąc na samym selectivie utrzymują wagę w normie (a on jest bardzo kaloryczny) także homecat mógłby jes odchudzić czego nie chcę. Zdecydowałam się na RC Beauty & Care 2kg, Bosch Sensitive 2kg i Mastery Skin N' Coat 1,5 kg. Zobaczymy jak będzie smakować. Swoja droga tak długo zwlekałam z zamówieniem, ze mi się prawie Biomill skończył i chyba będę musiała kupic trochę Whiskasa i wymieszać z Biomillem, bo inaczej klapa :roll: Wiem, moja wina

A co do Animondy Rafine- Cross (kurde, pisałam to już tyle razy) to ona nie ma 30% mięsa ani nic w tym stylu :!: :!: :!:

Przepraszam, że takimi literami, ale ja już nie wiem jak pisać, żeby wszyscy zauważyli. Na opakowaniu Animondy jest 4 albo 8% produktów pochodnych, a chrupki sa barwione na 3 czy 4 kolory :!: Nie nabierajcie się na ten mylny skład, to nieprawda

Co do Puriny One to nie jest barwiona, ale chrupki dla maluchów są okropnie malutkie

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Nie lis 12, 2006 15:53

moj kotek ( 3 miesieczny) je RC babycat
i na zmiane Purine Pro Plan Kitten
ale ostatnio pan w sklepie polecil mi Sanabelle, ze tansza a rownie dobra ...

mam pytanie co sadzicie o tej Sanabelle i o Purinie Pro plan?
Turkusik, moje 3-miesięczne cudo...

pecia

Od: Śro wrz 13, 2006 0:34

Post » Nie lis 12, 2006 16:34

KArolka o to to!
Mówiłam mojej mamie, ze trzeba ją wysterylizować! :twisted:
Ale ona mówi, że nie ma teraz pieniędzy by na kota wydać dwie stówy :?
Ychy, lepiej kupić dwa (bo sika na dwa...) nowe fotele, które napewno są "tańsze" :twisted: !
Ja już nie wiem jakim językiem do niej mówić, by do niej to dotarło... :?
Ych, no kurde szlag mnie zaraz trafi!!! :evil:
Już myślałam - dobra karma się znalazła i cena też nie wysoka, a tu co?
Jak zwykle, oszustwo :evil:
Normalnie... Wrau... :evil:
No to lece powertować po Mruczaczy w poszukiwaniu suchej karmy (tak wychodzi najtaniej bo jak juz mam płatny dowóz to 5 zeta)
Może coś się wreszcie znajdzię... :cry:

Zuza-Figa

Post » Nie lis 12, 2006 17:19

Hm... A wy ile wydajecie średnio miesięcznie na suchą i mokrą karme i żwirek?

Zuza-Figa

Post » Pon lis 13, 2006 12:18

10zł - żwirek (zapas na miesiąc)
15 zł - 1,5 kg wołowiny (kura - kiedy "coś mi spadnie z deski" w trakcie przygotowywania obiadu dla mnie, 5 dkg wątróbki drobiowe to ok. 50 groszy, więc tego nie wliczam... :wink: ale ze mnie buchalter, praktykowałam w Enronie...Mistrz Twórczej Księgowości... :twisted: )
25 zł - puszki (około - w jednym miesiącu więcej w innym mniej...)
7,5 zł - suche (2kg PurinyProPlan wystarcza na 4 miesiące)

w sumie: nieco powyżej 60 zł

(był gdzieś wątek zatytułowany "Ile wydajecie miesięcznie na koty?", poszperaj szukaczem)
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Wto lis 14, 2006 16:38

Acha ;)
A co myślicie o dropsach dla kotów Gimpet Katzentabs?
Bo mojej kici bardzo smakują! Ale czy są zdrowe?

Zuza-Figa

Post » Wto lis 14, 2006 17:22

własnie wróciłam od rodziców - i jestem w szoku.
Od kilku tygodni namawiałam mamę , żeby odstawiłam kotom KK i whiskasa, ale tak proforma to mówiłam, bo wiem, że przyzwyczajenie robi swoje.
Koty są dwa - matka i synalek. Niepoznałam ich (po 2 miesiacach). Zawsze myślałam, że kk sa niezdrowe bo kociaki od nich tyją i takie tam. Mamy koty zawsze chude były - takie żylaste nawet - wychodzące są więc myslałam że to od ruchu. Koty wyglądają ślicznie - nie są grube tylko takie..."mocno zbudowane" - sierść błyszcząca, gruba - zupełnie inne zwierzęta. Okazało się, że starsza odstawiła im puszki - daje im mięso i suchą acane do podgryzania. Cudne są teraz..

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto lis 14, 2006 17:25

Zuza-Figa pisze:Acha ;)
A co myślicie o dropsach dla kotów Gimpet Katzentabs?
Bo mojej kici bardzo smakują! Ale czy są zdrowe?

Wydaje mi się, że jeśłi dawane w małych ilosciach, to nie zaszkodzą. Byle nie przesadzić ;)

Coś mi się wydaje, że strasznie rozpieszczasz tego swojego koteczka, ale to fajne :) Dobrze ma z Tobą chyba ;)

histe

Od: Czw wrz 21, 2006 0:10

Post » Wto lis 14, 2006 17:46

Histe, nom daje jej te dropsy w małych ilościach :)
Czy ją strasznie rozpieszczam, to nie wiem ale próbuje na tyle ile mi (a raczej mojej mamy) finanse pozwalają ;).
Nah, to fajnie, że tak się stało :D

Zuza-Figa

Post » Wto lis 14, 2006 18:57

no ja też się cieszę. choć na początku troche skołowana byłam. Mamie telefonicznie kawałki wypowiedzi z forum czytałam przez miesiąc - mądrując się przy tym niemiłosiernie;)
ale efekt to mnie tak zaskoczył. Tym bardziej, że ja mam dziewczynkę z tego samego miotu co Roman maminy i Ona przy nim jakoś tak...biednie wyglądała:) 0 chyba Ją na odchowanie do Starszej podrzucę;)
Pozdrawiam.

Nah

Post » Wto lis 14, 2006 18:58

dubelek - przepraszam :)

Nah

[poprzednia][następna]