Franciszek Klimek Kociarzem Roku 2006.. :))))))))))) s. 15..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 09, 2006 18:47

Franek Klimek pisze:Obiecałem, ze następny wiersz bedzie pogodny i własnie zaraz go Wam pokażę

Pogodny ??

To za mało powiedziane... :lol: Uśmiech mam taaaaki
i chyba mi tak zostanie na dłużej...

Panie Franciszku, dziękuję za wszystkie Pańskie wiersze,
jednak szczególnie dziekuję za "On Wróci" - ten jest dla mnie bardzo ważny.

Pozdrawiam.

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Czw lis 09, 2006 22:30

A gdzie można nabyć tomiki z kocimi wierszami Pana Franciszka?

Mam "Ja w sprawie kota" i "Otulę Cię ciepłym mruczeniem" ...ale kupiłam je via KOCIE SPRAWY, gdy red. naczelną była Pani Maryla Weiss
A teraz? Mozna gdzieś zdobyć kolejne tomiki? Bo ja bym chciała jeszczeeee!
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Czw lis 09, 2006 23:55

:oops: dublecik z wrażenia
Ostatnio edytowano Pt lis 10, 2006 0:00 przez bbd2, łącznie edytowano 1 raz
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Czw lis 09, 2006 23:56

[quote="Franek Klimek"]Kochani moi - jestem z Wami, znów po długiej przerwie, ale tym razem zmobilizowany przez miłe choć nieznane dziewczę, które na Targach Książki
wypomniało mi (słusznie) że zaniedbuję Forum Miau. Obiecałem, że sie poprawię, choć... "zalatany człowiek taki..."

Bardzo miło, że Pan o Miau nie zapomniał i o mojej prośbie ( :oops: dziewczęciem dawno już mnie nikt nie nazwał :oops: ) bardzo dziękuję i czekam na więcej Pana wierszy-

-mam nadzieję, że już nie tak bardzo nieznana :P
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Pt lis 10, 2006 1:42

Ciri pisze:A gdzie można nabyć tomiki z kocimi wierszami Pana Franciszka?

Mam "Ja w sprawie kota" i "Otulę Cię ciepłym mruczeniem" ...ale kupiłam je via KOCIE SPRAWY, gdy red. naczelną była Pani Maryla Weiss
A teraz? Mozna gdzieś zdobyć kolejne tomiki? Bo ja bym chciała jeszczeeee!

Już znalazłam :D Wygooglałam sobie w wydawnictwie Galaktyka.
Szkoda, że nie mogę być w Lodzi i dostać tomiku z dedykacją... mówi się trudno.

Panie Franciszku..! Dawno nie zaglądałam na forum miau... ale melduje się
kolejna osoba przepadająca za Pana wierszami :ok: :cat3:
Obrazek
Obrazek

Ciri

Post » Pt lis 10, 2006 14:16

[i]Do CIRI i wszystkich, którzy mając w sercu miejsce dla kotów, są tym samym bliscy mojemu sercu.
Tomik "Nie chodzi o to by człowiek miał kota" (86 wierszy) już jest wyczerpany i drugie wydanie mam zamiar zrobić nie wczesniej niż za parę miesięcy, natomiast GALAKTYKA wydaje w tempie błyskawicznym nowy tomik, "Gdy kot przebiegnie ci drogę" i ma on być na niedzielę. Ale robią to w takim pospiechu, że nawet mi nie zdażyli pokazac jak będzie wyglądał. A jeśli chodzi o ew. dedykację - przypuszczalnie mozna bedzie - tak jak przy poprzednim tomiku zakupić ten nowy w firmie krakowskiej, która jest blisko mnie i jesli zamówienie bedzie na tomik z dedykacją, to pan Maciej po prostu podejdzie do mnie i "załatwi". Nie wiem czy mozna na tym forum podawać adres e-mailowy cudzej firmy, więc na razie podaję mój - odpowiem na ew. pytania.
fjklimek@op.pl
Pozdrawiam serdecznie i - powtarzam tu moje "motto" z poprzedniego tomiku:[/i]

Kocie sprawy,
kocie życie,
kocie losy...
chyba więcej
w moich wierszach
nie pomieszczę,
ale s e r c a
jest dla kotów
wciąż nie dosyć
i dlatego
ciągle piszę -
ciągle jeszcze...

Franek
Ostatnio edytowano Pt lis 10, 2006 14:26 przez Franek Klimek, łącznie edytowano 1 raz

Franek Klimek

Od: Nie gru 18, 2005 9:42

Post » Pt lis 10, 2006 14:21

Już wyczerpany? Nic dziwnego :D
Trzeba będzie pobiec po najnowszy :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt lis 10, 2006 14:24

Panie Franciszku, bardzo się cieszę, że znów Pana spotkam w Łodzi i może uda mi się zdobyć dedykację w nowym tomiku wierszy (zeszłym razem miałam szczęście) :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto lis 14, 2006 21:41

Panie Franciszku
Bardzo mi było miło usłyszeć Pana wiersze w dodatku na żywo w Łodzi, bardzo je lubię, choć przyznaję, poznałam Pana dopiero dzięki forum. Przy "On wróci", płacze jak bóbr i wspominam moją już nieobecną kotkę.
Bardzo, bardzo mi było miło poznać i bardzo, bardzo serdecznie pozdrawiam.

Zelka

Od: Śro gru 15, 2004 22:16

Post » Pt lis 17, 2006 13:34

Właśnie przed chwilą nabyłam tomik "Gdy kot przebiegnie ci drogę". Zajrzałam na chwilę. Jak zwykle - cudowne!
Niestety nie doczytałam wcześniej o możliwości zakupienia tomiku przez Kraków z Pana autografem :crying: . Nie będzie Pan czasem powiedzmy w najbliższym roku w Gdańsku?
I jak zwykle - dziękuję za wiersze :love:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob lis 18, 2006 15:23

Franek Klimek pisze:Do CIRI i wszystkich, którzy mając w sercu miejsce dla kotów, są tym samym bliscy mojemu sercu.
Tomik "Nie chodzi o to by człowiek miał kota" (86 wierszy) już jest wyczerpany i drugie wydanie mam zamiar zrobić nie wczesniej niż za parę miesięcy, natomiast GALAKTYKA wydaje w tempie błyskawicznym nowy tomik, "Gdy kot przebiegnie ci drogę" i ma on być na niedzielę.

Udało mi się jeszcze nabyć w internetowym sklepie Galaktyki tomik "Nie chodzi o to by człowiek miał kota" oraz ten najnowszy!
Własnie dziś mi przysłano książeczki. Ogromnie się cieszę i zabieram do czytania! :D :D :D
Obrazek
Obrazek

Ciri

Post » Sob lis 18, 2006 19:27

Piękne wiersze. Przyznam, że twórczość Pana Franciszka odkryłam dopiero dzięki forum :oops: , ale tym lepiej, bo mam więcej wierszy do przeczytania i więcej wzruszeń z tego płynących przed sobą.
Bardzo mi się podoba "Gdyby". Jest taki... prawdziwy :)
Inne zresztą też.
I są też dla mnie, a nie tylko dla dzieci jak większość kocich wierszy :)
ObrazekObrazek

anka_s

Od: Pt paź 21, 2005 7:51

Post » Sob lis 18, 2006 21:53

matko kochana! że ja taaaki wąteczek przeoczyłam :oops: :oops: :oops:

Drogi Panie Franciszku staję z innymi w zastępie oddających hołd Pana twórczości i ... dziękuję.

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Śro gru 20, 2006 18:02

Panie Franciszku, forumowe koty czekają na świąteczny wierszyk specjalnie dla nich.
Choćby tyci-tyci, malutki, króciutki ale taki bardzo swiąteczny, "świeży", jeszcze cieplutki.:s5:

A ja ze swoją kocią bandą bardzo, bardzo serdecznie życzę Panu ciepłych (bo kociarze tak jak koty są ciepłolubni), miłych, nastrojowych chwil w to Boże Narodzenie i wielu dobrych dni w Nowym Roku.
:1luvu:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro gru 20, 2006 18:51

A ja panie Franku chciałam podziękowac Panu za wiersz "On wróci".Ten wiersz pomógł mi przetrwac najgorsze momenty po smierci mojego syneczka-koteczka Jasinka.Gdyby nie to że wierzę w to co Pan napisał że wróci ale w innym futerku to nie wiem jakby sie skonczyła moja żałoba za Jasiem.Dziękuje i pozdrawiam z kocim mruczeniem moich futrzaków.

Gama

Od: Wto gru 05, 2006 20:55

[poprzednia][następna]