Potrzebna pomoc dla kilkudniowych kociat!!!! Teodorek za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 05, 2006 12:12

Halinka zacznie miauczeć. Nasz Haker też mało miauczy i rzadko, za to cały czas traktoruje. :lol: . Miauknie tylko jak go Pysia za mocno skarci, a karci go coraz częście bo łobuziak ją cały czas atakuje.
Pysia po ok. 8-10 dnia zaczeła małego wylizywac i się nim troche opiekować. Na początku delikatnie go podkładaliśmy Pysi jak leżała, a potem to już sama zaczęła się nim opiekować i wylizywać. Teraz ( Haker jest z nami od 21.09) są nierozłączni.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon lis 06, 2006 18:38

Halinka ma juz oczka otwarte. ale najpierw otworzylo sie tylko lewe a w prawym byla szparka. tez traktorkuje :D chcialam podsluchac jak miauczy moja kotka ale ona tez prawie tego nie robi 8O a jak ja miaukne to tylko sie Halinka przestraszy. jutro lub w srode idziemy sie odrobaczyc :D nareszcie. niestety moja kotka w ogole sie malenstwem nie interesuje. totalna ignorancja :cry: za to Adela czuwa caly czas.
powiedzcie mi czy ja juz moge ta poduszke eklektryczna wreszcie wylaczyc, czy caly czas musi byc cieplutko w transporterze? aha i czy moge juz podawac cos innego do jedzenia tez? i kiedy ona zacznie jesc sama?

jestem teraz bardzo zadko bo moj maz zajmuje caly czas laptopa :cry:

daga_27

Od: Czw sie 03, 2006 15:35

Post » Pon lis 06, 2006 19:28

Haker od 4 tygodnia miał podawane mięsko z mlekiem. Miksowałam mięsko - piers kurczak dodawałam mleko i ciągnął to przez butelkę. Równoczesnie rozpoczelismy nauke samodzielnego jedzienia. wlewałam mleko z mięskiem lub chrupkami ( RC Babycat 34) na plaski taki większy talerz ( śniadaniowy) chodził po tym i uczył się jeść po około 10 dniach takiej nauki zrezygnował z butelik zupełnie. Dzisaj Haker kończy 7 tygodni je juz ładnie z miseczki, ale samo mięsko jest blee musi być mleczko ( pije teraz mleko dla kotów firmy gimpet ). Nie może sie przekonac ani do saszetek animondy, ani do puszek mimora, ani hill's. Chrupki je już nierozmaczane. Podjada nawet Biomila Pyski :lol: . Uwielbia tez biały serek najlepiej posypany chrupkami. Wody nie pije podgląda Pysiae jak pije wkłada łąpke do wody obwącha, ale nie liznie. Pije samo mleko zamiast wody.
Z poduszki zrezygnowaliśmy jak miał 3 tygodnie, A własciwie to sam zrezygnował układał sie do spania obok poduszki. W transporter złóż jej jakiś kocyk i przykryj czymś ciepłym np. kawiałkiem polara.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lis 07, 2006 13:35

Teo na poduszce siedział aż mu się znudziło czyli jakieś 2 tyg temu. ;) Dostawał od 4 tyg zmiksowane z animondą mleko. Lubi surowego kurczaka i RC Babycata, wczoraj zjadł trochę saszetki animondy ale po rozgnieceniu wydelcem na papkę ;)

Vinn

Od: Sob kwi 15, 2006 0:15

Post » Pt lis 10, 2006 16:00

Witam!Jakies nowinki o Halince?Czy wszystko ok?Podejrzewam ze wydatki na Halinke nie zmniejszyly sie moge wyslac pare zlotych,jesli mozesz podaj numer konta.pozdrawiam i powodzenia.
Niesia

Niesia

Od: Śro paź 25, 2006 10:18

Post » Nie lis 12, 2006 0:30

hej
jak Halinka dziewczynka
je więcej??
jakies mięsko juz
bo ona chyab juz ma miesiąc co??
daga daj znac co u was :)
Iwona
Obrazek Obrazek