Brit - warto? + Nutra Nuggets i Hills - str.3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 03, 2006 17:56

W takiej cenie chętnie bym kupiła... 8)
Nawet 20-25 kg...
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

Post » Pt lis 03, 2006 17:59

seniorita pisze:
mirka_t pisze:
seniorita pisze:Purina Pro Plan - zwłaszcza gdy kupuje się duży worek to wychodzi ok. 10 zł za 1kg.

Możesz zdradzić gdzie kupujesz Purine Pro Plan w takiej cenie i w jak dużych opakowaniach.

Kupuję u Kasi D., ostatnio była to PURINA PRO PLAN Young & Active 7,5kg.

Gdzie można znaleźć aktualną ofertę i cennik?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lis 03, 2006 22:04

Pleiades pisze:Też miałam Brita i też kotom nie podchodził zupełnie.. W dodatku te małe chrupki - koty je łykały zamiast gryźć... I zapach nawet jak dla mnie niezbyt apetyczny...

Mojej kici też nie bardzo pasują małe chrupki. Chyba jednak zrezygnuję na korzyść Acany... Mam nadzieję ze Wybrednej Księżniczce Misi posmakuje :wink:

mirka_t pisze:Gdzie można znaleźć aktualną ofertę i cennik?

Też jestem bardzo ciekawa, gdzie można znaleźć ofertę KasiD... :)
Szanse jeden na milion mają to do siebie, że sprawdzają się w dziewięciu na dziesięć przypadków.
Obrazek

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00

Post » Sob lis 04, 2006 0:14

Brit to jest dobra karma, lepsza niż Friskies, to napewno, ale problem jest raczej nie w składzie, tylko właśnie w tych malutkich chrupkach - są naprawdę dorbniutkie.

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Sob lis 04, 2006 1:49

mirka_t pisze:
seniorita pisze:
mirka_t pisze:
seniorita pisze:Purina Pro Plan - zwłaszcza gdy kupuje się duży worek to wychodzi ok. 10 zł za 1kg.

Możesz zdradzić gdzie kupujesz Purine Pro Plan w takiej cenie i w jak dużych opakowaniach.

Kupuję u Kasi D., ostatnio była to PURINA PRO PLAN Young & Active 7,5kg.

Gdzie można znaleźć aktualną ofertę i cennik?

w krakvecie jest teraz promo
worek 7,5 kg + 1,5 kg gratis PPP

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Sob lis 04, 2006 2:02

enigma pisze:w krakvecie jest teraz promo
worek 7,5 kg + 1,5 kg gratis PPP

Widziałam, ale nadal wychodzi ponad 10zł za kg, dokładniej 13,32zł. Od jakiegoś czasu kupuję BRIT Cat Adult Chicken w workach po 20kg i za kg płacę 8,25zł. Koty jedzą, nie ma problemów z kupami a do zapachu karmy już się przyzwyczaiłam.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob lis 04, 2006 2:07

Raz kupiłam Brita i nie chciały jeść.
Teraz muszę coś zamówić w KrakVecie. Mam jednorazowo 10% rabatu (za nieporozumienie przy poprzednim zamówieniu) i zastanawiam się, co kupić, czy Pro Plan Delicate (też w promocji 7,5 + 1,5) czy Sanabelle Sensitive. Sanabelle wyjdzie odrobinę taniej, ale mała różnica. Sanabelle Sensitive wiem, że super wciągają, PPP delicate jeszcze nie próbowaliśmy, ale inne PPP, np. Hausecat jedzą chętnie.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob lis 04, 2006 2:19

Kupiłam Brita na spróbowanie.
Koty szaleją za tym.

Z tym, ze moje stado to nie jest grupa reprezentatywna, bo one szaleją prawie za wszystkim :lol:
Choć przyznam, że sa dwie karmy, których ie jedza ze smakiem: Nutrience i Acana
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie lis 26, 2006 12:20

kupiłam Brita
wsuwają obie aż sie im uszy i ogony trzęsa
Śruba - wybredniak przebrzydly, przegryzła opakowanie :D

Acany nie lubią obie... :roll:
nie wspominając RC Indoor.....

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Nie lis 26, 2006 12:51

Klara jadła kiedyś Brita Kitten, bardzo jej smakował. Adult i Sensitive mają jak dla moich futer zdecydowanie za drobniutke chrupki. Tuna ma zdecydowanie większe i kotkow smakuje. Jak na karmę 'rybną' ma też wyjątkowo wysoką zawartość mięsa rybiego.
Brit to karma pokroju Friskies? 8O Chyba tylko cenowo, bo jeśli chodzi o skład to bije ją na głowę, bardziej przypomina ProPlan...

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Nie lis 26, 2006 14:12

Mojej Miście ewidentnie małe chrupki przeszkadzają. Kiedyś kupiłam jej Purine One dla Juniorków, z dość małymu chrupkami - olała całkowicie :twisted:

A z Acaną zobaczymy jak bedzie...Napisalam do producenta z prośba o przysłanie mi próbek :wink:
Szanse jeden na milion mają to do siebie, że sprawdzają się w dziewięciu na dziesięć przypadków.
Obrazek

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00

Post » Nie lis 26, 2006 14:20

Weług mnie brit to średnio niższa kocia półka. Moja rezydentki i rezydent na brita nawet nie spojrzały ,ale u nich tak bywa sanabelle tez odpada :).
Za to kocia rodziców zachwycona, nabrała masy ma piękne futerko i kupalki OKS.

Najcześciej używam jednak brita dla psiów i dla mojej Oykito jest najlepsze zarcie. Szczegolnie jesien - zima.
Jako tanszą alternatywe polecam.
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Nie lis 26, 2006 14:35

srednio niska?!

1. mięso jagnięce i produkty pochodzenia jagnięcego (min 20%), mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min 10%), tłuszcz drobiowy, olej z łososia, ryż, kukurydza, pszenica, drożdże browarniane, pulpa buraczana, olej słonecznikowy, minerały, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E, tauryna.

2.jagnięcinq (min 8%), kukurydza, mączka drobiowa, kukurydziana mączka glutenowa, ryż, tłuszcz zwierzęcy, olej roślinny, mączka jagnięca, podroby drobiowe, chlorek potasu, chlorek choliny, węglan wapnia, tauryna.

1 to Brit light, 2 to Hills.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie lis 26, 2006 14:36

PPP ma miesa 18 % o ile dobrze pamietam.
a w bricie chrupki faktycznie, neistety zbyt male, niemniej poki co jest to jedyna karma ktora nie wywolala struwitow (ODPUKAC!) u moich kotow i na oko bardzo im sluzy.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie lis 26, 2006 22:13

Jeśli chodzi o Brita to smakuje a owszem,ale wywołała uczulenie :cry: [/b]
Kicia,Złotka,( Klara,Filuś,Morti -śpij spokojnie)Avi i Niutek.

Monika D.

Od: Pon paź 30, 2006 0:05

[poprzednia][następna]