Czarna Jasia w nowym domku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 02, 2006 0:59 Czarna Jasia w nowym domku

Początek historii tej kici jest tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47 ... arna+jasia Jasia, a właściwie Jasia -Kasia, bo tak ją mój wujek woła zadomawia się w nowym domku. LUUUDZIE!!! czemu nikt mi nie powiedział, że ten kot jest taki wielki i taki piękny z ogromnymi oczkami??? (Dla nie zorientowanych Jasię z Krakowa wiózł w poniedziałek mój TZ i bratowa, ja ją zobaczyłam dopiero dzisiaj) ŚŚŚŚliczna jest!
Jeszcze bardzo nieśmiała, szczególnie,że goście do chaupy się zwalili i każdy chciał kota oglądać... Jasia stwierdziła, że najbezpieczniej będzie pod stolikiem od telewizora:
Obrazek

ale te goście (głównie ciotka Andorka i ciotka Ewa) uparły się, że kotowi trzeba pazurki obciąć i zwierzątko wymiziać:

Obrazek

no to obcinamy:
Obrazek

i jeszcze jeden

Obrazek

Tylne łapki też!!!

Obrazek

a było co obcinać:

Obrazek

jeszcze mizianko (żeby nie było,ze kota tak strasznie męczą) :P :

Obrazek

Obrazek

i nareszcie bezpieczna w kątku pod telewizorem

Obrazek

A jak tylko gości nie ma Jasia śpi ze swoim panem w łóżku, mruczy już troszkę, liże po uszach i kombinuje jak tu na segment da się wskoczyć.
I ukłon do Ryśki: jak wszystkie koty we wszystkich przytuliskach byłyby tak wypasione to koci świat byłby piękny... A ja teraz pewno mam ją odchudzać???... :D
Następny fotoreportarz zapowiadam na piątek wieczór
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lis 02, 2006 1:21

Jak dobrze czytać takie wątki!!! :lol: :D :D Jasia, po minie sądząc, była nieco zdeprymowana tym obcinaniem pazurków :lol: Fotorelacja wspaniała :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lis 02, 2006 10:50

No, nareszcie Jasia jest u siebie :D
I jak ładnie dała sobie pazurki poobcinać!
No, mówiłam, że to kot idealny :1luvu:
Andorko, fotorelacja fantastyczna. Prosimy o jeszcze :D
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Czw lis 02, 2006 11:47

Powiem szczerze,ze po wojnach jakie muszę stoczyć z moją Drahmą w sprawie pazurków byłam zaszokowana spokojem z jakim Jasia oblucje przyjęła, troszkę się wyrywała, ale podejrzewam, że bardziej z powodu wywleczenia jej ze spokojnego kątka niż samego obcinania.
Obrazek

andorka

Post » Pt lis 03, 2006 14:38

kurcze... tylko chwile forum nie czytałam, patrzę... a Jasia ma dom! Wspaniała wiadomość :-)

Czekam na kolejne zdjęcia - ona jest prześliczna, taka mini czarna pantera (choć nie taka mini ;-) )

Pozdrawiam :-)

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Pt lis 03, 2006 23:33

Jak obiecałam, to nie mam wyjścia, oto następny fotoreportarz. Ciotki pojechały z wyprowiantowaniem i żwirkiem na najbliższe 2 miesiące, ale że kicia jeszcze troszkę nieśmiałą, nie zaglądała w przyniesione tobołki tyko wlazła pod łóżko czekając na dalszy rozwój sytuacji. Jednak wstrętny aparat i tam ją wytropił

Obrazek

znalazł się jednak sposób na namówienie panny na wyjście "na pokoje":

Obrazek

patyczek z piórkami to jest to to czarne panterki lubią najbardziej :P

Obrazek

Obrazek

ale nawet piórka czasami kotka nudzą i kot wtedy się odyma na cały świat

Obrazek

i idzie na jedno z ulubionych miejsc przeznaczonych do spania, czyli na kanapę przy nogach pana

Obrazek

ewentualnie zawsze można popatrzeć co siędzieje na świecie za oknem z własnego kocyka

Obrazek

Ciąg dalszy wizyty nie został uwieczniony, bo Jasię troszkę deprymuje mój aparat wydający różne dźwięki, ale było czesanie kota (bez protestów, a wręcz z aprobatą zainteresowanej) mizianie po brzuszku skwapliwie wystawianym i przytulanie kota "w całości".
Poza tym Jasia nie sprawia żadnych kłopotów, śpi grzecznie w łóżku, nic nie rozrabia, tylko jeszcze trochę jest nieśmiała gdy ktoś obcy przychodzi do domu, ale myśę, że to przejdzie z czasem, bo po paru mninutach już wychodzi " z kątka" i interesuje się gośćmi, wujka wita już przy drzwiach gdy ten wraca do domu nawet po krótkiej nieobecności.

I tyle byłoby na dziś, kolejna fotorelacja w przyszłą niedzielę.[/img]
Obrazek

andorka

Post » Sob lis 04, 2006 16:25

Zdjęcia piękne, aż się łezka w oku kręci jak na nią patrzę. Wreszcie u siebie :spin2:
Andorko, Jasia miała ogromne szczęście, ze trafiła do takiego fantastycznego domu :D
ObrazekObrazek

bechet

Post » Sob lis 04, 2006 18:14

Jakie czarne cudo :1luvu: zupełnie jak moja Pelcia, tylko, że Pelci nie trzeba odchudzać :D
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob lis 04, 2006 21:54

genowefa pisze:Jakie czarne cudo :1luvu: zupełnie jak moja Pelcia, tylko, że Pelci nie trzeba odchudzać :D

Ooo, no wypraszam sobie :wink:
Jasia też nie jest gruba. Jasia jest...hmm...Jasia jest po prostu jasiowa. I taka ma być. I już. :wink:
ObrazekObrazek

bechet

Post » Sob lis 04, 2006 22:03

Jasiu a po co oni ci tylnie pazurki obcinali? Wszak ty dama jesteś, tylnimi nie drapiesz :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie lis 05, 2006 2:19

Nie drapie, nie drapie, ale długie były i wolałam obciąć, zaczepiała się troszkę jak chodziła po wykładzinie dywanowej, ja to tylko dla kociego komfortu, swoim dziewczynom bardzo rzadko ale też przycinam.

Poza tym nie pisałam nigdzie,że Jaśka gruba tylko, że dobrze odchowana na wikcie Ryśki i zeby NIE PRZYSZŁO mi jej odchudzać jak stwierdzicie, że kocisko zapasione... :D Ona jest faktycznie taka miśkowata
Obrazek

andorka

Post » Czw lis 16, 2006 19:48

Co tam słychać u mojej dziewczynki?
Jak się sprawuje?
ObrazekObrazek

bechet

Post » Czw lis 16, 2006 20:25

Super wiadomość! :dance: :dance2:
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Czw lis 16, 2006 20:32

Andorko, wszystkie koty od ryśki są cuuudne, wiem coś o tym, bo mam od ryśki Agatkę :D
Cieszę się, że Czarna Jasia znalazła taki super domek :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw lis 16, 2006 20:48

Jaśka udomowiła się "na fest" zdobyła już górę regału, poluje na żyrandol, śpi z panem na kanapie (jeśli akurat nie łobuzuje) zabawka - hit nakrętka od butelki. Rano sprawdza czy pan pamięta, że ma kota - trąca łapką do uzyskania zainteresowania, a pote chodu... Spokojnie reaguje już na gości - nie chowa się w kąt, tylko przychodzi, obwąchuje i po paru minutach wywala się kółkami do góry "głaskaj, drapaj mnie po brzuszku". Ot po prostu kot w SWOIM domu, parę zdjęć dorzucam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

andorka

[następna]