Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 28, 2006 11:16

Nie, my tej granicy nie możemy przekroczyć już i tak nie jest łatwo wszystkie kotki po równo wypieścić, najgorzej jest rano bo każdy kotek musi dostać inną karmę : Tośka na odchudzanie, Punia dla seniora(ona bardzo wolno je) Tommy dla kociaków i on na dodatek musi częściej jeść.
Dlatego Tommy ma stołówkę w łazience.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto paź 31, 2006 10:34

Walczymy nadal z grzybkiem i czuje się tak jak na bombie zegarowej.
Czekam kiedy nam coś wyskoczy, przeglądam ciągle punie i Tośkę.Kurcze nie byłam przygotowana na walkę z grzybem.
Nawet pobiegłam do dermatologa bo mi wyskoczyła wysypka na rękach ale okazało się że to uszkodzona skóra po środkach chemicznych.
Trochę pani dermatolog mnie uspokoila ale tylko trochę, powiedziała, że mamy normalnie żyć i nie przesadzać. Po przesadnym sprzątaniu mieszkania Tośka straciła głos dostała zastrzyk i jej przeszło.Okazuje się że Tośka jest alergikiem :cry:
Tommy nasze maleństwo od niedzieli jest niemrawy ciągle śpi i pokasłuje,
dzisiaj znowu musimy iść do weterynarza zaniedługo to się tam chyba przeprowadzimy.Martwię się.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Czw lis 02, 2006 11:32

Tommy bardzo chory, walczymy o jego życie.
Obrazek

zunia

Post » Czw lis 02, 2006 11:58

Co się stało biednemu Tommiaczkowi?

Trzymam kciuki :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw lis 02, 2006 13:28

Tommy ma białaczkę, zapalenie oskrzeli, kłopoty z oddychaniem,jest karmiony strzykawką jeżeli na USG wyjdzie guz to przed nami ciężka decyzja, kupki czarne.Wzmacniamy go ale wygląda to bardzo źle, nawet nie ma on siły dojść do kuwety.Nadodatek nie izolowałam go od Puni i Tośki.Wieczorem będziemy wiedzieć co dalej.
Obrazek

zunia

Post » Czw lis 02, 2006 13:35

Zunia :(.
Ale skoro szukacie guza to nie białaczka zakaźna.
:ok: trzymam kciuki za dzieciaczka.

ariel

Post » Czw lis 02, 2006 13:40

Miał robiony test i wyszedł pozytywnie.Przygarnęliśmy go z mocną biegunką i z grzybkiem teraz jeszcze na nosku zrobiło się bardzo brzydko.
Pomyliłam się nie USG a prześwietlenie.
Obrazek

zunia

Post » Czw lis 02, 2006 13:44

Zunia, białaczkę można wyleczyć.
Podejmując decyzję pamiętaj o tym. Leczenie jest długie, ale na szczęście tanie.

Ta czarna kupka bardzo mnie martwi :(.

ariel

Post » Czw lis 02, 2006 13:56

Zunia on jest śliczny :lol: nareszcie zobaczyłam jak wygląda ,czyściutki i zadbany,dobrze mu u was.izaA ja tą granice przeskoczyłam ,mam 5 kotów ,nie wiem kiedy ,nie wiem jak ale napewno świadomie :wink: Boje sie że TŻ jeszcze cos narozrabia ,teraz on zaczyna ,nie ja ja już wiem że to co mamy rto już za duzo ,ale jemu Kropka tak wpadła w sece,no rtunku wołam inaczej oddam jedno z drugim :evil: Zunia ja z Misiem nie miałam problemów,nawet żołądkowych,,czyściutki,uszka ,wszystko OK.No tylko troszke z ty6mi szmerami w oskrzelach ,ale ja go wziełam ot tak bo z Kropcią szłam,ona kichał on okaz zdrowia..... trzy zastrzyki i już ,a teraz coś z oczkami ale Małgosia pisze że jest już lepiej,z czego ogromnie się ciesze.Kciuki trzymam z towarzysza doli i niedoli w niewoli jakiej byli ,życie im uratowali ale w klatce ,zimno ena dworzu ,ech biedaczki z nich były.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lis 04, 2006 18:30

Tommy umarł w czwartek wieczorem.Jego organizm nie reagował na leki.
Z środy na czwartek całą noc się dusił,posiusiał się.Antybiotyk ani nic innego nie pomoło.Nie wiem czy kiedykolwiek przestanę płakać, płaczę jak przebudzę się w nocy, płaczę jak idę spać i jak się budzę, cały dzień płaczę.
Tomiczek jak do nas przyszedł miał biegunkę ale wyleczyliśmy, póżniej walka z grzybkiem, który przerodził się w zakarzenie.Następnie zapalenie oskrzeli antybiotyki i inne rzeczy nie działały, mały tracił oddech, przestał jeść pić.Był dokarmiany najpierw strzykawką był kłuty, test na białaczkę pozytywny nie zdążyliśmy z nią walczyć, płuca nie wytrzymały.
Tylko tydzień był wesołym kociakiem wprawdzie na lekach.
Pomimo grzybka spał z nami w łóżku, teraz nie wybaczyłabym sobie gdyby było inaczej.
Obiecałam Tomiczkowi, że wyleczę go z grzybka i nawet może być łysawy
to i tak wszyscy będziemy go kochać....nie dotrzymałam obietnicy.

Do końca mojego życia będę za nim płakać i nie da się napisać co czuję.
Nie mogę już nic więcej pisać nie potrafię.To chyba mój ostatni post.
Obrazek

zunia

Post » Sob lis 04, 2006 18:35

Zunia ,tak bardzo ,bardzo mi przykro ,przytulam cię mocno,siedze i rycze ,kurcze dlaczego,no dlaczego zawsze coś musi być nie tak ,....Tomiczku biegaj za motylkami po bezkresnych łakach ,ty już wolny jesteś :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lis 04, 2006 18:38

Zunia, współczuję :cry:

Śpij, Tommiku [']

ariel

Post » Sob lis 04, 2006 21:52

Bardzo mi przykro, Zuniu.
[']
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Sob lis 04, 2006 21:54

:cry: :cry: :cry:

[']