Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2006 17:09

Rennatta pisze:I w dodatku jest obłudna,prowadzi blog dotyczący pomocy innym zwierzętom.
Oto link do jej bloga:
www.pomagacz.blog.onet.pl
Pisze tam bardzo dużo o pomocy dla innych zwierząt,w swoich wątkach na Forum Collie też pisze jak bardzo chce pomagać zwierzętom,oburza się na osoby,które je krzywdzą 8O - naprawdę nie rozumiem jak można być w tym wieku tak obłudnym i dwulicowym - w głowie się nie mieści.....
Na Forum Collie też chyba trochę grunt się jej palił pod nogami,bo wykasowała swoje zdjęcia z wycieczki na forum.
Na tym forum bardzo często się zwierza ze swoich problemów,z tym co u niej się dzieje,ale nawet tam nawet słowem nie wspomniała,że pojawił się u niej jakiś kotek.
Wspomniała też tam,że w czasie wakacji zarabiała m.in. w cukierni,więc chyba jakieś własne pieniążki ( niezależne od rodziców ) chyba ma?
Kręci i kłamie jak się da :(

Skąd wy wiecie, że to jest jej blog?
Jeśli to jest jej blog, to ja nic nie rozumiem.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Wto paź 31, 2006 17:10

Myślę, że to brak wpojonego w domu poczucia moralności, dziewczyna ma mentalność Kalego, nie rozróznia dobra od zła ....
Prawdopodobnie rodzice też nie rozróżniają i jej nie nauczyli - i tak ją wychowali, pewnie nie widzą problemu, może nawet uważają, że nic się nie stało i że córeczka zaradna ....
Przykre.
Mam nadzieję, ze nie pojawi się tu pod innym nickiem.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 31, 2006 17:23

Pipsi pisze:Skąd wy wiecie, że to jest jej blog?
Jeśli to jest jej blog, to ja nic nie rozumiem.

To jej blog na 100%. Znałam go jeszcze zanim poznałam dogomanię i miau.
Ja też nic nie rozumiem... 8O
Obrazek

katya

Od: Pon wrz 04, 2006 21:08

Post » Wto paź 31, 2006 17:48

Przeczytałam wątek na forum collie. I mimo tego, że tej Kalejdoskop nie wierzę, to oni mają rację, co do jednego. Jak na razie to to, że ta dziewucha nie zbiera na RIO, to są tylko domysły. Nie ma na to, żednych dowodów. Na dogo się przyznała, tu nie. A może ktoś już był u niej??? Proszę zamknijmy wrescie tę sprawę. Jeśli ktoś był uniej, to niech powie, co widział, chyba, że z jakiś powodów nie może. A pokrzywdzone osoby, moim zdaniem, jeśli ona rzeczywiście oszukuje, to powinny złoży doniesienie na policję. Ja nie wierzę, że ona się czegokolwiek nauczyła. Że nie oszuka kogoś jeszcze raz, skoro zrobiła już to dwa razy. A Ci ludzie na forum collie, swoją drogą, są dziwni, bo jak można dbac tylko o rasę collie i miec w nosie wszystkie inne zwierzęta.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Wto paź 31, 2006 18:36

nie no kochani nie przesadzajmy takich gdyban to setki moga byc...wazne zeby w koncu sie do wszystkiego przyznala i oddala to co sobie przywlaszczyla bo ja naprawde w kota nie wierze...a ponad to nie wyobrazam sobie pomagac od samego poczatku za czyjas kase...rozumiem pomagam jakiemus zwierzakowi i nagle powinela mi sie noga ale cos takiego?hmm moze to zabrzmi dziwnie ale ja jak wiem ze moge sobie nie poradzic to np nie biore zwierzaka czy nie zabieram sie za jednorazowa pomoc...dziwna ta sprawa dla mnie i naprawde chcialabym zeby to sie jak najszybciej rozwiazalo...

aha chcialabym zapytac czy przypadkiem nikt z Was na gg nie dostal oferty zakupu obrazka od uzytkownika ktory za kazdym razem pisze co innego
zachecam do zapoznania sie z tym watkiem:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33561

kostek

Od: Pon cze 20, 2005 11:04

Post » Wto paź 31, 2006 18:47

kostek pisze:nie no kochani nie przesadzajmy takich gdyban to setki moga byc...wazne zeby w koncu sie do wszystkiego przyznala i oddala to co sobie przywlaszczyla bo ja naprawde w kota nie wierze...a ponad to nie wyobrazam sobie pomagac od samego poczatku za czyjas kase...rozumiem pomagam jakiemus zwierzakowi i nagle powinela mi sie noga ale cos takiego?hmm moze to zabrzmi dziwnie ale ja jak wiem ze moge sobie nie poradzic to np nie biore zwierzaka czy nie zabieram sie za jednorazowa pomoc...dziwna ta sprawa dla mnie i naprawde chcialabym zeby to sie jak najszybciej rozwiazalo...

aha chcialabym zapytac czy przypadkiem nikt z Was na gg nie dostal oferty zakupu obrazka od uzytkownika ktory za kazdym razem pisze co innego
zachecam do zapoznania sie z tym watkiem:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33561

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48828 : to jest watek tej osoby na miau. Szczytne intencje nie wystapily, a ceny obrazkow zmienialy sie w zaleznosci od zainteresowania kupujacych... Nie mowiac o tym, ze byly po prostu wziete z sufitu :roll:
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Wto paź 31, 2006 18:55

o to widze ze na miau wiecej sie udzielal no i juz od dawna...przeczytalam ten temat rozsmieszyl mnie ten wyjazd za granice...swoja droga schronisko pod Warszawa mialo byc niby Korabiewicami a tam p.Magda Szwarc nic o takowym pomysle nie wie...

kostek

Post » Wto paź 31, 2006 19:15

Vinn pisze:
Może ona coś bierze.... To by tłumaczył o dziwne zachowanie i żądzę pieniędzy.

No bierze...Kasę od naiwniaków :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto paź 31, 2006 19:58

mjs pisze:
Vinn pisze:
Może ona coś bierze.... To by tłumaczył o dziwne zachowanie i żądzę pieniędzy.

No bierze...Kasę od naiwniaków :D

Nie sądzę, żebyś naiwność utożsamiała z chęcia pomocy? Za dobrze Cię znam mjs :evil:
Dzisiaj dostałam maila z konta Kalejdoskop, pisany być może przez jej ojca(z adresem mailowym do tegoż). W każdym razie zaproponowano mi zwrot pieniędzy- więc jest to możliwa opcja. Ze swej strony- nie skorzystam, bluzy zostaną oddane do domu, gdzie się nie przelewa i na pewno noszone będą z wielką radością. W ten sposób pieniądze zostaną przeznaczone niejako pośrednio na dobry cel.

Edit:
właśnie dostałam potwierdzenie- pieniążki trafiły do iwony_35- dziekuję za dotrzymanie słowa...
Ostatnio edytowano Śro lis 08, 2006 20:30 przez Blond Tornado, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Wto paź 31, 2006 23:25

Też dostałam mail'a. Myślę, że napiszę temu panu, żeby wpłacił pieniądze na Fundację Kasi D. Wpłaciłam na podawane prze Kalejdoskop konto 21 zł, to niedużo, ale zawsze...
A misia pewnie też dopakuję do paczki na "Pomóż dzieciom przetrwać zimę".
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lis 01, 2006 14:34

Ja też dostałam pw. Odpisałam, żeby odliczyć realną cenę płyt, które dałam swoim uczniom, a resztę przelać na konto dla łódzkiej ośmiornicy. Sądzę, że tak będzie ok. Czekam na potwierdzenie przelewu, poinformuje jak wpłynie i na co poszły pieniążki.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro lis 01, 2006 16:10

kostek pisze:u "nas" na dogo ktoras z dziewczyn pytala sie dlaczego kasy nie wplaca na konto naszego psiego funduszu to tlumaczyla sie ze woli miec pieniazki do reki bo tak jest pewniej...

nie orientuje sie ale moze tez cos takiego zrobcie jesli nie macie?na dogo nazywa sie to alarmowy fundusz nadzieji na zycie w sklad "zarzadu" wchodza 3 dogomaniaczki i jesli potrzebna jest jakas kaska na danego potworka to po prostu tam wplacamy i jestesmy wszyscy pewni ze na pewno kaska tarfi na ziwerzaki...z psiego bazarku tez wieksza wiekszosc chyba i wszyscy w tej chwili nawet,zamiast do siebie wplacac kase przekierowuja na alarmowy fundusz...

Kostek - zapominasz tylko o jednym - takie działania są niezgodne z prawem a AFN miał być (może już jest) oficjalnie zarejestrowaną fundacją
dopóki tak nie jest to są nadal wpłaty na konto prywatne osoby fizycznej
ObrazekObrazek

irma_g

Od: Pt gru 09, 2005 20:23

Post » Śro lis 01, 2006 19:44

juz jest fundacja...ale nie rozumiem dlaczego wplaty na konto prywatne jest nielegalne

kostek

Post » Czw lis 02, 2006 1:09

ja tez dostałam pw od ojca Kalejdoskop. podałam konto Fundacji Kasi D., w końcu pieniądze miały pomóc.

szkoda... szkoda, że to taka młoda osoba...
Obrazek

Luniasta

Od: Śro gru 28, 2005 10:36

Post » Czw lis 02, 2006 1:33

Ja myślę, że jest jednak jakieś szczęście w nieszczęściu... może to odpowiedni moment, aby zacząć korzystać z aukcji na www.adopcje.org ? Dyzio stworzył wspaniały system, który umożliwi też identyfikację osób biorących udział w aukcjach... może to coś da? Może to coś zmieni? Czytam wątek od początku i strasznie mi przykro, że jedna osoba potrafiła zasiać tyle wątpliwości w stosunku do ludzi pomagającym zwierzętom... nikomu nie można ufać - to wiemy od dawna, ale na miau zawsze była wspaniała atmosfera z dużą dozą zaufania wobec siebie... :(
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

[poprzednia][następna]