BIG MAC , czyli rudzielec spod szkoły

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lis 01, 2006 0:13

Dzisiaj wieczorkiem przyszła Duża i jakies małe, mieli ze sobą cos takiego żółtego, co się świeciło i mialo zęby...i powiedziała, że nie dostenę cukierków tylko gerberka...Nie wiem dlaczego Duża narysowała sobie wąsy jak u kota...ja ją i tak lubię...
Ale prawdziwa heca się zrobiła, jak spod szafy wylazł mój kolega. Znamy się krótko - wpadł na chwilę sprawdzić, czy nie zostalo cos do jedzenia...
Duża go oczywiście złapała, wyjęła z kieszeni takie pudełeczko i z tym pudełeczkiem coś pogadała, a potem...przyjechał wet. No i kolega pojechał z tym wetem. A Duża jeszcze posiedziała i jak wychodzili to obiecała, że jeszcze tu wróci.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Śro lis 01, 2006 15:29

Duża wróciła, ale bez kolegi. bo kolega ma ranę ciętą na grzbiecie- Duża tłumaczyła, że pewnie chcial pod czyms przejść...Musiał zostać u weta. Ale mnie pozdrawia.
Ja dzisiaj dostałem czysty kocyk, bo stary poszedł do prania i Duża mnie wyczasała, bo się dałem. Zrobiłem jej za to jedną ósemkę !
A potem rozmawialiśmy o tym, że jeszcze nikt się nie :1luvu: ... ale jeszcze poczekam. W końcu jestem naprawdę bardzo męski...
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Śro lis 01, 2006 22:02

Big Macu, przekaz Dużej, ze ma się położyć i sama wyzdrowieć, bo jak tak będzie latać chora, to nikomu niczego dobrego to nie przyniesie :twisted:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw lis 02, 2006 20:32

Może az tak zle nie będzie - Duża dostała jednego maila z pytaniem o MNIE...Ale ja i tak postanowiłem wziąc sprawy w swoje łapy - gsy uchylono okno od świtlicy - a byłem akurat na przechadzce - wszedłem do środka i troche sie zaprezentowałem. Bardzo podobałem się dziewczynom. Jedna nawet zlożyła mi propozycje - ale ja po krótkiej naradzie z Dużą odrzuciłem - ja muszę miec domek wychodzący, ale nie w pobliżu ruchliwej ulicy...po prostu taki wyrosłem - syn dzikiej kotki, który pokochal Dużych, ale kocha również spacery... Więc dalej czekam. dobrze, że jest ta KOTłownia...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Czw lis 02, 2006 20:46

Do rudych to taka inna miłość jest. Jakoś zawsze myślałam, że nie będę mieć rudego kota bo.... ma różowy nos :roll: :oops: 8O
No i myślałam tak jeszcze, jak się jechaliśmy do schronu dokocić. Wróciliśmy z tym oto:
Obrazek
Big Mac czeka na miłośników różowych nosów :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pt lis 03, 2006 20:54

No i wszystkich zaskoczyłem...nie, domku jeszcze nie mam, ale...Pan Adaś, wozny, wpuszcza mnie do Świetlicy...to nie jest taka świetlica, jak duża pisała, ale cos innego. Tam jest duzo mniejszych Dużych i wszyscy mnie biorą na kolana i głaszczą...oj, chyba niedlugo się stane najbardziej miziastym z miziastych....a może wtedy będzie łatwiej mi znalezc domek ? Duża napisze - POTWORNIE MIZIASTY, NAKOLANKOWY KOCUR... no i stanie się...
Ech, rozmarzyłem się...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lis 05, 2006 2:54

W górę BM :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Śro lis 08, 2006 16:07

Big Mac czy już stałeś sie potwornie miziastym kotem i dlatego nie piszesz co u ciebie, tyle dni ciszy :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lis 08, 2006 19:51

[i]było cicho, bo...właściwie żadnych nowych wieści. duża przychodziła z jedzonkiem, wysypiałem się na krześle w swietlicy szkolnej, a czasem łaziłem po różnych kolanach...Jest ciepło, są Duzi, ale...przydałby się DOMEK, oj przydał.
Tymbardziej, że dzisiaj po raz pierwszy widziałem Dużą w akcji...to znaczy jak prychnęłą na pewnego Dużego, który chciał przeniśc moje miseczki spod dachu pod drzewo. Powiedział - ten Duży - ze ja mu wchodze na maske samochodu i ze mu w końcu ta maske uszkodzę. Wtedy duża kazała mu odniesc te miseczki z powrotem, i powqiedziała, że jeśli jeszcze raz to zrobi, to juz ONA zajmie się jego osobistą maską...
A potem posiedzielismy i pogadalismy i sie dowiedziałem, dlaczego Duża nie chciała podjąc pracy w straży dla zwierząt . Powiedziała, że pewnego snia może nad sobą nie zapanowac.
A swoja drogą to temu od miseczek to by sie należało.
Domku, znajdz sie. Juz jestem miziasty. I piekny. Gruby i puszysty. Pogadam z duża, to zrobi mi zdjęcia.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Czw lis 09, 2006 11:53

Oj, pogadaj, Big Macu, pogadaj.
Jak domek zobaczy takiego przystojniaka, to nie ma zmiłuj, zakocha sie jak nic!
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Sob lis 11, 2006 15:53

Moja pani ma niebieskie oko i dziwny nos...Bylby z niej niezly kot....
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Sob lis 11, 2006 15:55

Myślę, że moja pani opowie wam co sie wydarzyło. Jestem z niej dumny.Bardzo.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro lis 15, 2006 9:15

No to czekamy - a jak Pani nie opowie, to może Ty coś szepnij :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lis 15, 2006 18:31

Pani stanęła w obronie terytorium Big Maca....i oberwała. Miała złamana chrząstke nosową ( do dziś ja boli, jak jej robię nosek-nosek ), ale napastnik też zdrowo oberwał. Pani powiedziała, że chce jak najszybciej zapomniec o tym wydarzeniu i jak najszybciej znalezć mi dom...
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro lis 15, 2006 18:31

Pani stanęła w obronie terytorium Big Maca....i oberwała. Miała złamana chrząstke nosową ( do dziś ja boli, jak jej robię nosek-nosek ), ale napastnik też zdrowo oberwał. Pani powiedziała, że chce jak najszybciej zapomniec o tym wydarzeniu i jak najszybciej znalezć mi dom...
Obrazek

Obrazek

caty

[poprzednia][następna]