Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 26, 2006 13:18

No dobrze,ale ktoś ma z nią jakiś bezpośredni kontakt?
Mój pomysł jest taki,aby ktoś podliczył ile ona zarobiła na Kocim Bazarku
i niech całą tę sumę przekaże na daną Fundację czy Schronisko
( oczywiście,musi przesłać wtedy kopię wpłaty ) - a jeżeli nie to policja.
Nie ma się co cackać. Sądząc po przedmiotach jakie sprzedawała nie pochodzi ona z rodziny,gdzie się nie przelewa. :x
Jestem za tym,żeby jednak to zdecydowanie zakończyć,a nie zapomnieć i cześć.
Oszukała nas,oszuka też innych, na innym forum. :evil:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pt paź 27, 2006 3:10

Hm no właśnie dotarłam tutaj z dogo i wywaliłam takie oczy:
8O 8O 8O 8O 8O

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Pt paź 27, 2006 17:27

Myślę, że skoro nasz Kalejdoskop ma 17 lat to nie mogła jednak w tamtym roku jako Kasia_M przychodzić z mężem.... (dogomania). Poza tym osoba z dogo chyba działała w Warszawie... Szkoda, że ktoś z Bazarku nie ma Jej adresu...
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pt paź 27, 2006 17:48

A może ktoś ma? Powinien być na przesyłce wpisany jako nadawca. Chyba, ze wpisana jest jakaś fikcja.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 27, 2006 18:28

Nie brałam udziału w aukcjach tej dziewczyny , ale postanowiłam się wypowiedzieć.
Po pierwsze nie rozumiem postawy jej rodziców.
Skoro jest to konto jej taty , to chyba widział , że wpływają mu pieniądze na konto od dość dawna . Nie wierzę , że nie wiedział . Wyciągi z konta przychodzą a jeśli to konto internetowe to tym bardziej !.
Poza tym ktoś z forum rozmawiał telefonicznie z rodzicami tej dziewczyny .
Jak ja bym się dowiedziała , to na głowie bym stanęła , żeby wszystko wyjaśnić i oddać pieniądze co do grosza .
A jej ojciec mówi , że wie?
To jakaś chora sytuacja.
Proponowałabym zgłościć doniesienie na policję o wyłudzenie pieniędzy.
Policja się tym zajmie i sprawdzi co ona ma na sumieniu.

Dla Policji adres z pewnością nie jest przeszkodą. Nie takich oszustów znajdowano.
Ostatnio edytowano Pt paź 27, 2006 18:30 przez Agaaa, łącznie edytowano 1 raz

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt paź 27, 2006 18:50

Policja trafi na pewno po numerze konta

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

Post » Pt paź 27, 2006 18:59

Slonko_Łódź pisze:Myślę, że skoro nasz Kalejdoskop ma 17 lat to nie mogła jednak w tamtym roku jako Kasia_M przychodzić z mężem.... (dogomania). Poza tym osoba z dogo chyba działała w Warszawie... Szkoda, że ktoś z Bazarku nie ma Jej adresu...

alez wiadomo, gdzie ona mieszka
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt paź 27, 2006 19:24

mokkunia pisze:A może ktoś ma? Powinien być na przesyłce wpisany jako nadawca. Chyba, ze wpisana jest jakaś fikcja.

Na papierze, w który zapakowany był miś, którego dostałam tydzień temu, adres nadawcy był nieczytelny, wpisany chyba ołówkiem i całkiem zatarty, domyślam się tylko imienia (najbardziej widoczne)...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt paź 27, 2006 19:40

Katia80 pisze:
mokkunia pisze:A może ktoś ma? Powinien być na przesyłce wpisany jako nadawca. Chyba, ze wpisana jest jakaś fikcja.

Na papierze, w który zapakowany był miś, którego dostałam tydzień temu, adres nadawcy był nieczytelny, wpisany chyba ołówkiem i całkiem zatarty, domyślam się tylko imienia (najbardziej widoczne)...

ja juz dawno wywalilam swoja paczke :(
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt paź 27, 2006 20:40

O aferze z kasią_m czytałam na dogo.
A ten wątek dopiero dzisiaj zauważyłam (wcześniej jakoś nie wchodziłam). Przed chwilą czytałam również fragmenty wątku o kasi_m na molosach. Tam jest mowa o jakieś 17-letniej dziewczynie, która wyłudzała pieniądze (jeśli dobrze zrozumiałam, to zbierała na jakieś schronisko). Czyżby to była nasz kalejdoskop???
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob paź 28, 2006 0:42

CoToMa pisze:O aferze z kasią_m czytałam na dogo.
A ten wątek dopiero dzisiaj zauważyłam (wcześniej jakoś nie wchodziłam). Przed chwilą czytałam również fragmenty wątku o kasi_m na molosach. Tam jest mowa o jakieś 17-letniej dziewczynie, która wyłudzała pieniądze (jeśli dobrze zrozumiałam, to zbierała na jakieś schronisko). Czyżby to była nasz kalejdoskop???

Na molosach nie czytałem, ale na dogo w wątku o kasi_m pojawia się Panda89, a ktoś o tym nicku przewinął się także w wątku kalejdoskop. Pisałem już o tym tutaj, ale przeszło bez echa.
Może teraz ktoś zauważy ;)

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob paź 28, 2006 1:22

Tiiiaaaa...
A ja się zaczęłam dziwić jak przeczytałam te alarmujące posty o Rio - bo zanim one się pojawiły, zaraz po zalogowaniu na forum, Kalejdoskop ofiarowywała się jako dom tymczasowy dla kotka. Tyle tylko, że jak jej dziewczyny zaczęły podsuwać konkretne propozycje kotów, którym trzeba pomóc, zaraz się okazało, że jednak nie, bo rodzina się nie zgadza :?
Tu jest wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=18 ... wy#1819129
No i w wątku stoi jak byk, że Kalejdoskop wszystko dla kota ma (jak to się ma do wersji z zakupem transportera dla kota?)
Mam transporter, kuwete, miski, rekawice do czesania, zabawki itp.

No i dosłownie zaraz potem wyskoczył tamat Rio i informacja, że zostaje u nich.
Nawet chciałam coś napisać i poprosić o wyjaśnienie, ale zganiłam się w duchu za własną podejrzliwość i nic nie zrobiłam. Głupia byłam...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob paź 28, 2006 10:45

Rennatta pisze::evil:
Przecież tymi rzeczami,którymi handlowała mogła równie dobrze ( i legalnie ) handlować na Allegro,bez wymyślania jakiś historyjek,lub wręcz pisząc,że zbiera na psa. Nikt by jej tam nie zabronił. Czemu uczepiła się Miau?

ja ci powiem dlaczego...
bo na alegro nie sprzeda myszki whiskasowej po 10 zl sztuka tak jak zrobila to tutaj...
tyle...
a prowizje itp to inna sprawa...
wrrrr...
zla jestem po prostu.

Kalejdoskop Panda czy ile ty tam jeszcze nikow masz...
nie wiem jak mozna tak postepowac, ja tez nie mam super rodzicow, ale poczekalam, zawsze chcialam miec kota i w koncu po 18 latach marudzenia sie udalo... i nie wyludzalam pieniedzy od ludzi na wymarzonego MCO, nie, mam dachowce i strasznie je kocham

ja czekam na rozliczenie co do zlotowki z tego co dostalas....
czekam, choc wiem ze sie nie doczekam
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob paź 28, 2006 21:36

ja przepraszam ale czy to ze mna jest cos nie tak?
http://www.collie.intertel.net.pl/forum ... sc&start=0

kostek

Od: Pon cze 20, 2005 11:04

Post » Sob paź 28, 2006 21:55

to ja chyba mam paranoje, a nie zapalenie oskrzeli...przecież taka osoba włazi, podważa zaufanie wogóle do nowych ludzi pojawiających się na MIAU...do tej pory - wyjąwszy casus malwi - na MIAU oszustw nie było, nie było naciągaczy, ( co prawda jestem tu rok niecały...) wszyscy jakos sobie ufali....no po prostu kalejdoskop...
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

[poprzednia][następna]