Whiskas, Kitekat - dlaczego nie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 13, 2003 12:49

Ufff!! Przeczytałam cały temat od początku i.......zgłupiałam. Tyle rad, tyle przestróg. Ja daję swoim przemrożoną wołowinkę, RC Kitten i czasami Whiskas saszetki, ale zauważyłam, że mają po nich sraczkę :evil: Więc wiem z czego na pewno zrezygnuję. Może spróbuję puszki Iams, Hills czy Eukanuby. Aha i zauważyłam, że po tych saszetkach czy puszkach to są po półgodzinie głodne (od razu skojarzenie z jedzeniem z McDonald'sa - dużo, napycha, ale za jakiś czas jesteś głodny). No cóż człowiek uczy się na własnych błędach :D
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Nie kwi 13, 2003 13:27

Moje koty są już tak na maxa rozpieszczone, że po kilku dniach nudzi im sie jedzenie i musze zmieniać na nowe. Ostatnio szlałay za Friskies Festa, teraz nie ruszają. Za to domagają się saszetek Friskies, ale - UWAGA - nie dla kociąt tylko dla dorosłych kotów... Co za gnojki, wybredne niczym pieski francuskie...
Na szczęście suche RC jedza bez kapryszenia - oczywiście tylko wybrane rodzaje, a więc Kitten i Sensible, bo inne sa pfuj. :evil:
Obrazek
_Gusia_ dawniej "catsnkit"
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Od: Nie gru 22, 2002 18:12

Post » Nie kwi 13, 2003 16:51

KasikP pisze: Może spróbuję puszki Iams, Hills czy Eukanuby.

Może okazać się, że koci patrzą na nie niechętnie. Ze względów, o których sama piszesz:
KasikP pisze: Aha i zauważyłam, że po tych saszetkach czy puszkach to są po półgodzinie głodne (od razu skojarzenie z jedzeniem z McDonald'sa - dużo, napycha, ale za jakiś czas jesteś głodny).

Tzn. Konserwy "z górnej półki" są zwykle pozbawione dodatków smakowych uatrakcyjniających np. Whiskas.
Koci, tak jak my, wydają się woleć junk food :roll: .
Czyli: kto zasmakował w hamburgerach, buntuje się przeciw chudemu mięsku i warzywom :twisted: .
Ale trochę samozaparcia na początku (oraz mieszania starych i nowych puch ze stopniowym zmniejszaniem ilości tych pierwszych) i koci powinny się przestawić na zdrowe.
:ok:

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie kwi 13, 2003 17:52

Z pewnych tajemniczych powodów zakupiłam dziś suchego Friskies'a. Kiedy przyszłam do domu z otwartym pudełkiem karmy Falkoty bardzo się zainteresowały zapachem wydobywającym się ze środka. Stwierdziłam, że skoro są tak ciekawe to im dam parę chrupek. No i wzięłam dwie i podałam na łapie. Saszka powąchał z bliska i sobie poszedł zdziwiony a Falka polizała i się poddała. Też była zdziwiona :wink: Mam rozpieszczone koty :lol:

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Nie kwi 13, 2003 18:42

A ja uważam ze z sierściuchami to tak jak z ludzmi, jeden żre jak kombajn a chudy jest jak szczapa a innemu wystarczy niewiele i jest puszysty. Jupek jest u nas od roku i od początku wcina WK na przemian z mielonym sercem wołowym z dodatkiem wibowitu. Nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów. Teraz dostaje jeszcze suchego Iamsa na trawienie kłaków bo z tym były małe problemy. WK zjada mniej niż małą puszkę dziennie a wg. zaleceń producenta powinien zjadać dwie, natomiast serce żre jak kombajn musimy mu ograniczać. Więc nie wiem jak to jest z tymi zapychaczami. Nereczki- zero, rybka od czasu do czasu i to minimalnie, na pokarmy w saszetkach nie zależnie od firmy pluje.
Poza tym zauważyłem że sam robi sobie jeden dzień głodówki jest to sobota, zjada wtedy tyle " żeby nie wykorkować" :lol:
Sierść ma błyszczącą i jedwabistą, załatwia sie normanie czyli reasumując- nie ma regół, do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie czasami metoda prób i błędów byle by błędy nie kończyły się źle dla naszych pupilków.

Jurek

Od: Wto mar 04, 2003 9:57

Post » Pt kwi 25, 2003 22:15

Odświeżenie dla Lan! :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob kwi 26, 2003 1:49

Bardzo się starałam. żeby pokemon jadł to co zdrowe.Ten głupek je tylko puszkowe i suche.W między czasie je to co ukradnie. A więc: ser topiony zostawiony na stole ,przygotowaana kiełbasa do mikrofalówki - już natarta ziołami, przygotowane grzanki no i oczywwiście musztardę. Po czym myje si ę i robi slodkie oczy bardzo głodnego pokemona.

magda gabryś

Od: Wto kwi 22, 2003 20:54

Post » Sob kwi 26, 2003 2:09

Mój pokemon zjada wszystko, chyba dlatego, ze jest malutki. Daję mu puszki z superma.. i nic się nie dzieje. Kupilam w Angli (jedyne co kupiłaaam) i tego do pyszcska nie bierzze. Jak się nie zlituję to chyba skończy śmiercią głodową. A wtedy zz triumfem wróccimu do ?..Whisskas.
Nie wiem gdzie na klawiaturze jwst apostrof?

magda gabryś

Od: Wto kwi 22, 2003 20:54

Post » Sob kwi 26, 2003 6:30

magda gabryś pisze:Nie wiem gdzie na klawiaturze jwst apostrof?

Apostrof "krzywy" - lewy gorny rog klawiatury tuz pod klawiszem Esc, apostrof "prosty" - po lewej stronie entera drugi klawisz od niego
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Sob kwi 26, 2003 13:25

Ja daję moim kotom tylko royal, hill's, purinę odkłaczającą, Dr.Clauder'sa, jak jestem na wystawie, oraz raz dziennie saszetkę whiskas'a lub felix'a.Oczywiście do tego dochodzą witaminy i różne przysmaki.Mięsko, moje okropieństwa raczą jadać raz-góra dwa razy w tygodniu,serkiem i jogurtem gardzą, ratunku !! Co mam zrobić ?Chciałabym, żeby moje koty miały wszystko, co najlepsze na świecie, a one to olewaja! Macie jakieś sposoby na takie niejadki-uparciuchy ?

Malvinka

Od: Czw kwi 24, 2003 12:01

Post » Śro kwi 30, 2003 15:40

Mam takie pytanko:
Czy sucha karme z "wyzszej polki" (Royal, Hill's, Iams) powinnam podawac kotu jako posilek czy tesh ma ona stac caly czas w misce? Czy np. zrobic tak, ze w misce bedzie stal caly czas Friskies, a jako posilek bedzie dostawac Royal (nie mowie, ze caly czas, bo bede jej dawac rowniez mokry pokarm)?
Obrazek Grace & Kokoro

Kokoro

Od: Śro kwi 02, 2003 19:03

Post » Śro kwi 30, 2003 18:44

U mnie suche stalo caly czas, ale Pupsi je olewala... Teraz suche zabieram jej zaraz po zjedzeniu, na noc tez ma pelna miseczke.

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw maja 01, 2003 23:05

Jak dałam Pulpetowi KK to nawet nie raczył go skubnąć zaczą po nim łapką pacac jakby kupę w kuwecie zakopywał...whiskas to jeszcze, czasem jak nie ma nic innego...Pulpeciasty jednak preferuje świeże mięso a czy to jest zdrowe to akurat mam wątpliwości

Aniusia

Od: Sob kwi 26, 2003 21:47

Post » Pt maja 02, 2003 2:03

Brucek z Rysiem jedza nutre, wciaz...i wciaz im smakuje :lol: . Jest w przyzwoitej cenie i wydajna. HrupTak ma diete nadal i nieustajaco, wiec sie nie lapie do watku, je co pani wet kazala i nie ma nic do gadania :roll: .
:!: Nadal zdecydowanie odradzam Wam Whiskas, z wczesniej podanych przeze mnie powodow.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob maja 03, 2003 23:22

Witajcie! Poprosze o wytlumaczenie mi jednej rzeczy.Swoje koty karmie sheba(puszka) , miesko, serek bialy, smietanka, suche RC, Hils, Iams i zawsze wiedzialem ,ze Whiskas i KK nie sa nic warte. dzis w sklepie wzielam puszke whiskas i ona -przynajmniej na opakowaniu ma identyczny sklad procentowo co moja ukochana sheba.Nic juz nie rozumiem.....
ps.przepraszam,ze nie ma "ogonkow " ale mam jakas dziwna klawiaturke i jeszcze jej nie okielznalam.
Z kocim mrukiem,
Ramzio & Miłka żyjący w coraz lepszych stosunkach Obrazek oraz Dominisia || Zapraszamy do Galerii!

Dominisia

Od: Nie cze 16, 2002 18:58

[poprzednia][następna]