Agaaa pisze:dominik pisze:Oberhexe pisze:Nie zebym się wyrywała do wysyłania zdjęć - ale kalendarz, który segreguje koty na nierasowe i te gorsze (czyli rasowe) zaprzecza moim zdaniem idei miau i nie powinien mieć logo forum.
Nie powiedziałem w żadnym przypadku rasowe = gorsze, tylko że to całkiem inny świat. Ktoś wspominał o tym, że będzie fundacja, jej numer konta, to jak to się ma do rasowego kotka który zawsze ma pełną miseczkę i ciepełko?
Trzeba ustalić jaki jest cel tego kalendarza. Jeśli ma na prawdę pomagać tym na prawdę najbardziej potrzebującym to moim zdaniem nie powinien zawierać kotów które nigdy nie cierpiały głodu i chłodu, ale ten które kiedyś to doświadczyły, ale dzięki pomocy ludzi stały się na prawdę ślicznymi kotkami.
Powtórzę jeszcze raz![]()
Nigdy na forum nie było podziałów rasowy, nierasowy i chcialabym , żeby tak zostało. To ma swój urok i dlatego tu jestem.
dominiku, ta dyskusja mija sie z celem. Nikt poza Toba nie widzi sensu robienia podzialow. Poza tym mam wrazenie, ze malo wiesz o poprzednich edycjach, a przydalaby sie taka wiedza zanim zacznie sie forumulowac nowatorskie rady. Ja np. bylam przy edycji z 2004 i 2006 roku i mam swiadomosc jak to wyglada od podszewki.
Poza tym w tym watku brakuje mi podstawowych informacji:
- kto dokladnie poza iwona_35 zajmuje sie sprawa kalendarza
- jaka jest forma organizacyjna tego przedsiewziecia
- jak ma wygladac ow kalendarz (zdjecia? imieniny ludzkie, kocie?)
przy okazji przypominam, ze w edycji za 2005 rok, tylko w 4 m-cach daty pokrywaly sie z dniami tygodnia, pozostale byly "skopane", to wg mnie byla duza porazka
- czy kalendarz bedzie firmowany przez forum - jezeli tak to czemu nic o tym nie wie lrafal?
- gdzie zostana przekazana zyski ze sprzedazy? i jaka droga zostanie wybrane ew. schronisko/fundacja/itp.?
tak naprawde nie wiadomo nic, oprocz tego, ze jest podany adres gdzie nalezy wyslac zdjecia

rozumiem, ze to milo zobaczyc zdjecie swojego kota w kalendarzu (choc zwyczajowo ekipa, ktora pracuje nad kalendarzem swoich kotow nie umieszcza), ale mam prosbe do forumowiczow, aby poszerzyli troche perspektywe i zastanowili sie czemu ma dokladnie sluzyc ta akcja, oprocz prezentacji swoich pupili :wink:
I jeszcze to:
kinus pisze:iwona_35 pisze:WITAJCIE
poniewaz nie widac chetnych do tworzenia forumowego kalendarza
nasza fundacja w osobie iwony 35 zabierze sie za ten projekt
mamy doswiadczenia nie zawsze dobre z kalendarzem z 2004 roku i zmierzamy je wykorzystac.
w najblizszych dniach podam serwer na ktory bedzie mozna umieszczac zdjecia i wymagania grafika co do jakosci itp
prosimy osoby o udzielanie dobrych rad
od jutra bedziemy przyjmowac zapisy
jak rozumiem, chodzi o kalendarz tworzony w 2004 roku, a nie doczyczacy 2004 roku, bo nie przypominam sobie, zebyscie mieli jakies doswiadczenia z tym kalendarzem poza dystrybucja?
Ponowie pytanie za kinus. Bylam razem z nia, Majorka i Aś przy pierwszej edycji za 2004 rok i nie przypominam sobie, jakis wspolnych zlych doswiadczen.
Za to wspominalam wyzej o edycji za 2005 rok (z tego co pamietam organizacja zajmowali sie pini1). Tam daty i dni tygodnia zyly swoim zyciem, co zdecydowanie zniwelowalo przydatnosc tego kalendarza, mimo nakalejania korygujacych paskow po fakcie.