Bazylek, Chochlik czyli Piksel i Skibka w swoich domkach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 24, 2006 11:48

włąsnie jestem po rozmowie z panią z dziekanatu szkoły, gdzie przebywały Bazylki i są tam trzy kotki, na które już mam uwmówiony termin, chcieliśmy to załatwić po ludzku. Pani jednak decyzji o wpuszczeniu nas na posesje nie wyda, bo sterylkom jest przeciwna, to są nasze koty powiedziała i jest to naturalne. Naturalne jest to, ze mój mąż sprząta kocie zwłoki z posesji, rozjechane drogimi autami studentów, naturalne jest to, ze mam trzy kociaki stamtąd w łazience, chore i zagilane. Wszystko jest naturalne... Pani nie musiałaby kiwnąc palcem, wystarczyłoby, by ochroniarz nas wpuścił, bo fizycznie nie jestem w stanie wyłapać tych kotek w godzinach otwarcia uczelni. Pracuję jak każdy normalny obywatel. Chciałam tylko im pomóc, bym co roku już nie musiała ratować miotów stamtąd - i co? Pani jest przeciwna....
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto paź 24, 2006 11:57

Magija, dogadajcie się z ochroniarzem ...
Nie sądze, żeby pani z dziekanatu przekazywała mu zakaz wpuszczenia Was na posesję.
Może traficie nawet na takiego, który pomoże wyłapać.
I po ciuchutku wysterylizujcie.
Masz maila
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 24, 2006 12:01

Magija wykradniemy kotki na sterylki tak jak Bazylki. :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto paź 24, 2006 12:05

dzioęki odebrałam spróbuję dotrzeć do pana rektora
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 24, 2006 14:22

Myślę, że daruj soie formalności. Pan rektor mze mieć podobne podejście, rozwiązania nieoficjalne i formalne są najskuteczniejsze.
Ew po sterylce kotek pogadaj o stałym dokarmianiu i pomieszczeniu na zimę.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto paź 24, 2006 14:36

Ja na uczelniach ,takie sprawy załatwiałam z kimś takim jak dyrektor administracyjny i jak jakaś pani profesor sie wtrącała do kotów,to on powiedział że za teren uczelni i sprawy kotów on jest odpowiedzialny i mogę karmić i sterylizowac.Może do kogoś takiego?Powiedzieć jakie to plusy są ze sterylizacji kotów.

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto paź 24, 2006 14:39

Henia pisze:Ja na uczelniach ,takie sprawy załatwiałam z kimś takim jak dyrektor administracyjny i jak jakaś pani profesor sie wtrącała do kotów,to on powiedział że za teren uczelni i sprawy kotów on jest odpowiedzialny i mogę karmić i sterylizowac.Może do kogoś takiego?Powiedzieć jakie to plusy są ze sterylizacji kotów.

Myślę, że dobrze byłoby mieć kogoś takiego po swojej stronie. Wtedy żadna pani z dziekanatu nie miałaby nic do gadania...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto paź 24, 2006 15:04

uderzyłam do pana kanclerza, ledwo do niego się dodzwoniłam argumentując sprawę jako "w sprawie wizerunku szkoły" 8)
Oczywiście możemy łapac kotki w środę, no bo jakze inaczej :wink:
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 24, 2006 15:12

Magija pisze:uderzyłam do pana kanclerza, ledwo do niego się dodzwoniłam argumentując sprawę jako "w sprawie wizerunku szkoły" 8)
Oczywiście możemy łapac kotki w środę, no bo jakze inaczej :wink:

Magija :ok: :ok: :ok:
Jednak legalne działania mają swoje ogromne plusy! :) Teraz Pani z dziekanatu nie ma już nic do powiedzenia :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto paź 24, 2006 15:19

Magija pisze:uderzyłam do pana kanclerza, ledwo do niego się dodzwoniłam argumentując sprawę jako "w sprawie wizerunku szkoły" 8)
Oczywiście możemy łapać kotki w środę, no bo jakże inaczej :wink:

Grunt to dobry argument :D
Gratuluje i życzę skutecznego łapania :D
A potem karmienie, budki ...
Brawo, Magija :D

kalewala

Post » Wto paź 24, 2006 15:28

annskr pisze:
Oczywiście możemy łapać kotki w środę, no bo jakże inaczej :wink:

Grunt to dobry argument :D
Gratuluje i życzę skutecznego łapania :D
A potem karmienie, budki ...
Brawo, Magija :D

e tam, ja tylko łapię, karmia studenci i jeden pan profesor.
bardzo jestem zadowolona, miałam jeszcze pana dziekana w rękawie, ale całe szczęście się udało :lol:
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 24, 2006 15:29

Życzę sukcesów w łapaniu. Trzymam kciuki za akcję.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto paź 24, 2006 15:38

Magija pisze:e tam, ja tylko łapię, karmia studenci i jeden pan profesor.
bardzo jestem zadowolona, miałam jeszcze pana dziekana w rękawie, ale całe szczęście się udało :lol:

Powolutku, małymi kroczkami, wizerunkiem szkoły argumentując dojdziesz dalej :)
Tam jest chyba jakaś stołówka, bufet? Trochę resztek, jakaś puszeczka na koty - może coś się uda :)

kalewala

Post » Wto paź 24, 2006 15:45

annskr pisze:
Magija pisze:e tam, ja tylko łapię, karmia studenci i jeden pan profesor.

Powolutku, małymi kroczkami, wizerunkiem szkoły argumentując dojdziesz dalej :)
Tam jest chyba jakaś stołówka, bufet? Trochę resztek, jakaś puszeczka na koty - może coś się uda :)

mam już kontakt do pana profesora, który tam dokarmia koty
pewnie udało by się by dokarmiał solidniej
a szkoła faktycznie ma dużo wspólnego ze zdrowiem
pozdrawiam bardzo zadowolona
Obrazek

Magija

Post » Wto paź 24, 2006 20:20

Magija chyle czola i trzymam kciuki za jutrzejsza lapanke :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12