Simbo i Sarabi - 1 część przygód rozkosznego dueciku S&S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 23, 2006 10:51

Czyli masz najlepszy dowód na potwierdzenie tezy, że kot zmęczony jest kotem nieszkodliwym 8) W takim razie dokocenie w Waszym przypadku będzie strzałem w dziesiątkę, pod warunkiem, że nie sprawdzi się czarny scenariusz - co dwie głowy to nie jedna :wink: Odnoszę wrażenie, że z kotami - jak z dziećmi, lepsze uczy się "sztuczek" od gorszego - w sensie zachowania... :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 23, 2006 10:55

izaA pisze:Odnoszę wrażenie, że z kotami - jak z dziećmi, lepsze uczy się "sztuczek" od gorszego - w sensie zachowania... :lol:

Dwa egz. Simbo w domu :twisted: :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 23, 2006 11:16

Dorota pisze:
izaA pisze:Odnoszę wrażenie, że z kotami - jak z dziećmi, lepsze uczy się "sztuczek" od gorszego - w sensie zachowania... :lol:

Dwa egz. Simbo w domu :twisted: :wink:

Nie straszcie mnie 8O bo dwóch Simbulców w domu nikt nie przeżyje :evil:
i pod żadnym pozorem niech to nie dotrze do mojego męża
bo wersja dla niego brzmi że będzie lepiej :wink:
Chociaż Dami twierdzi że do wrzeszczącego pod drzwiami Simbo dołączy jeszcze mała
i wspólnymi siłami dadzą radę wrzeszczeć przez cały dzień :?

A wybawienie Simbo we trzy osoby nie wchodzi w grę
zamęczy wszystkich i jeszcze pójdzie Franka w akwaterarium drażnić :lol:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon paź 23, 2006 11:28

Ty normalnie masz kota z ADHD 8) Soniu, Otisie - jesteście kochanymi futerkami :1luvu: ...chociaż - dziś zniecierpliwiona opóźnieniem we wstawaniu Sonia - spoliczkowała mojego TŻ-ta łapką - bez pazurków, ale...normalnie w szoku oboje jesteśmy 8O :P

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 23, 2006 11:37

PS ostatnie propozycje imion dla małej
Cinderella/Cindy
Nadin/Nadia
Buffy
Sadira
ale TŻet siedzi całymi dniami i kombinuje więc jeszcze się wszystko może zmienić :wink:

Simbo też mial nazywać się Chewbacca, Sebulba, Amber a jak wszedł tym królewskim krokiem to od razu było wiadomo że tylko król zwierząt Simba przerobiony na Simbo
a z Chewbacca to został tylko czubek :wink:
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 11:48 przez czarna.wdowa, łącznie edytowano 1 raz

czarna.wdowa

Post » Pon paź 23, 2006 11:45

izaA pisze:Ty normalnie masz kota z ADHD 8)

podejrzewam że i ADHD i syndrom Piotrusia Pana i dodatkowo nieźle pokręcony jest :wink:
w sobotę wieczorem oglądaliśmy wieczorkiem film na DVD przy zgaszonych światłach
to tak szalał że nie sposób było za nim nadążyć wzrokiem :D
skoki na telewizor z przewrotką w powietrzu, przeskoki przez oparcie fotela męża i Damiana
i matrixowe bieganie po pionowych ścianach i oparciach kanap było przez jakieś 45 minut
a później już tylko skakał z szafy na podłogę z maskotką w zębach

słowem normalny dzień w naszym domu :ryk:
zakończony godzinnym śpiewaniem pod drzwiami kiedy kot stwierdził że wyszedłby na spacer

czarna.wdowa

Post » Pon paź 23, 2006 12:05

Gratuję decyzji i szczerze zazdroszczę,jak Simbo zobaczy takie cudo to z wrażenia przestanie śpiewać :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon paź 23, 2006 12:13

Mój Azor też ma syndrom ADHD i 4,80 bardzo żywej, wręcz "kopniętej" wagi :evil: . Współczuję i jednoczę się w bólu :wink: .
Co do imienia dla małej, to może Nala, tak miała chyba na imię partnerka Simby z "Króla Lwa"
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon paź 23, 2006 12:16

Monika L pisze:...jak Simbo zobaczy takie cudo to z wrażenia przestanie śpiewać :D

Albo skomponuje nową arię pochwalną :wink:
i będzie ją prezentował wszystkim przez następne tygodnie, miesiące, lata ..... :strach:

czarna.wdowa

Post » Pon paź 23, 2006 12:22

gattara pisze:Co do imienia dla małej, to może Nala, tak miała chyba na imię partnerka Simby z "Króla Lwa"

Nala, Kiara i Zira imiona lwic z tej bajki zostały odrzucone przez Damiego
pod hasłem "nie będziecie i mi porządnej kotki wyglądającej jak pantera lub czarownica na siłę na lwicę przerabiać"

czarna.wdowa

Post » Pon paź 23, 2006 12:22

czarna.wdowa pisze:
Monika L pisze:...jak Simbo zobaczy takie cudo to z wrażenia przestanie śpiewać :D

Albo skomponuje nową arię pochwalną :wink:
i będzie ją prezentował wszystkim przez następne tygodnie, miesiące, lata ..... :strach:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

myślę ,że będzie miał towarzystwo do zabawy i nie będzie samotny, napewno będzie dobrze ,czekam na relację :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon paź 23, 2006 12:49

czarna.wdowa pisze:
gattara pisze:Co do imienia dla małej, to może Nala, tak miała chyba na imię partnerka Simby z "Króla Lwa"

Nala, Kiara i Zira imiona lwic z tej bajki zostały odrzucone przez Damiego
pod hasłem "nie będziecie i mi porządnej kotki wyglądającej jak pantera lub czarownica na siłę na lwicę przerabiać"

Skoro nic słodkiego nie pasuje do "pantery lub czarownicy" :wink: to może mocne i porządne imiona mitologiczne Hathor albo Sechmet.
Obrazek

gattara

Post » Pon paź 23, 2006 13:52

Sprawa imienia wyjaśni się ostatecznie w dniu kiedy zobaczymy małą
Wychodzę z założenia że koty mają swoje imię które obrazuje ich charakter i sposób bycia
i przy uważnej obserwacji można te imię odnaleźć lub przynajmniej trafić bardzo blisko
Ale niestety trzeba spojrzeć sie takiemu osobnikowi głęboko w oczy zanim się to odkryje
a na podstawie zdjęcia to moze być tylko takie gdybanie i luźne sugestie

czarna.wdowa

Post » Pon paź 23, 2006 13:57

To fakt że bez danego osobnika trudno wymyślać imię, moja Falka przez pierwsze trzy miesiące pobytu u nas była bezimienna :lol: , po prostu nic nam do niej nie pasowało. Dopiero kiedy miała pięć miesiecy "spadło" na nas jej obecne imię :wink: :lol: .
Obrazek

gattara

Post » Pon paź 23, 2006 14:26

dokładnie tak jak mówisz gattara
okaże się że może że bedzie to mała biedna kruszynka do której w żaden sposób nie bedzie pasowało silne, dumne imię i do konca życia zostanie Kruszyną

tak było z kotem mojej teściowej
miał być Mruczkiem, Kacperkiem albo innym słodkim koteckiem
a jak zaczął szaleć i atakować bokiem to komuś wyrwało się "Tofik chodź normalnie"
i został Toffikiem :D

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]